Оглед(и) на е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Antares7
- Потребител
-
- Кара: е46 328i
- Мечтае да кара: e46 328i
Оглед(и) на е39
Здравейте колеги,
От началото на годината, след съветите, които дадохте в тази тема (благодаря на отзовалите се, между другото!) съм в усилено търсене на първия си баварец. Спрял съм се на е39, 520(FL), 523, 525 528, бензин.
Вчера бях да гледам тази кола, и това, което успях да видя с моите обширни познания на тема коли беше, че е черна, че пали, че двигателя ѝ работи доколкото мога да преценя равномерно и че работят фарове, климатик и ел стъкла. И че като запали не ѝ светеха съобщения за грешка по таблото. И че не ѝ работеше парктроника.
Това, което ми направи впечатление беше, че продавача почна да плюе змии и гущери, като чу за ogledi.com - каза, че са мошенници и че здраво изнудват продавачите за комисионни при огледите. Това вярно ли е?
Поиска ми нереална сума от 280 лева за да я закараме до сервиз (80 за транспорт и 200 за него) - приятел ми препоръча сервиз, който се намира на А. Стамболийски, след Константин Величков. Продавача каза, че не е проблем да взема с мен монтьор, приятел, братчед, стига да не е от ogledi.com.
Та... питанките ми са основно две:
1) можете ли да дадете съвети за неща, които да гледам за бензиновите коли?
2) можете ли да препоръчате читав монтьор, който би се съгласил срещу заплащане да дойде с мен при евентуален оглед на колата?
Благодаря предварително!
От началото на годината, след съветите, които дадохте в тази тема (благодаря на отзовалите се, между другото!) съм в усилено търсене на първия си баварец. Спрял съм се на е39, 520(FL), 523, 525 528, бензин.
Вчера бях да гледам тази кола, и това, което успях да видя с моите обширни познания на тема коли беше, че е черна, че пали, че двигателя ѝ работи доколкото мога да преценя равномерно и че работят фарове, климатик и ел стъкла. И че като запали не ѝ светеха съобщения за грешка по таблото. И че не ѝ работеше парктроника.
Това, което ми направи впечатление беше, че продавача почна да плюе змии и гущери, като чу за ogledi.com - каза, че са мошенници и че здраво изнудват продавачите за комисионни при огледите. Това вярно ли е?
Поиска ми нереална сума от 280 лева за да я закараме до сервиз (80 за транспорт и 200 за него) - приятел ми препоръча сервиз, който се намира на А. Стамболийски, след Константин Величков. Продавача каза, че не е проблем да взема с мен монтьор, приятел, братчед, стига да не е от ogledi.com.
Та... питанките ми са основно две:
1) можете ли да дадете съвети за неща, които да гледам за бензиновите коли?
2) можете ли да препоръчате читав монтьор, който би се съгласил срещу заплащане да дойде с мен при евентуален оглед на колата?
Благодаря предварително!
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Re: Оглед(и) на е39
От въпросната автокъща ,сме закупували 2 БМВ та и 2 те излезнаха читави.Но това не е критерии.Направи си обстоен преглед на автомобила и не им предоставяй възможност да ти поставят условия ,с кой ще ходиш на огледа.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Офф: продава е голям киселяк, чак дразнещ но постоянно има не лоши БМВ-та за продажба.
Според мен не искат да карат коли насам-натам тъй като винаги има кусури а след това ела да видиш какви разговори следват
Според мен не искат да карат коли насам-натам тъй като винаги има кусури а след това ела да видиш какви разговори следват

- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Здравей колега, ако питаш мен, ако колата ти харесва и би я купил вземи някой с комп (който знае какво прави) да прочете дали всичко и работи, сонди монди,модули и др. такива, и я плащай. Аз не познавам авто търовец който да дава гаранция за даден автомобил освен ако не е бил лично негов. Поздрави и успех
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
свършиха ли обявите по форона че пълните гушите на джамбазите много ясно че няма да я закара на сервиз нали ще лъсне че ги е земал 5 кочини за хиляда евра и ги е напудрил върнал километрите а баламите като видят гледана кола на 300к+км бягат при джамбаза
но все пак успех с кочинката колега

1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- Antares7
- Потребител
-
- Кара: е46 328i
- Мечтае да кара: e46 328i
@TERLIKA, пределно наясно съм, че няма кола по автокъща, да не ѝ е въртян километража. И 300k въобще не ме плашат, знам, че двигателите на bmw са достатъчно добри, още една причина да се спра на тази марка. От началото на годината наблюдавам колите, които излизат във форума, но не ми е попаднала такава, която да отговаря на търсенето ми. Не искам комби и не искам дизел, а предимно такива излизат.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
TERLIKA написа:свършиха ли обявите по форона че пълните гушите на джамбазите много ясно че няма да я закара на сервиз нали ще лъсне че ги е земал 5 кочини за хиляда евра и ги е напудрил върнал километрите а баламите като видят гледана кола на 300к+км бягат при джамбаза
Във форума излиза читава кола на прилична цена един път на високосна!Аз съм спрял да публикувам и разглеждам тук обяви от много време.
ПС Колега бягай далече от тая авто къща

Ако не бързаш си търси регистрирана кола,която се кара и може да се провери където ти е кеф.
- jullydjs
- ентусиаст
-
TERLIKA написа:свършиха ли обявите по форона че пълните гушите на джамбазите много ясно че няма да я закара на сервиз нали ще лъсне че ги е земал 5 кочини за хиляда евра и ги е напудрил върнал километрите а баламите като видят гледана кола на 300к+км бягат при джамбаза
А те пък тези от форума не са от Италия или от немско и не са с върнати километри и все на възрасни хора са били или на доктори и не са от автокъщи, все музеини експонати, най много някоя свинска опашка или малко тел да имат някъде, нагледах се на такива аз, че даже и за по 6000 лв. УНИКАТИ..
пп. Нищо лично към никой
!!!!! Вземи си кола нов внос, гледай да има всичко, да няма самонарезни рапидки по нея и всички пласмаси да са си на място, салона и боята да са добре, да има вид, да има повечко екстри, не гледай на колко хиляди е, погледни масото да не е на боза, погледни антифриза, остави я да загрее хубаво, врътни едно кръгче, погледни съединителя как е (каде отделя и дали втриса при потегляне), мотора трябва да работи гладко без да тресе, като я изгасиш трябва да гасне веднага, и така да пали разбирасе. Със сигурност пропускам нещо, ноо без човек с комп недей да ходиш, мен не ме бива със софта но мога да дойда да помогна с някой оглед и някой съвет, ако искаш пиши ми на ЛС.( Не съм майстор и пари НЕ искам)
Иначе ето само един пример за не лошо изглеждаща кола с прилични екстри http://www.cars.bg/c1007149
и отиваш във Варна карс и я проверяваш
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
нещо, което се пропуска често.
тук в Дания има много коли на по 500-600к км, но със сменени двигатели и съответно новите/стари двигатели са на по 200к.
предполагам и в Германия е същото.
но не това е най-важното.
тук в Дания има много коли на по 500-600к км, но със сменени двигатели и съответно новите/стари двигатели са на по 200к.
предполагам и в Германия е същото.
но не това е най-важното.

- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
ко излиза тоя форон само мошенници ? така ли да го разбирам земах аз един тдс преди вече станаха доста годинки такъв напудрен вътре лъщи парафин марафин и двама глупаци с мене (брата и още един) щото нямам книжка и да кара там докато изкарам еми уж на 140к км излезе удряна от къде ли не дроп сарма пръсна и се водната помпа още в кат после отварям черупката на термостата гледам няма термостат... да не продалжавам другите бмв та който имам не са от джамбази и или човека си я описа на 100% или е била регната и сам могъл да я огледам където и както искам все си мисля че тука шанса за по потдържана кола е малко по голям нали уж сме ентусиясти де
а джамбаза гледа как да остърже кокала на мах

1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- jullydjs
- ентусиаст
-
TERLIKA написа:ко излиза тоя форон само мошенници ? така ли да го разбирам земах аз един тдс преди вече станаха доста годинки такъв напудрен вътре лъщи парафин марафин и двама глупаци с мене (брата и още един) щото нямам книжка и да кара там докато изкарам еми уж на 140к км излезе удряна от къде ли не дроп сарма пръсна и се водната помпа още в кат после отварям черупката на термостата гледам няма термостат... да не продалжавам другите бмв та който имам не са от джамбази и или човека си я описа на 100% или е била регната и сам могъл да я огледам където и както искам все си мисля че тука шанса за по потдържана кола е малко по голям нали уж сме ентусиясти деа джамбаза гледа как да остърже кокала на мах
Не е точно така колега, не казвам че в БГ няма добри коли, има коли с не толкова добри собственици и почти всеки втори гледа ако нещо се счупи да го прикрапи и хаиде на пазаря, пък после ти си трескай главата, или да ми каже че това е много здрава кола и нищо по нея не е пипал вече три години, бегай далече. Търговеца нито знае кой я е карал тази кола, нито знае как е потдържана въпросната, ако види пари в нея я взема. Чувал ли си приказката че кола и жена са на късмет

- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
БЯх писал преди време за тази автокъща, колега, не се занимавай!
Гледах една 528и, която нямаше никакви екстри, беше скъпа и накрая каза, че въпреки неработещия АБС и АСЦ, ще смъкне блок о друга кола, гуми щял да сменя, нз си какво. Направи си сметка каква кола може да си купиш. На мен също не ми даде да закарам колата на сервиз (на 10 мин от автокъщата е) и каза, че ако съм искал да я купувам да казвам или ДА или НЕ. Изобщо дори и колите му да са бетон, с тва отношение изобщо го подминавай тоя скротум.

Гледах една 528и, която нямаше никакви екстри, беше скъпа и накрая каза, че въпреки неработещия АБС и АСЦ, ще смъкне блок о друга кола, гуми щял да сменя, нз си какво. Направи си сметка каква кола може да си купиш. На мен също не ми даде да закарам колата на сервиз (на 10 мин от автокъщата е) и каза, че ако съм искал да я купувам да казвам или ДА или НЕ. Изобщо дори и колите му да са бетон, с тва отношение изобщо го подминавай тоя скротум.

- hishnika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 96' e39 520
- Детайли за колата: m52b20
Колега гледам, че нещо те мъчи и искаш здрава и читава е39-ка, мога да ти предложа да дойдеш на оглед на моята 20-ка и да видиш какво е читава технически е39-ка, не те карам да я купуваш а просто да си имаш кола за сравнение. Това е обявата (не знам защо са излезли копчетата на волана и вратите жълти, но не са) Ако имаш някакви въпроси може да ми пишеш на ЛС. 

- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
hishnika написа:Колега гледам, че нещо те мъчи и искаш здрава и читава е39-ка, мога да ти предложа да дойдеш на оглед на моята 20-ка и да видиш какво е читава технически е39-ка, не те карам да я купуваш а просто да си имаш кола за сравнение. Това е обявата (не знам защо са излезли копчетата на волана и вратите жълти, но не са) Ако имаш някакви въпроси може да ми пишеш на ЛС.

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2