Вентилатора на парното духа с прекъсване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Вентилатора на парното духа с прекъсване
Здравейте колеги. От скоро съм собственик на BMW 320D, 2000г. Панела за парното и климатика е обикновеното-с врътките. Като включа вентилатора, отначало почва да духа с чести прекъсвания. На 4-та степен духа нормално. Не винаги е така но е често. Може ли някой да ме ориентира къде да търся проблема ?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Вентилатора на парното духа с прекъсване
martisto написа:Здравейте колеги. От скоро съм собственик на BMW 320D, 2000г. Панела за парното и климатика е обикновеното-с врътките. Като включа вентилатора, отначало почва да духа с чести прекъсвания. На 4-та степен духа нормално. Не винаги е така но е често. Може ли някой да ме ориентира къде да търся проблема ?
Резистора -таралежа
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Най -вероятно проблема е в таралежа (както вече колегите ти казаха ) , обърни внимание и на буксата , не са редки случаите , когато проблема идва от там (в смисъл направи и визуален оглед дали има следи от нагряване /стопено/окислено/нагоряло, ако няма , проблема е в самото устройство- то се ремонтира успешно , след това е бетон).
- The_Big
- Потребител
-
- Кара: E46 320d '03
Колега свали си таралежа и ако буксата е в добро състояние,вземи поялника и на всяко краче бъркаш с него за по 1 минута,за да се нагрее.пробвал съм и знам,този вариант работи
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
The_Big написа:Колега свали си таралежа и ако буксата е в добро състояние,вземи поялника и на всяко краче бъркаш с него за по 1 минута,за да се нагрее.пробвал съм и знам,този вариант работи
Така освен да направиш студена спойка друго няма да постигнеш.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
oci написа:The_Big написа:Колега свали си таралежа и ако буксата е в добро състояние,вземи поялника и на всяко краче бъркаш с него за по 1 минута,за да се нагрее.пробвал съм и знам,този вариант работи
Така освен да направиш студена спойка друго няма да постигнеш.
Така е .... при нагряването в горния край , температурата се предава до основата на пиновете , тинола се разпоява , но понеже спояването не е приложено на мястото на контактните площадки на платката , тинола се "отдръпва" от пиновете , при което се получава лоша или т.н "студена" спойка , която пък ако не се спука веднага , ще се спука след време (скоро).
За това, по -добре не го правете това упражнение ! И аз съм го пробвал и твърдя , че този вариянт по -скоро не работи !
За да станат качествени спойките на пиновете , трябва да се извади платката и да се спои от долната страна ....
Проблема е решен ! Наистина виновника бе т.н “таралеж“.
Благодаря на колегите за мненията !
Благодаря на колегите за мненията !
8 мнения
• Страница 1 от 1