330д проблем палене

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: 330д проблем палене

Мнение от sub_eleven » 28 Фев 2015, 21:04

виждал съм с очите си такъв проблем - беше конкретно с прегряване на компютъра на колата, пак 330д. Той е плъг енд плей и след като го сложиха в един фризер за 5минути, монтираха го обратно и запали от раз. Не знам спойка ли е какво е, но се ремонтира/рециклира. Звънни на Dimitroff, там го гледах случая.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 01 Мар 2015, 20:52

sub_eleven написа:виждал съм с очите си такъв проблем - беше конкретно с прегряване на компютъра на колата, пак 330д. Той е плъг енд плей и след като го сложиха в един фризер за 5минути, монтираха го обратно и запали от раз. Не знам спойка ли е какво е, но се ремонтира/рециклира. Звънни на Dimitroff, там го гледах случая.

Ако не стане с фризера пробвай във фурната :mhihi: :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 02 Мар 2015, 15:45

:D не се шегувам, ще видите, че от това е проблема...

колкото до фризера - беше адска жега лятото и за да не чакат много време да изстине дде-то, го сложиха в един хладилник. То не е правилно по принцип заради конденза, но беше тестово, за да може човека да си запали колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 02 Мар 2015, 15:57

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 02 Мар 2015, 19:07

sub_eleven написа::D не се шегувам, ще видите, че от това е проблема...

колкото до фризера - беше адска жега лятото и за да не чакат много време да изстине дде-то, го сложиха в един хладилник. То не е правилно по принцип заради конденза, но беше тестово, за да може човека да си запали колата.

Повярвай ми знам, че не се шегуваш :shock:
конденза ти е най-малкия проблем нищо чудно да почнат и във фурната за ги печат вече, щото пък зимата ще им е студено:banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46,330D,300 bhp
Мечтае да кара: 535 D

Мнение от викентии70 » 06 Мар 2015, 2:01

Аз пък да ви кажа за моето НЕпалене.При мен не палеше нито студена,нито топла.Като дам на "неутрална" (автом. скоростна кутия) и бутна колата 20 см, включа на предна/задна да изщрака-тогава запалва.Диагностиката показва скоростна кутия (а е сменена преди година).Пак е смених (950 паунда + труд 300).След това палеше трудно първото палене-свещи ,които никога преди това не са сменяни.Имах да сменям и по окачването неща,та се уговорихме с майстора за всичко 500 паунада (това е в един и същи месец).Майстора се обади,че свещите на 5 и 6 цилиндър са се счупили и трябва да се вади двигател (или поне главата),което в цифри е....500 п.Ама понеже,си помислих,така и така ще вади глава,да вземе и да смени сегменти,биелни лагери,клапани,....1400 п.Днес най после я взех и ...голямо разочарование.1-во 10 км.голям син дим от ауспуха,който вече го няма де (майстора каза,че е нормално да има,докато се наместят новите сегменти),после никаква сила.Колата беше ремапната в компания за тунинг на дизелови двигатели (близо 300 к.с.),сега и помен няма от пулса,който имаше при рязко ускорение.Та много се надявам след 800 мили,като отида да сменя маслото,дали след това ще се върне мощноста,която си беше (дано улегнат по-рано тези сегменти).А ,че се отплеснах,на всичкото отгоре след 60 мили първото каране, спрях за 2 часа и пак не запали от първия път!Нова скоростна кутия,ново окачване,на практика и почти нов двигател-пак направи киляв и не ще да пали.Ако някой има идея-нека каже,ама наистина се моля! :help:
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 06 Мар 2015, 15:47

викентии70 написа:Аз пък да ви кажа за моето НЕпалене.При мен не палеше нито студена,нито топла.Като дам на "неутрална" (автом. скоростна кутия) и бутна колата 20 см, включа на предна/задна да изщрака-тогава запалва.Диагностиката показва скоростна кутия (а е сменена преди година).Пак е смених (950 паунда + труд 300).След това палеше трудно първото палене-свещи ,които никога преди това не са сменяни.Имах да сменям и по окачването неща,та се уговорихме с майстора за всичко 500 паунада (това е в един и същи месец).Майстора се обади,че свещите на 5 и 6 цилиндър са се счупили и трябва да се вади двигател (или поне главата),което в цифри е....500 п.Ама понеже,си помислих,така и така ще вади глава,да вземе и да смени сегменти,биелни лагери,клапани,....1400 п.Днес най после я взех и ...голямо разочарование.1-во 10 км.голям син дим от ауспуха,който вече го няма де (майстора каза,че е нормално да има,докато се наместят новите сегменти),после никаква сила.Колата беше ремапната в компания за тунинг на дизелови двигатели (близо 300 к.с.),сега и помен няма от пулса,който имаше при рязко ускорение.Та много се надявам след 800 мили,като отида да сменя маслото,дали след това ще се върне мощноста,която си беше (дано улегнат по-рано тези сегменти).А ,че се отплеснах,на всичкото отгоре след 60 мили първото каране, спрях за 2 часа и пак не запали от първия път!Нова скоростна кутия,ново окачване,на практика и почти нов двигател-пак направи киляв и не ще да пали.Ако някой има идея-нека каже,ама наистина се моля! :help:

Е колега съжалявам, че така си го загазил ама честно да ти кажа не ми се вярва да се оправи по-скоро майстора Англичанин не си е свършил работата, я турбото нещо не е наред или по-скоро с управлението му клапан, вакум, или мотора не е зацепен правилно.
Това с разработката е ала бала.

П.П трябваше да си караш старата кола, тя е на цената на ремонта който си дал :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от викентии70 » 09 Мар 2015, 16:50

Ето какво излезе след всичките тия смени. Програмата е auto.com.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 09 Мар 2015, 23:10

викентии70 написа:Ето какво излезе след всичките тия смени. Програмата е auto.com.

Ниско налягане на рейла провери помпата под седалката или горивен филтър.
И дебитомера.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 10 Мар 2015, 13:03

oci написа:
викентии70 написа:Ето какво излезе след всичките тия смени. Програмата е auto.com.

И дебитомера.

Не бе оци от разтегната верига и центровка е :mhihi: :OT:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 10 Мар 2015, 17:21

choio написа:
oci написа:

И дебитомера.

Не бе оци от разтегната верига и центровка е :mhihi: :OT:

Аз ако имам такъв проблем последното нещо което ще гледам е веригата, просто съм привърженик на елементарните неща и на 90 процента проблема винаги е нещо дребно, иначе да ако се смени веригата с нова ще е по-добре и буталата и шлайф на цилиндрите плюс турбо, дюзи и помпите на този мотор са няколко и все от нещо ще се оправи гарантирам :mhihi: Лошото, е че повечето сервизи работят на този принцип като не знае какво е казва абе имаше една кола от това беше и се почва смяна на ред едно след друго и като теглиш чертата си дал пари за следващия модел :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от deqn_petkov » 22 Мар 2015, 21:14

Колеги няма да повярвате какъв беше проблема с паленето. Махнах си ксенона на халогените и колата се оправи луда работа :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 24 Мар 2015, 9:23

deqn_petkov написа:Колеги няма да повярвате какъв беше проблема с паленето. Махнах си ксенона на халогените и колата се оправи луда работа :D

Не е луда колега, от развалена електрическа печка една 3-ка дизел работеше като бензинава на 3 цилиндъра и менеше обороти и тази кола от всякъде си беше според диагностиката за датчик на рейла или помпа високо налягане, а сменихме печката, с ксеноните по същия начин или ще се побърка таблото или друго нещо зависи къде удали нали те съм директно към лайтмодула, а от там по кан къде ще даде отражение е друга работа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от викентии70 » 27 Апр 2015, 13:25

Здравейте, с моето Непалене има някакво развитие, но не е очакваното. Смених помпите в резервоара и електрическата в средата на купето. Ами пак не иска да пали.Чак на 5-6 въртене тогава запалва и до края на деня няма проблем. Вече не остана нищо за смяна и ми свърши фантазията. Ще съм благодарен ако някой подскаже нещо.Нов двигател, нова скоростна кутия, нови помпи и излиза ниско налягане на рейла при старт. Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 28 Апр 2015, 16:11

викентии70 написа:Здравейте, с моето Непалене има някакво развитие, но не е очакваното. Смених помпите в резервоара и електрическата в средата на купето. Ами пак не иска да пали.Чак на 5-6 въртене тогава запалва и до края на деня няма проблем. Вече не остана нищо за смяна и ми свърши фантазията. Ще съм благодарен ако някой подскаже нещо.Нов двигател, нова скоростна кутия, нови помпи и излиза ниско налягане на рейла при старт. Благодаря предварително!

Имах подобен проблем колега, но дано помогна :D
Сложих бензин в резервоара и ми даваше ниско налягане и трудно палеше. Имаше въздух в горивото и работеше неравномерно.
Звука беше красив и даваше грешка ДДЕ на 3500 оборота. :bang:

Предишна

Назад към E46