Проблем с ромбоиден ключ на е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- kpacKoOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е46 318Ci
Проблем с ромбоиден ключ на е46
Проблема е че преди два дни изтървах ключа във вода (за секунда) и самите копчета върху ключа спряха да работят. Отначало работеха чат-пат сега вече тотал
.Иначе колата си пали няма проблем, чета за някакви обучение дали ще има ефект. Въпроса е какво да правя защото повечето ключари изобщо не се навиват даже да видят какъв е проблема незнам защо

- rap17ka7a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E93 335i
- Детайли за колата: Downpipes, DCI, charge pipe+Tail BOV, JB4+BEF
Re: Проблем с ромбоиден ключ на е46
kpacKoOo написа:Проблема е че преди два дни изтървах ключа във вода (за секунда) и самите копчета върху ключа спряха да работят. Отначало работеха чат-пат сега вече тотал.Иначе колата си пали няма проблем, чета за някакви обучение дали ще има ефект. Въпроса е какво да правя защото повечето ключари изобщо не се навиват даже да видят какъв е проблема незнам защо
Колега и аз в момента имам проблем с ключа - уж мислех че е батерията ама явно не е. Той ще пали защото чипа за имобилайзера е там, въпроса е че платката за дистанционното има голяма вероятност да се е прецакала. Аз намерих един колега тук във форума има тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=306784 продава ключове. Най-добре му пиши ЛС и намерете решение. Не искам да те отчайвам, но най-вероятно ще трябва нова платка или направо нов ключ. Колегата xm_net мисля че ще намери решение на твоя проблем. Всички изглеждат много доволни от неговите услуги. Успех.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
kpacKoOo написа:Проблема е че преди два дни изтървах ключа във вода (за секунда) и самите копчета върху ключа спряха да работят. Отначало работеха чат-пат сега вече тотал.Иначе колата си пали няма проблем, чета за някакви обучение дали ще има ефект. Въпроса е какво да правя защото повечето ключари изобщо не се навиват даже да видят какъв е проблема незнам защо
Прати ми го или ме изчакай да дойда във Варна по Великден и ще ти го оправя ключа. Ключарите не се наемат защото толкова и разбират. Към колегата по горе не нужно нов ключ винаги този може да се възстанови дори и проблема да е в платката.
- rap17ka7a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E93 335i
- Детайли за колата: Downpipes, DCI, charge pipe+Tail BOV, JB4+BEF
oci написа:kpacKoOo написа:Проблема е че преди два дни изтървах ключа във вода (за секунда) и самите копчета върху ключа спряха да работят. Отначало работеха чат-пат сега вече тотал.Иначе колата си пали няма проблем, чета за някакви обучение дали ще има ефект. Въпроса е какво да правя защото повечето ключари изобщо не се навиват даже да видят какъв е проблема незнам защо
Прати ми го или ме изчакай да дойда във Варна по Великден и ще ти го оправя ключа. Ключарите не се наемат защото толкова и разбират. Към колегата по горе не нужно нов ключ винаги този може да се възстанови дори и проблема да е в платката.
Супер тогава.

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колега, не знам дали за толкова кратко време ключът ти е успял да се прецака. Аз моя ключ го изпрах в пералнята при 40 градуса и след това нищо му нямаше.
- kpacKoOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е46 318Ci
Темата е за ключ Благодаря на всички .
Оправи се от самосебе си незнам как днес покарах колата повече и преди малко пробвам всичко работи
Предполагам че ключа е бил отварян (има следи за това) и явно е проникнала вода вътре и днес всичко е изсъхнало

Оправи се от самосебе си незнам как днес покарах колата повече и преди малко пробвам всичко работи

Предполагам че ключа е бил отварян (има следи за това) и явно е проникнала вода вътре и днес всичко е изсъхнало

- oci
- старши ентусиаст
-
kpacKoOo написа:Темата е за ключ Благодаря на всички .![]()
Оправи се от самосебе си незнам как днес покарах колата повече и преди малко пробвам всичко работи![]()
а дано ама надали. Това е само временно ще видиш

- propov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е87 130i ниско и твърдо
- Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
- Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.
Дето викат мъдрите хора - където е текло, пак ще тече!Овлажнените платки почват да правят мизерии от време на време и след време става все по зле. Корозията е необратим процес.Има начин да се спаси само ако се премахне влагата преди да е почнала корозията.Разбирам от ГСМи и там това става с почистване с ултразвук.И тук трябва да е същото - все платки са!Иначе риска е реален да се бъгне ключа в някой неподходящ момент и на неподходящо място.Виж колегата OCI дето ти е писал - знае как стоят нещата.
Ако искаш и на лично мога да те свържа с ключар във Варна.
Ако искаш и на лично мога да те свържа с ключар във Варна.
Прави са колегите, ключа трябва да се отвори, да се изчисти платката и всичко ше е Ок. Сега ключът е изсъхнал и това е причината да работи, но корозията рано или късно ще окаже влияние.
- oci
- старши ентусиаст
-
Alexius написа:Прави са колегите, ключа трябва да се отвори, да се изчисти платката и всичко ше е Ок. Сега ключът е изсъхнал и това е причината да работи, но корозията рано или късно ще окаже влияние.
и като дойде този момент обикновенно тогава се сменя цялата платка

10 мнения
• Страница 1 от 1