Вентилатора на парното духа с прекъсване

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Вентилатора на парното духа с прекъсване

Мнение от martisto » 01 Мар 2015, 12:20

Здравейте колеги. От скоро съм собственик на BMW 320D, 2000г. Панела за парното и климатика е обикновеното-с врътките. Като включа вентилатора, отначало почва да духа с чести прекъсвания. На 4-та степен духа нормално. Не винаги е така но е често. Може ли някой да ме ориентира къде да търся проблема ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Вентилатора на парното духа с прекъсване

Мнение от oci » 03 Мар 2015, 20:30

martisto написа:Здравейте колеги. От скоро съм собственик на BMW 320D, 2000г. Панела за парното и климатика е обикновеното-с врътките. Като включа вентилатора, отначало почва да духа с чести прекъсвания. На 4-та степен духа нормално. Не винаги е така но е често. Може ли някой да ме ориентира къде да търся проблема ?

Резистора -таралежа

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 03 Мар 2015, 21:47

Oci е твоят човек :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 03 Мар 2015, 22:23

Най -вероятно проблема е в таралежа (както вече колегите ти казаха ) , обърни внимание и на буксата , не са редки случаите , когато проблема идва от там (в смисъл направи и визуален оглед дали има следи от нагряване /стопено/окислено/нагоряло, ако няма , проблема е в самото устройство- то се ремонтира успешно , след това е бетон).

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d '03

Мнение от The_Big » 06 Мар 2015, 9:35

Колега свали си таралежа и ако буксата е в добро състояние,вземи поялника и на всяко краче бъркаш с него за по 1 минута,за да се нагрее.пробвал съм и знам,този вариант работи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 06 Мар 2015, 15:40

The_Big написа:Колега свали си таралежа и ако буксата е в добро състояние,вземи поялника и на всяко краче бъркаш с него за по 1 минута,за да се нагрее.пробвал съм и знам,този вариант работи

Така освен да направиш студена спойка друго няма да постигнеш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 06 Мар 2015, 23:28

oci написа:
The_Big написа:Колега свали си таралежа и ако буксата е в добро състояние,вземи поялника и на всяко краче бъркаш с него за по 1 минута,за да се нагрее.пробвал съм и знам,този вариант работи

Така освен да направиш студена спойка друго няма да постигнеш.

Така е .... при нагряването в горния край , температурата се предава до основата на пиновете , тинола се разпоява , но понеже спояването не е приложено на мястото на контактните площадки на платката , тинола се "отдръпва" от пиновете , при което се получава лоша или т.н "студена" спойка , която пък ако не се спука веднага , ще се спука след време (скоро).
За това, по -добре не го правете това упражнение ! И аз съм го пробвал и твърдя , че този вариянт по -скоро не работи !
За да станат качествени спойките на пиновете , трябва да се извади платката и да се спои от долната страна ....

Потребител
Аватар

Мнение от martisto » 10 Мар 2015, 0:53

Проблема е решен ! Наистина виновника бе т.н “таралеж“.
Благодаря на колегите за мненията !

Назад към E46