AIRBAG грешка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
AIRBAG грешка
Здравейте, airbag-a ми дава грешка за пасажерския бег (ignition circuit 3 passenger airbag). Разкачих буксата му и замерих 1.5V на захранващатите 2 пина. Съпротивление на самия бег не съм мерил с мултицета защото не знам дали трябва и ако да колко трябва да е? Когато разкача буксата на бег-а тогава грешка незапсива, също така ми прави впечатление, че в статус менюто дава бег-а да е ОК и незнам защо така . Та питането ми е бъркам ли някъде и трябва ли да се премери бег-а с мултицета? Мерси предварително
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: AIRBAG грешка
А свети ли лампата на бега на таблото?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
Свети защото има още 2грешки но с тях ще се справя, иначе не знам ако е само тази грешка за бег-а дали ще свети. Но си си мисля, че пак ще свети щом е засечена като грешка
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
Сега оправих другите грешки и остана само "ignition circuit 3 passenger airbag" и щом я изтрия лампичката на таблото изгасва, но върна ли ключа и дам пак на контакт(или запаля) грешката я набива пак и светва лампичката. Интересно е защо с разкачен пасажерски бег не набива грешка а уж тогава съпротивлението ще е безкрайно. До сега четох из нет-а колко трябва да е самото съпротивление на бег-а.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ако го откачиш и покараш свети ли? Например за няколко часа.
Ако е изключен софтуерно няма да показва грешка като е изключен. Или ако е правено нещо по инсталацията, ако е сменяна централата и при монтажа е прецакан някой пин. Просто насоки.
Ако е изключен софтуерно няма да показва грешка като е изключен. Или ако е правено нещо по инсталацията, ако е сменяна централата и при монтажа е прецакан някой пин. Просто насоки.

- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
А самия на airbag може ли да му измеря съпротивлението и ако да колко трябва да е. Имам бегъл спомен че съм чел някъде че не трябва да се свързва с мултицет защото може да гръмне, но според мен това са глупости.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Щом след като го закачиш има проблем, а при разкачен няма грешка значи проблема не е в ейрбега. Ако се изключи например със скенер пасажерския бег, няма да го засича след откачане. Не знам дали при теб е така.
Когато имах проблем с бега на волана го премахвах със скенера и не ми светеше лампичката. Не помня обаче дали при закачане и премахнат от софтуера си светеше.
Когато имах проблем с бега на волана го премахвах със скенера и не ми светеше лампичката. Не помня обаче дали при закачане и премахнат от софтуера си светеше.

- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
Не го мери с мултицет, че ще гръмне, не са глупости това! Иначе другите неща колегата ги е описал.
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
Няма да го меря, макар че на захранващата букса му идваше 1,5 волта а мултицета не знам какво напрежение пуска за да мери съпротивление.
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
Моите и двата, пък и други които съм виждал са с 9 волтова батерия, което е напълно достатъчно да го активира.
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
Колеги прикачената снимка е от менюто airbag на ИНПА и доколкото разчитам това е закопчалките на колана и са в положение че не е сложен колана. Самите закопчалки не са свързани с кабел защото той липсва и airbag-a разчита винаги че коланите не са сложени. В този случай би ли се отворил airbag-a при удар ако системата му отчита че не е сложен колан, прочетох много информация в нета и мненията са 50/50. Airbag-a няма записани никакви грешки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
12 мнения
• Страница 1 от 1