НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: НВ-ВМХ

Мнение от bum_bum » 23 Фев 2015, 13:53

Хм, при мен е още 50-
Give your friends a free transfer.
In return, you'll earn £50 (plus plenty of good karma).

Имаше примоция за 100 когато пуснах линка ама я изтървахме. Явно в зависимост от коя държава си се регистрирал по различни времена са промоциите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 23 Фев 2015, 14:08

bum_bum написа:...Единствено тая на Хармоника май няма нищо, щото си е рядка.

За хармониката много съм се оглеждал по веригите, ама само кисело мляко намирам, сметана няма. Сигурно само по био магазините я има. Ама то като гледам колко пари им е киселото мляко, една кофичка сметана сигурно ще е 8 лева. :mhihi:
bum_bum написа:Аз си купих сепаратор за мляко и сега си правя масло, течна, бита, заквасена сметана.. въобще квото си искам. Лошото е, че доста скъпо излиза ама поне си го зная какво е. А от прясно масло от неварено мляко по-хубаво нещо не съм ял :shock:

Е тва е истината! :yes: Но ти явно има от къде да си взимаш сурово пълномаслено мляко, без да са му взели маслото, докато повечето хора нямаме тая възможност. :( Защо казваш, че ти е скъпо? Цената на готови сметана и масло от магазина би трябвало по-дебело да излиза.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Фев 2015, 14:15

CTORH написа:
bum_bum написа:...Единствено тая на Хармоника май няма нищо, щото си е рядка.

За хармониката много съм се оглеждал по веригите, ама само кисело мляко намирам, сметана няма. Сигурно само по био магазините я има. Ама то като гледам колко пари им е киселото мляко, една кофичка сметана сигурно ще е 8 лева. :mhihi:

има я дори в Кауфланд,и да -не е евтинка, но не е 8 кинта
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Фев 2015, 14:25

Млякото, което взимам е скъпо, 2.20 или нещо такова на литър. Около 5 и нещо е маслеността та от литър излиза под 200 грама сметана с 30 и няколко процента. Не съм си играл да смятам съвсем точно. За сметана бива, но за масло излиза скъпичко.

Сметаната на Хармоника е 3.30 за 200 грама. От нея взимам за детето, че нещо ме е страх да му давам сурово мляко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Фев 2015, 0:06

Какви плодове ядете? Напоследък хапвам киви.

А извара на Маджаров някой ял ли е? Видях в хладилника, че съквартиранта си е взел и ми стана интересно. Не бях виждал.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Фев 2015, 0:17

аз от плодовете залагам на зелена ябълка

изварата на маджаров поне на вкус е ОК,аз лично предпочитам Олимпус
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Фев 2015, 10:16

Олимпус е малко странна на консистенция и вкус, не знам как я правят в Румъния, но не е като нашата. :mhihi: Най-близо до натуралната извара е Маджаров и Мизия милк (от това, което се продава масово). Пършевица също не е зле, ако уцелиш партида, която не е кисела или прегоряла.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Фев 2015, 13:56

За да е била кисела изварата означава, че или са изпуснали повече киселина при пресичането, което ми се види невъзможно впредвид как цепят стотинката на две всички производители или млякото е било много,ама много вкиснато. Не, че е особен проблем последното де.

Не знам защо си купувате извара. Прясно мляко има по разни млекомати и пазари колкото щеш, а изварата се прави елементарно и е пълномаслена. Нищо общо на вкус с купената, дето бие на тебешир и се чудиш с кво да я прекараш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 24 Фев 2015, 14:10

А може ли някой да даде мнение за домашно кисело мляко с каймак на Родопчанка-става дума за тея дето са по 2,250кг в кофичка....че от известно време купувам от него за мен и за детето....и на вкус е добро и каймака си е жълт,ама дали има истина в него.....
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 24 Фев 2015, 14:40

bum_bum написа:Не знам защо си купувате извара. Прясно мляко има по разни млекомати и пазари колкото щеш, а изварата се прави елементарно и е пълномаслена. Нищо общо на вкус с купената, дето бие на тебешир и се чудиш с кво да я прекараш.

Ми то на прясното мляко по тея магазини като са му извлекли мазнините пак ще е като тебешир изварата, то май точно липсата на мазнини я прави такава. Иначе наистина никоя купешка извара няма нищо общо с домашна от хубаво мляко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 24 Фев 2015, 16:04

От млекомат, не от магазина...от млекомата е сурово и прясно издоено :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Фев 2015, 16:27

За това написах млекомат и пазари :yes: Въпреки, че кел файда да си купиш сурово мляко и да го свариш после. :mhihi: Аз извара правя само като се развали :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 25 Фев 2015, 11:21

Може би имаш предвид тея, дето продават мляко в шишета по тротоарите. Има такива покрай нас, ама все не мога да се реша да си купя от тях, защото не знам какво им е млякото, а да пиеш сурово мляко, без да му знаеш произхода си е малко рисковано. Но може и да си взема да го пробвам, дето викаш поне на извара мога да го изям. :yes:
sobiss написа:От млекомат, не от магазина...от млекомата е сурово и прясно издоено :mhihi:

Това сериозно ли? Там не му ли извличат мазнината на млякото? Знам един млекомат близо до нас, ама то си е магазин, вътре с хладилници и т.н., не е автомат за мляко (такъв като банкомат :mhihi: ), просто отгоре такъв е надписа на магазина. А и тъпо работно време имат, та все не мога да ги хвана. Къде по София има такива млекомати, дето да са си автомати, те поне нямат работно време? Преди време @бум беше спонела за "метро", ама аз там много рядко ходя, та не ми е вариянт.

Да ви споделя един начин за консумиране на изварата - аз си я пасирам с чаша прясно мляко и после си я пия, става все едно съм си друснал протеинов шейк. :mrgreen: Само имам едно чудене за тая извара, значи нали идеята е да се яде преди лягане, защото е бавен протеин, за през нощта, само че аз вечерям към 9:00-9:30 и си лягам към 11:00. Това е по-малко от 2 часа след вечерята, пък нали не е правилно да ядем през интервал по-малък от 3-4 часа, та се чудя в моя случай как е по-добре - дали преди да си легна или пък веднага след вечеря, за десерт? :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Фев 2015, 11:42

С вечеря, сутрин, вечер, по всяко време си я хапвам, върви ми с всичко на практика.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Фев 2015, 12:44

Да, тия по тротоарите май не са много верния пример. Нисък е риска, но го има. Освен това, ако е правилно съхранено суровото мляко не се разваля по около 10-тина дни, а тия навън където ги продават често се случва като го свариш и да се пресече.

Тия захранките през 2-3 часа,преди лягане, посред нощ и т.н. са глупости. За един работещ човек една закуска сутрин и обилна вечеря са напълно достатъчни. Пък и решаваш проблема с това, че докато си на работа няма нищо читаво за ядене.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата