ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- a.milev6
- Потребител
-
- Кара: E36 318IS Coupe
- Мечтае да кара: E36 318IS Coupe
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Здравейте, пиша ви във връзка с друг проблем, който вече започва да става досаден.
Колата е E36 M44B19 купе. В студено време, особено рано сутрин, отключвам, след което отварям вратата, прозорецът потъва с един пръст (до тук всичко нормално за купе), влизам затварям и греда. Прозорецът не мърда. Паля, пробвам да го мръдна от копчетата, пак не става. Другата врата по същия начин. Затоплям колата, ако евентуално е замръзнало нещо, вътре става сауна и прозорците така и не тръгват. Първият път като се появи този проблем и ми се взе акъла докато успея да вдигна прозорците, даже паднаха още повече и беше страшно. Докато не се усетих, да извадя плюса на акумулатора за 10сек. за да се рестартира компютъра и проблемът се оправяше. Но не ми харесва да го правя това всеки път, като паднат температурите. Не мисля, че е нормално!
Някой знае ли от какво може да се получава този проблем и дали има решение?
Колата е E36 M44B19 купе. В студено време, особено рано сутрин, отключвам, след което отварям вратата, прозорецът потъва с един пръст (до тук всичко нормално за купе), влизам затварям и греда. Прозорецът не мърда. Паля, пробвам да го мръдна от копчетата, пак не става. Другата врата по същия начин. Затоплям колата, ако евентуално е замръзнало нещо, вътре става сауна и прозорците така и не тръгват. Първият път като се появи този проблем и ми се взе акъла докато успея да вдигна прозорците, даже паднаха още повече и беше страшно. Докато не се усетих, да извадя плюса на акумулатора за 10сек. за да се рестартира компютъра и проблемът се оправяше. Но не ми харесва да го правя това всеки път, като паднат температурите. Не мисля, че е нормално!
a.milev6 написа:Здравейте, пиша ви във връзка с друг проблем, който вече започва да става досаден.
Виж палеца на пантата на вратата да не се е изтъркал или да е заседнал

viewtopic.php?f=8&t=90776&hilit=%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0
..Bayerische Motoren Werke..

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Здравейте смятам да си ревизирам главата на моя М42 карам го интензивно но последно време взе да похапва масло мерих му онзи ден компресията и на загрял двигател без да натисна педала на газта е 11 бара с разлика от около 1,2 десети между цилиндрите,което го приемам за Ок .Въпроса е така и така ще нося главата на фреза колко мога да отнема от нея за да повиша малко поне степента на сгъстяване смятам също и да полирам горивната камера,но само ако имам време ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

Колко масло ти гори, че и моята малко го бута. И как разбра, че е от главата, а не от сегменти примерно 

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Върти се около 1л 10/40 мотул полу синтетика XS6100 на 1500-2000 клм само градско каране и то мноого агресивно,просто режима на каране на тази кола е ненормален но така си я карам.Не съм сигурен,че сегментите са Ок и тях ще ги сменя като отворя мотора ще го видя колко хонинг има и какво е състоянието на лагерите,че на това каране се учудвам,че мотора есе още е Ок .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Трябва да си купувам нови гуми и се чудя:
Да си взема нови от дианата - евтини DAYTON BARUM TIGAR и тн. с дот 2014-2015 според зависи каква наличност имат или да си купя втора ръка гуми респективно с дот 2010-2012, но някоя по-доказана марка като мишелин, бриджстоун и тн? Като пари и двата варианта стъпват горе долу на едни пари.
И също така взех джантите с 4 гуми 215 50 17 - две от гумите стават за задни, тоест търся си предни нали няма да има проблем ако се метна на 205 50 17 ?
Да си взема нови от дианата - евтини DAYTON BARUM TIGAR и тн. с дот 2014-2015 според зависи каква наличност имат или да си купя втора ръка гуми респективно с дот 2010-2012, но някоя по-доказана марка като мишелин, бриджстоун и тн? Като пари и двата варианта стъпват горе долу на едни пари.
И също така взех джантите с 4 гуми 215 50 17 - две от гумите стават за задни, тоест търся си предни нали няма да има проблем ако се метна на 205 50 17 ?

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Съобрази размера на новите гуми с размера на джантите. ОЕМ джантите за Е36 обикновено са 7,5J, което означава, че хващат 225 45-17. Ако задните джанти са по-широки (8,5J) се препоръчва 245 40 17, но можеш да употребяваш 235 40 17. Друг е въпросът, че тези гуми заради размерите си вече идват тежички и се усеща разликата не само по еластичност, ами и по разход на гориво. В такъв случай можеш да импровизираш с нови 225 45-17 с колкото се може по-ниско съпротивление при търкаляне, защото марак и минимална, разликата е факт.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Аз бая си мисля за NEXEN N'FERA SU1 ... 17ки, че нещо цената им е доооста блазнеща... инак трябва яко да дебна за 2-3г Мишлен Пилот или нещо друго прилично... някой пробвал ли ги е?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Взех си стил 32 7.5ж и 4те с гуми 215 50 17.
Стават за търкане, но искам да си купя за отпред хубави гумета, за да съм си спокоен, че ще спира и завива, отзад съм си свикнал все да карам джапанки.
Чудя се какви дали предни 215 или 205. Не искам да го спъвам това 1.8 с по широки гуми, че...
До сега бях при няколко гумаджии и ми предлагат разни мишелини, бриджстоуни на по 50-70 лева бройката с дот 2011-2012та.
В същото време: http://diana-ltd.com/tire?5848 за 90лева взимам чисто нова гума
Стават за търкане, но искам да си купя за отпред хубави гумета, за да съм си спокоен, че ще спира и завива, отзад съм си свикнал все да карам джапанки.
Чудя се какви дали предни 215 или 205. Не искам да го спъвам това 1.8 с по широки гуми, че...

До сега бях при няколко гумаджии и ми предлагат разни мишелини, бриджстоуни на по 50-70 лева бройката с дот 2011-2012та.

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
k.milanov написа:
Аз лично от Dayton имам лоши впечатления на 15ски гуми,за 17ски на тази цена не мисля че качеството им ще е добро,честно казано бих взел някакви китайски за около 100лв и ще сън по-сигурен.Карал съм Sunny,Maxiss,General,Autogard,мисля че всичките са китайски и съм останал доволен,особено от първите две.
А за втора употреба повече от 50лв за гума според меб си е адски много
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
BABHOMED написа:Върти се около 1л 10/40 мотул полу синтетика XS6100 на 1500-2000 клм само градско каране и то мноого агресивно,просто режима на каране на тази кола е ненормален но така си я карам.Не съм сигурен,че сегментите са Ок и тях ще ги сменя като отворя мотора ще го видя колко хонинг има и какво е състоянието на лагерите,че на това каране се учудвам,че мотора есе още е Ок .
Колега сменяй сегменти,ще си дойде и компресия и всичко,не се заблуждавайте с тия гумички и шлайфове на добри непрегрявани глави.Ще дадеш 200лв за ремонт да отвориш само главата,за да спестиш 100лв от сегменти,но до няколко месеца ще се убедиш че е трябвало да смениш и тях и пак отваряш и пак на ново парите
Здравейте,
искам да попитам следното:
искам да си вържа туба и усилвател и въпросът ми е, ще е проблем ли изключването на клемите на акумулатора,
когато връзвам тока на усилвателя и ако е проблем, можете ли да ми дадете съвет как точно се прави ??
Благодаря ВИ !
искам да си вържа туба и усилвател и въпросът ми е, ще е проблем ли изключването на клемите на акумулатора,
когато връзвам тока на усилвателя и ако е проблем, можете ли да ми дадете съвет как точно се прави ??
Благодаря ВИ !
- petiopetrow87
- Потребител
-
- Кара: E36 M40 B18
- Детайли за колата: Преди да я закупя беше по хубава........
Махаи ги и си бачкаи на спокоиствие.Няма никакъв проблем.
durtaka написа:Здравейте,
Благодаря ВИ !
Аз не виждам какъв проблем може да е изключването на клемите на акумулатора освен, че ще се изтрият радио станциите на сд-то и километрите на малкия километраж

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
и часовника на борда, ако е с малък, ако е с часовник ще изостане, ако е с голям борд може би и други настройки ще се разбаазикат, но не знам със сигурност, защото нямам голям борд
Махането е елементарно, с ключ или две ключета разкачаш първо + после - и си действаш на спокойствие

Махането е елементарно, с ключ или две ключета разкачаш първо + после - и си действаш на спокойствие