ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 318IS Coupe
Мечтае да кара: E36 318IS Coupe

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от a.milev6 » 21 Фев 2015, 15:29

Здравейте, пиша ви във връзка с друг проблем, който вече започва да става досаден.
Колата е E36 M44B19 купе. В студено време, особено рано сутрин, отключвам, след което отварям вратата, прозорецът потъва с един пръст (до тук всичко нормално за купе), влизам затварям и греда. Прозорецът не мърда. Паля, пробвам да го мръдна от копчетата, пак не става. Другата врата по същия начин. Затоплям колата, ако евентуално е замръзнало нещо, вътре става сауна и прозорците така и не тръгват. Първият път като се появи този проблем и ми се взе акъла докато успея да вдигна прозорците, даже паднаха още повече и беше страшно. Докато не се усетих, да извадя плюса на акумулатора за 10сек. за да се рестартира компютъра и проблемът се оправяше. Но не ми харесва да го правя това всеки път, като паднат температурите. Не мисля, че е нормално!
Някой знае ли от какво може да се получава този проблем и дали има решение?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 21 Фев 2015, 20:08

a.milev6 написа:Здравейте, пиша ви във връзка с друг проблем, който вече започва да става досаден.
Колата е E36 M44B19 купе. В студено време, особено рано сутрин, отключвам, след което отварям вратата, прозорецът потъва с един пръст (до тук всичко нормално за купе), влизам затварям и греда. Прозорецът не мърда. Паля, пробвам да го мръдна от копчетата, пак не става. Другата врата по същия начин. Затоплям колата, ако евентуално е замръзнало нещо, вътре става сауна и прозорците така и не тръгват. Първият път като се появи този проблем и ми се взе акъла докато успея да вдигна прозорците, даже паднаха още повече и беше страшно. Докато не се усетих, да извадя плюса на акумулатора за 10сек. за да се рестартира компютъра и проблемът се оправяше. Но не ми харесва да го правя това всеки път, като паднат температурите. Не мисля, че е нормално!
Някой знае ли от какво може да се получава този проблем и дали има решение?

Виж палеца на пантата на вратата да не се е изтъркал или да е заседнал :yes:
viewtopic.php?f=8&t=90776&hilit=%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 22 Фев 2015, 1:59

Здравейте смятам да си ревизирам главата на моя М42 карам го интензивно но последно време взе да похапва масло мерих му онзи ден компресията и на загрял двигател без да натисна педала на газта е 11 бара с разлика от около 1,2 десети между цилиндрите,което го приемам за Ок .Въпроса е така и така ще нося главата на фреза колко мога да отнема от нея за да повиша малко поне степента на сгъстяване смятам също и да полирам горивната камера,но само ако имам време ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 22 Фев 2015, 2:03

Колко масло ти гори, че и моята малко го бута. И как разбра, че е от главата, а не от сегменти примерно :paranoid:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 22 Фев 2015, 2:13

Върти се около 1л 10/40 мотул полу синтетика XS6100 на 1500-2000 клм само градско каране и то мноого агресивно,просто режима на каране на тази кола е ненормален но така си я карам.Не съм сигурен,че сегментите са Ок и тях ще ги сменя като отворя мотора ще го видя колко хонинг има и какво е състоянието на лагерите,че на това каране се учудвам,че мотора есе още е Ок .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 24 Фев 2015, 14:35

Трябва да си купувам нови гуми и се чудя:
Да си взема нови от дианата - евтини DAYTON BARUM TIGAR и тн. с дот 2014-2015 според зависи каква наличност имат или да си купя втора ръка гуми респективно с дот 2010-2012, но някоя по-доказана марка като мишелин, бриджстоун и тн? Като пари и двата варианта стъпват горе долу на едни пари.
И също така взех джантите с 4 гуми 215 50 17 - две от гумите стават за задни, тоест търся си предни нали няма да има проблем ако се метна на 205 50 17 ? :oops:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 24 Фев 2015, 16:08

Съобрази размера на новите гуми с размера на джантите. ОЕМ джантите за Е36 обикновено са 7,5J, което означава, че хващат 225 45-17. Ако задните джанти са по-широки (8,5J) се препоръчва 245 40 17, но можеш да употребяваш 235 40 17. Друг е въпросът, че тези гуми заради размерите си вече идват тежички и се усеща разликата не само по еластичност, ами и по разход на гориво. В такъв случай можеш да импровизираш с нови 225 45-17 с колкото се може по-ниско съпротивление при търкаляне, защото марак и минимална, разликата е факт.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 24 Фев 2015, 17:49

Аз бая си мисля за NEXEN N'FERA SU1 ... 17ки, че нещо цената им е доооста блазнеща... инак трябва яко да дебна за 2-3г Мишлен Пилот или нещо друго прилично... някой пробвал ли ги е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 24 Фев 2015, 17:56

Взех си стил 32 7.5ж и 4те с гуми 215 50 17.

Стават за търкане, но искам да си купя за отпред хубави гумета, за да съм си спокоен, че ще спира и завива, отзад съм си свикнал все да карам джапанки.
Чудя се какви дали предни 215 или 205. Не искам да го спъвам това 1.8 с по широки гуми, че... :mrgreen:

До сега бях при няколко гумаджии и ми предлагат разни мишелини, бриджстоуни на по 50-70 лева бройката с дот 2011-2012та.
В същото време: http://diana-ltd.com/tire?5848 за 90лева взимам чисто нова гума :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 25 Фев 2015, 10:09

k.milanov написа:
До сега бях при няколко гумаджии и ми предлагат разни мишелини, бриджстоуни на по 50-70 лева бройката с дот 2011-2012та.
В същото време: http://diana-ltd.com/tire?5848 за 90лева взимам чисто нова гума :help:

Аз лично от Dayton имам лоши впечатления на 15ски гуми,за 17ски на тази цена не мисля че качеството им ще е добро,честно казано бих взел някакви китайски за около 100лв и ще сън по-сигурен.Карал съм Sunny,Maxiss,General,Autogard,мисля че всичките са китайски и съм останал доволен,особено от първите две.
А за втора употреба повече от 50лв за гума според меб си е адски много
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 25 Фев 2015, 10:12

BABHOMED написа:Върти се около 1л 10/40 мотул полу синтетика XS6100 на 1500-2000 клм само градско каране и то мноого агресивно,просто режима на каране на тази кола е ненормален но така си я карам.Не съм сигурен,че сегментите са Ок и тях ще ги сменя като отворя мотора ще го видя колко хонинг има и какво е състоянието на лагерите,че на това каране се учудвам,че мотора есе още е Ок .

Колега сменяй сегменти,ще си дойде и компресия и всичко,не се заблуждавайте с тия гумички и шлайфове на добри непрегрявани глави.Ще дадеш 200лв за ремонт да отвориш само главата,за да спестиш 100лв от сегменти,но до няколко месеца ще се убедиш че е трябвало да смениш и тях и пак отваряш и пак на ново парите
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

Потребител
Аватар
Кара: Е 36 318i

Мнение от durtaka » 27 Фев 2015, 14:28

Здравейте,
искам да попитам следното:
искам да си вържа туба и усилвател и въпросът ми е, ще е проблем ли изключването на клемите на акумулатора,
когато връзвам тока на усилвателя и ако е проблем, можете ли да ми дадете съвет как точно се прави ??
Благодаря ВИ !

Потребител
Аватар
Кара: E36 M40 B18
Детайли за колата: Преди да я закупя беше по хубава........

Мнение от petiopetrow87 » 27 Фев 2015, 16:09

Махаи ги и си бачкаи на спокоиствие.Няма никакъв проблем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 27 Фев 2015, 17:11

durtaka написа:Здравейте,
искам да попитам следното:
искам да си вържа туба и усилвател и въпросът ми е, ще е проблем ли изключването на клемите на акумулатора,
когато връзвам тока на усилвателя и ако е проблем, можете ли да ми дадете съвет как точно се прави ??
Благодаря ВИ !

Аз не виждам какъв проблем може да е изключването на клемите на акумулатора освен, че ще се изтрият радио станциите на сд-то и километрите на малкия километраж :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 27 Фев 2015, 20:18

и часовника на борда, ако е с малък, ако е с часовник ще изостане, ако е с голям борд може би и други настройки ще се разбаазикат, но не знам със сигурност, защото нямам голям борд :mhihi:

Махането е елементарно, с ключ или две ключета разкачаш първо + после - и си действаш на спокойствие :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E36