НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: НВ-ВМХ
Хм, при мен е още 50-
Имаше примоция за 100 когато пуснах линка ама я изтървахме. Явно в зависимост от коя държава си се регистрирал по различни времена са промоциите.
Give your friends a free transfer.
In return, you'll earn £50 (plus plenty of good karma).
Имаше примоция за 100 когато пуснах линка ама я изтървахме. Явно в зависимост от коя държава си се регистрирал по различни времена са промоциите.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
bum_bum написа:...Единствено тая на Хармоника май няма нищо, щото си е рядка.
За хармониката много съм се оглеждал по веригите, ама само кисело мляко намирам, сметана няма. Сигурно само по био магазините я има. Ама то като гледам колко пари им е киселото мляко, една кофичка сметана сигурно ще е 8 лева.

bum_bum написа:Аз си купих сепаратор за мляко и сега си правя масло, течна, бита, заквасена сметана.. въобще квото си искам. Лошото е, че доста скъпо излиза ама поне си го зная какво е. А от прясно масло от неварено мляко по-хубаво нещо не съм ял
Е тва е истината!

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
CTORH написа:bum_bum написа:...Единствено тая на Хармоника май няма нищо, щото си е рядка.
За хармониката много съм се оглеждал по веригите, ама само кисело мляко намирам, сметана няма. Сигурно само по био магазините я има. Ама то като гледам колко пари им е киселото мляко, една кофичка сметана сигурно ще е 8 лева.![]()
има я дори в Кауфланд,и да -не е евтинка, но не е 8 кинта
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Млякото, което взимам е скъпо, 2.20 или нещо такова на литър. Около 5 и нещо е маслеността та от литър излиза под 200 грама сметана с 30 и няколко процента. Не съм си играл да смятам съвсем точно. За сметана бива, но за масло излиза скъпичко.
Сметаната на Хармоника е 3.30 за 200 грама. От нея взимам за детето, че нещо ме е страх да му давам сурово мляко.
Сметаната на Хармоника е 3.30 за 200 грама. От нея взимам за детето, че нещо ме е страх да му давам сурово мляко.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Какви плодове ядете? Напоследък хапвам киви.
А извара на Маджаров някой ял ли е? Видях в хладилника, че съквартиранта си е взел и ми стана интересно. Не бях виждал.
А извара на Маджаров някой ял ли е? Видях в хладилника, че съквартиранта си е взел и ми стана интересно. Не бях виждал.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
аз от плодовете залагам на зелена ябълка
изварата на маджаров поне на вкус е ОК,аз лично предпочитам Олимпус
изварата на маджаров поне на вкус е ОК,аз лично предпочитам Олимпус
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Олимпус е малко странна на консистенция и вкус, не знам как я правят в Румъния, но не е като нашата.
Най-близо до натуралната извара е Маджаров и Мизия милк (от това, което се продава масово). Пършевица също не е зле, ако уцелиш партида, която не е кисела или прегоряла.

Never mistake motion for action...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
За да е била кисела изварата означава, че или са изпуснали повече киселина при пресичането, което ми се види невъзможно впредвид как цепят стотинката на две всички производители или млякото е било много,ама много вкиснато. Не, че е особен проблем последното де.
Не знам защо си купувате извара. Прясно мляко има по разни млекомати и пазари колкото щеш, а изварата се прави елементарно и е пълномаслена. Нищо общо на вкус с купената, дето бие на тебешир и се чудиш с кво да я прекараш.
Не знам защо си купувате извара. Прясно мляко има по разни млекомати и пазари колкото щеш, а изварата се прави елементарно и е пълномаслена. Нищо общо на вкус с купената, дето бие на тебешир и се чудиш с кво да я прекараш.
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
А може ли някой да даде мнение за домашно кисело мляко с каймак на Родопчанка-става дума за тея дето са по 2,250кг в кофичка....че от известно време купувам от него за мен и за детето....и на вкус е добро и каймака си е жълт,ама дали има истина в него.....

- CTORH
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Не знам защо си купувате извара. Прясно мляко има по разни млекомати и пазари колкото щеш, а изварата се прави елементарно и е пълномаслена. Нищо общо на вкус с купената, дето бие на тебешир и се чудиш с кво да я прекараш.
Ми то на прясното мляко по тея магазини като са му извлекли мазнините пак ще е като тебешир изварата, то май точно липсата на мазнини я прави такава. Иначе наистина никоя купешка извара няма нищо общо с домашна от хубаво мляко.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
От млекомат, не от магазина...от млекомата е сурово и прясно издоено 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
За това написах млекомат и пазари
Въпреки, че кел файда да си купиш сурово мляко и да го свариш после.
Аз извара правя само като се развали 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
Може би имаш предвид тея, дето продават мляко в шишета по тротоарите. Има такива покрай нас, ама все не мога да се реша да си купя от тях, защото не знам какво им е млякото, а да пиеш сурово мляко, без да му знаеш произхода си е малко рисковано. Но може и да си взема да го пробвам, дето викаш поне на извара мога да го изям.
Това сериозно ли? Там не му ли извличат мазнината на млякото? Знам един млекомат близо до нас, ама то си е магазин, вътре с хладилници и т.н., не е автомат за мляко (такъв като банкомат
), просто отгоре такъв е надписа на магазина. А и тъпо работно време имат, та все не мога да ги хвана. Къде по София има такива млекомати, дето да са си автомати, те поне нямат работно време? Преди време @бум беше спонела за "метро", ама аз там много рядко ходя, та не ми е вариянт.
Да ви споделя един начин за консумиране на изварата - аз си я пасирам с чаша прясно мляко и после си я пия, става все едно съм си друснал протеинов шейк.
Само имам едно чудене за тая извара, значи нали идеята е да се яде преди лягане, защото е бавен протеин, за през нощта, само че аз вечерям към 9:00-9:30 и си лягам към 11:00. Това е по-малко от 2 часа след вечерята, пък нали не е правилно да ядем през интервал по-малък от 3-4 часа, та се чудя в моя случай как е по-добре - дали преди да си легна или пък веднага след вечеря, за десерт? 

sobiss написа:От млекомат, не от магазина...от млекомата е сурово и прясно издоено
Това сериозно ли? Там не му ли извличат мазнината на млякото? Знам един млекомат близо до нас, ама то си е магазин, вътре с хладилници и т.н., не е автомат за мляко (такъв като банкомат

Да ви споделя един начин за консумиране на изварата - аз си я пасирам с чаша прясно мляко и после си я пия, става все едно съм си друснал протеинов шейк.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
С вечеря, сутрин, вечер, по всяко време си я хапвам, върви ми с всичко на практика.
Never mistake motion for action...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Да, тия по тротоарите май не са много верния пример. Нисък е риска, но го има. Освен това, ако е правилно съхранено суровото мляко не се разваля по около 10-тина дни, а тия навън където ги продават често се случва като го свариш и да се пресече.
Тия захранките през 2-3 часа,преди лягане, посред нощ и т.н. са глупости. За един работещ човек една закуска сутрин и обилна вечеря са напълно достатъчни. Пък и решаваш проблема с това, че докато си на работа няма нищо читаво за ядене.
Тия захранките през 2-3 часа,преди лягане, посред нощ и т.н. са глупости. За един работещ човек една закуска сутрин и обилна вечеря са напълно достатъчни. Пък и решаваш проблема с това, че докато си на работа няма нищо читаво за ядене.