Проблеми с централното заключване и перката на климатика

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблеми с централното заключване и перката на климатика

Мнение от kremul » 21 Фев 2015, 13:09

Колеги, имам два въпроса към Вас. От известно време имам проблем с машинките на централното заключване на предните две врати, въпроса ми е дали за всички врати машинките са еднакви за да ги поръчам или има значение за задни-предни и съответно лява-дясна? Благодаря за помоща и отговора.
И ако ми позволите имам и втори въпрос: перката на климатика се счупи и не ми работи (не се върти) и вероятно не охлажда, а в същото време като заредих климатика той си работи общо взето нормално и без перката да се върти лятото. Аз изключих от кабелите неработещата перка, т.к. според мен имаше оттечка на ток от нея или моторчето, което вероятно я задвижва и ми падаше много често новия акумулатор, буквално ако седмица например не съм я карал колата трябва да го зареждам. Възможно е да е и от самия акумулатор, ако е така ще го сменя той е 100 А/ч и е в гаранция.
Ако е проблема само перката ще я сменя, но вероятно ще се наложи да сменям и моторчето, което я задвижва или то цялото върви комплект заедно с нея !? Благодаря Ви предварително за съдействието и отговора! Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1.25i
Мечтае да кара: A6 2.5 TDI

Re: Проблеми с централното заключване и перката на климатика

Мнение от totopz » 23 Фев 2015, 12:02

Не си казал каква ти е колата. Перките са два вида - с 4 и с 3 пина. Съответно на по-новите E39 е с 3 пина. Перката се сменява цялата заедно с мотора.

Потребител
Аватар

Re: Проблеми с централното заключване и перката на климатика

Мнение от kremul » 23 Фев 2015, 15:41

Колата е БМВ 525, Е39, 2,5 ТДС, 143 к.с.

Ще очаквам по възможност и отговор по въпроса за централното заключване, за което предварително Ви благодаря!

Назад към E39