НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Re: НВ-ВМХ

Мнение от bam-bam » 22 Фев 2015, 19:50

Питах за ориза, понеже така ни се насажда от филмите за тях сякаш са живеели и работили за една купичка ориз.
Това се опитвах да си обясня, как муат толкова ориз едно време и са жилки :)
Има и друг момент, гледах наскоро един филм (натъпкани), та дори да приемаш повечко от вредните неща, това не зависи ли и от начина ти на живот да ги изгориш ?
Ако цял ден сновеш като луд напред назад ?
Ако си повече активен от някой стоящ 8 часа на стол .. няма ли за теб да е по-безопасно и приемливо да изядеш една манджа с картофи/ориз .. примерно ?
Както се спомена има и много други фактори влияещи .. ако човека не пуши/не пие ..
Какво като яде извара и муа по 2 кутии цигари ?
Язък за пазенето от храната ... нали ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Фев 2015, 21:21

Те наистина са живяли и все още някъде живеят по на купичка ориз и са слаби, но това не значи че са здрави. Реално ако те храня с по един шоколад на ден пак ще си слаб и жилав, но няма да си здрав.

Нещата не са така прости като ядеш-гориш. Има още много фактори. Някои храни те карат да хвърляш инсулин в несвяст, други задействат имунната система, трети са невротоксини и т.н. Храненето и двигателната активност се допълват, но в общия случай един седящ по цял ден на гъза си човек ще е по-здрав от един активен, който се тъпче с неподходящи храни.

Алкохола бидейки въглехидрат сме го отрекли, а цигарите.. :dunno: Няколко часа на открито в града са равни на кутия цигари. Реално всички пушим.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 22 Фев 2015, 21:33

bam-bam написа:Питах за ориза, понеже така ни се насажда от филмите за тях сякаш са живеели и работили за една купичка ориз.
Това се опитвах да си обясня, как муат толкова ориз едно време и са жилки :)
Има и друг момент, гледах наскоро един филм (натъпкани), та дори да приемаш повечко от вредните неща, това не зависи ли и от начина ти на живот да ги изгориш ?
Ако цял ден сновеш като луд напред назад ?
Ако си повече активен от някой стоящ 8 часа на стол .. няма ли за теб да е по-безопасно и приемливо да изядеш една манджа с картофи/ориз .. примерно ?
Както се спомена има и много други фактори влияещи .. ако човека не пуши/не пие ..
Какво като яде извара и муа по 2 кутии цигари ?
Язък за пазенето от храната ... нали ?

Системите в тялото не са константи, а са вариации, които се адаптират според средата в което тялото живее ;)

Клетките си имат "двигател", който работи с АТФ (аденозинтрифосфат) универсалното гориво за клетките, те не работят с друго гориво, но използват различни източници за получаването му - мазнини, протеини и въглехидрати. От 3-те енергоизточника мазнините имат най-голям "резервоар" и за тялото е по-просто да ги складира и разгражда. Докато въглехидратите нямат "резервоар", тялото не може да ги складира освен в много малко количества в черният дроб и мускулите.. излишните въглехидрати ги превръща в мазнини.. но това е най-малката беля, защото те да станат в мазнини трябва инсулина да е "включен", а когато той е включен тялото не може да изгаря натрупаната енергия под формата на мазнини. Получава се порочен кръг - човек който има 30кг излишни, има "енергия" за месеци напред, но тялото не може да посегне към нея защото инсулина всеки ден се "включва" от въглехидратите. Ако не се приемат много въглехидрати, кръвната захар няма да скача толкова и няма да се задейства инсулина, а тялото ще може да използва натрупани мазнини за енергия. Сиреч приемането на въглехидрати като основен източник на енергия обърква процеса на използване и складиране на енергия и качването на мазнини е само малка част от голямата картина и проблеми които следват - синдром на X, сърдечно съдови заболявания, диабет тип 2, затлъстяване в дългосрочен план и други.

Иначе спортисти като Майкъл Фелпс консумират по 12000 калории на ден и маат пици, спагети нон-стоп, но това не значи че е особено здравословно, а и те имат съвсем друг енергоразход ;) други атлети и топ спортисти като Кличко също са нв-вмх
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Фев 2015, 21:55

Самия факт, че грам протеин е 4 калории, грам въглехидрат пак толкова, а грам мазнина е 8 говори природата какво е решила по въпроса за източника на енергия.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Фев 2015, 23:28

Tова с 12000 калории на Фелпс... не знам от къде го измислиха, но не е вярно :)

http://www.ryanseacrest.com/2012/05/09/ ... lex-audio/

Wednesday, Phelps told Ryan Seacrest in an interview that it was a myth.

"I never ate that much," Phelps said. "It's all a myth. I've never eaten that many calories."

...

Някой пробвал ли е да си прави комбуча :) ? Изглежда голяма занимавка, но пък няма свестни неща да се продават.

http://bonzaiaphrodite.com/2010/05/how- ... -kombucha/
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Фев 2015, 23:42

Аз си правих бая време ама накрая ми писна и уморих гъбите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 22 Фев 2015, 23:44

Т.е. е занимавка... не само така изглежда?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Фев 2015, 0:11

Не, киснеш я там и забравяш за нея. Ама имах други неща на главата и все я забравях и така..
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BMW-Monster » 23 Фев 2015, 1:43

Бум-бум, това с няколкото часа на открито и кутията цигари, да не го използваш като довод и вид успокоение пред себе си, за да пушиш? Спирай ги тия лайна. Много добре знаеш, че всичко е основно в главата. Както с глада, както със студа и както с много други. Преди няколко страници беше писал как дъвченето на дъвка е безсмислено упражнение. Е, пушенето на цигари не е много по-смислено, а пък и ефектите май са доста по-сериозни.

Ако не ти се гледа цялото, пускай от 8:30 нататък.

Ясно е, че с неща като цигарите има зависимост и някаква награда за мозъка, но според мен, от един момент нататък се превръща просто в тъп навик.

- - -

Иначе, често давате примери с разни спортисти и начините им на хранене, но според мен, това е напразно. Много малко спортове имат добра система за справяне с допинга. Доста дори не могат финансово да си позволят качественото тестване. А над други очевидно има чадър и не се обръща много внимание на допинга и/или дългосрочното здраве на спортистите. В краткосрочен план стероидите и всякакви други забранени вещества имат потенциала да предизвикат сериозни промени в тялото и евентуалните негативни ефекти от излишната захар се обезличават значително. Просто си мисля, че на спортистите не бива да се гледа като на някакво основно мерило. Та, преди няколко месеца Иля Илин отново ги натупа на световното, с малката разлика, че вече е вегетарианец. И това в един от най-силовите спортове - вдигането на тежести. Знам, че има начини да си тревопасен и да бухаш повече мазнини, но малко ме съмнява той да се стреми към това. Сигурен съм, че има и доста други примери.

Храненето основно с животински продукти и повечко мас има достатъчно философски и научни аргументи, така че спортът май не ни е нужен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 23 Фев 2015, 11:00

speeder88 написа:
acer написа:
bam-bam написа:

...кисело мляко поне по 2 кофички на ден...

Пробвай и със заквасена сметана... Аз направо припадам от нея... Няма такъв кеф! Ям я само нея, директно с лъжицата от кофичката.

И аз много обичам заквасена сметанка, ама тая по магазините не е много истинска. :| Освен "данон", "бор-чвор" и "боженци" друга не съм виждал по магазините. Първите две съм ги отписал, купувам третата, но и в нея си е написано, че има сухо вещество. :no: А и не знам какво и направиха на тая сметана, ама преди беше по 30-40%, сега е по 20%.
Освен това винаги съм се чудил, защо по тея мандраджийските магазини не продават сметана, сума ти такива фирмени магазини съм обиколил и никъде няма! :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Фев 2015, 11:28

Защото им е по-изгодно да направят 3-4 производни скъпи продукта отколкото само сметана, с която да гонят цена. Сърбите имат нещо наречено кисел павлак, което е като кисело мляко с 20% масленост - идеално и е и доста трайно в хладилника, та си нося като имам път. Имат и няколко вида каймак, който също е супер за ВМ хранене. Иначе сметана вземам на Бор-Чвор.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 23 Фев 2015, 12:37

В събота намерих един чичо с млекомат на Женския, продава сурово мляко. Всеки ден е там от 10 до 18, без неделя.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 23 Фев 2015, 12:55

steeN написа:Толкова млечни продукти не е добра идея според мен.

Какво имаш предвид? Аз съм на кило и нещо прясно мляко дневно, допълнително сирена, та ме вълнува силно :)
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Фев 2015, 13:01

BMW-Monster написа:Бум-бум, това с няколкото часа на открито и кутията цигари, да не го използваш като довод и вид успокоение пред себе си, за да пушиш? .

Социален пушач съм, 3-4 на ден някъде :mhihi: Не мисля, че имат някакво огромно физиологично значение. Ако пушех по кутия вече щях да се замисля.

Илин имаше едно интервю с Клоков в което говореше, че след Лондон мисли да не яде повече месо ама от там нататък не съм чел дали наистина го е спрял. Ако да жалко- можеше да ги бие с още по-големи разлики :mhihi:

Сметаната я помня като беше 30% май, ако не и нагоре. После почнаха да намалят и теглото и маслеността, а консистенцията е същата. В момента в който осмислих тоя факт я спрях. Единствено тая на Хармоника май няма нищо, щото си е рядка. Има една в Метро в големи кутии и на нея си пише, че има сухо мляко. Т.е. на големите кутии пише, на малките не :mhihi:

Аз си купих сепаратор за мляко и сега си правя масло, течна, бита, заквасена сметана.. въобще квото си искам. Лошото е, че доста скъпо излиза ама поне си го зная какво е. А от прясно масло от неварено мляко по-хубаво нещо не съм ял :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 23 Фев 2015, 13:27

_galio_ написа:
steeN написа:Толкова млечни продукти не е добра идея според мен.

Какво имаш предвид? Аз съм на кило и нещо прясно мляко дневно, допълнително сирена, та ме вълнува силно :)

А ми изслушай този епизод - http://traffic.libsyn.com/primalbluepri ... _Dairy.mp3 (от този подкаст е - https://itunes.apple.com/us/podcast/the ... 35889?mt=2)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата