от Е46 316 седан към Е46 320d комби

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

от Е46 316 седан към Е46 320d комби

Мнение от alexandrovi » 22 Фев 2015, 16:55

Здравейте колеги през 2008купих въпросния седан от тук ,от форума ако ви кажа какво съм сменил от тогава може и да не повярвате,почти нищо. Колата си е супер няма още 200000 км (реални са) но проблема който се появи е че семейството расте и седана вече ни е малък (с газова на мястото на резервната е и патерицата си я возя в багажника). След дълго и продължително умуване (продължава и сега) и с цел да не изневеря на марката с която сме заедно от 2006 и в добро и в лошо , реших че най удачния вариант е е46 комби,дизел 320-150к.с. след 2002г. Относно купе,ходова част и салон мога да кажа че няма тайни за мен,тайните идват от дизеловия мотор и евентуално 6-степенната скоростна кутия или автомат. След доста четене се оформиха няколко въпроса. Създава ли автоматичната скоростна кутия проблеми на маховика и съединителя или ги жали и би трябвало да са в добро състояние и да имат дълъг живот? Следващия ми въпрос е при доказана нормално добра компресия на мотора , почистване на ЕГР клапана ,турбо пътищата,рециклиране на турбото,тестване на дюзите на стенд и премахване на ДПФ хардуерно и софтуерно и смяна на демпферна шайба гарантира ли безпроблемно шофиране? Не съм спортист но 40-50 000 на година са си пробег а и не живея в БГ и аварийте извън БГ са крайно нежелателни. Другите ми въпроси са след покупка обслужване на мотора ориентировъчна цена(цени в нета валяло но не зная какво се сменя) и манипулацията около турбо-егр-дпф щуротийте как са като цена пак ориентировъчно. Гледайки цените и състоянието на предлаганите екземпляри тук във форума новата май и тя ще е форумна. Поздрави на всички и предварително благодаря.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д 204к.с.
Мечтае да кара: E92 335д
Детайли за колата: Чипосан фърколет!

Re: от Е46 316 седан към Е46 320d комби

Мнение от jordan_vik » 27 Фев 2015, 22:57

Колега като решиш, пиши да ти предложа моята 320ка комби, нищо няма да обслужваш, ще си караш и ще си свиркаш :lalala:

Назад към E46