НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
Re: НВ-ВМХ
а хапвате ли тахан ? от доста време тва ми е закуската, кисело мляко смес с 50-100 гр тахан, всички себореи и дерматити ми изчезнаха

да не говорим колко засища, но спра ли тахана и кожните проблеми се връщат

да не говорим колко засища, но спра ли тахана и кожните проблеми се връщат
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
speeder88 написа:http://anticancer-bg.com/news/diet_to_treat_cancer
Мисля че назад няма писано за въглехидратите и рака, така че тази статия също е един доста силен стимул за стартиране на НВ-ВМХ.
Това как се връзва с факта, че китайците и ония дръпнатите ядат по кила кила ориз на ден.
Има ли статистика колко измират от рак ?
Пък са едни малки и жилави, ще кажеш, че болести нямат.
Че и бачкат по 100 часа на ден и са като роботи, а само на ориз.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тахан? Сусам т.е.? Влиянието на кожните проблеми е най-вероятно, че е фитоестроген... не питай от къде знам...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
от къде? аз също знам за действията му, но трудно се намира истински сусамов тахан. Предният път ходих до Смолян, че да си набавя такъв.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Аз лапам от ивайловградския тахан. Горе долу един буркан ми стига за 2 седмици
bam-bam написа:speeder88 написа:http://anticancer-bg.com/news/diet_to_treat_cancer
Мисля че назад няма писано за въглехидратите и рака, така че тази статия също е един доста силен стимул за стартиране на НВ-ВМХ.
Това как се връзва с факта, че китайците и ония дръпнатите ядат по кила кила ориз на ден.
Да ама китайците са първенци по пиене на зелен чай и консумация на риби, гъби и разни водорасли.. зеленият чай е бъкан с антиоксиданти.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
bam-bam написа:speeder88 написа:http://anticancer-bg.com/news/diet_to_treat_cancer
Тия хърбавите китайци останаха само във филмите вече. Децата в Китай са с почти същата затлъстялост като американчетата. Корейците и те.
В темата нямаме за цел да дискутираме дали яденето на ориз е хубаво или лошо. Ако искаш да го правиш пиши в тая за фитнеса, там ориза е на почит и ще намериш достатъчно съмишленици.
doomy525 написа:от къде? аз също знам за действията му, но трудно се намира истински сусамов тахан. Предният път ходих до Смолян, че да си набавя такъв.
Има един български със зелени етикети в буркани от 800мл. Останал съм с впечатлението, че е суров.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
acer написа:bam-bam написа:speeder88 написа:http://anticancer-bg.com/news/diet_to_treat_cancer
Да ама китайците са първенци по пиене на зелен чай и консумация на риби, гъби и разни водорасли.. зеленият чай е бъкан с антиоксиданти.
Ясно.
Просто си мислех разни неща на глас.
Чудех се как оцеляват при такава консумация и понеже тук се коментира,че е вредно и те така.
Иначе аз тахан си купувам от Харманли на пазара от хора дето си го правят сами.
8 кинта буркана и няма нищо общо с това по магазините минало през заводите и с разни етикети по тях, колко бил истински.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Този пазар кога работи, само в неделя ли? Ще се разкарам да си взема и аз, взимам някакъв уж "био" ма колко е такъв..
А иначе има разлика от въглехидрат до въглехидрат, дали ще е "празен" или ще носи минерали с него, кафявият ориз е доста богат на тях, та дори и белият.. но американците нагъват не ориз а макдоналдс. И все пак повечето клетки са устроени да използват мазнини за енергия.
Лично аз при консумация на ориз качвам повече мазнини отколкото ако ям захар с лъжица.. звучи като измислица, но спокойно мога да кача 5кг+ мазнини за седмица дори без сериозни усилия ще мога и повече
и всички хормони и показатели са ми перфектни, та толкова за въглехидратите..
А иначе има разлика от въглехидрат до въглехидрат, дали ще е "празен" или ще носи минерали с него, кафявият ориз е доста богат на тях, та дори и белият.. но американците нагъват не ориз а макдоналдс. И все пак повечето клетки са устроени да използват мазнини за енергия.
Лично аз при консумация на ориз качвам повече мазнини отколкото ако ям захар с лъжица.. звучи като измислица, но спокойно мога да кача 5кг+ мазнини за седмица дори без сериозни усилия ще мога и повече

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Всеки ден работи.
От 50 маси има точно 2 работещи с неща от снимката
Аз от доста време го ям сутрин с мед, но не знам колко е полезно това, нали и той (меда) е вреден бил заради захарта.
И понеже споделяш за въглехидратите .. как успяваш да ги заместиш и с какво ?
Питам от любопитство, понеже спомена как на жълтите им няма нищо щото яли ...
Това като цяло означава ли, че човек дори да яде захар може да яде и нещо друго, което го елиминира и всичко да е ок ?
п.п. начинаещ здравословоядещ съм та за това разпитвам
От 50 маси има точно 2 работещи с неща от снимката

Аз от доста време го ям сутрин с мед, но не знам колко е полезно това, нали и той (меда) е вреден бил заради захарта.
И понеже споделяш за въглехидратите .. как успяваш да ги заместиш и с какво ?
Това като цяло означава ли, че човек дори да яде захар може да яде и нещо друго, което го елиминира и всичко да е ок ?
п.п. начинаещ здравословоядещ съм та за това разпитвам

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Относно жълтите това е любимата контратема като стане въпрос за ВМ-НВХ и как те били всички слаби и живеели по много. Китай е прекалено голяма страна с много култури за да се генерализира, че ядат това или онова.
В бедните райони наистина ядат основно ориз- след войната са ядяли едва около 3% месо. От месата традиционно предпочитат свинско, пилешко и патешко. В северните и западни райони ядат повече месо и още от векове назад тази част на страната се е славела с добре сложените и силни хора. Всички животни, които консумират се ядат без остатък. Вътрешности, очи, сърце, език, мозък.. всичко се изяжда. Имат някаква традиционна гъсеница, която отглеждат като я заразяват с някакви гъбички. Като умрат гъсениците от тях се прави бульон. Яйцата са високо ценени както във всички ориенталски култури. Соя също, като я ядат ферментирала по най-различни начини за да разградят фитиновата киселина и другите ензимни инхибитори.
Съвременен Китай няма нищо общо с това, което е било. Децата в Малая приемат над 30% от храната си под формата на захар, по ниво на ракови и сърдечни заболявания са далеч пред Щатите. Всички проучвания на хранителните навици, обаче показват че там където се яде месо, риба, мляко, яйца заболяванията са по-малко и продължителността на живота по-висока.
Въглехидратите се заместват с мазнини, а номера да ядеш нещо, което елиминира друго нещо го няма. Каквото и да хапнеш ти се пише на сметката и идва един ден в който се прави уравнението.
В бедните райони наистина ядат основно ориз- след войната са ядяли едва около 3% месо. От месата традиционно предпочитат свинско, пилешко и патешко. В северните и западни райони ядат повече месо и още от векове назад тази част на страната се е славела с добре сложените и силни хора. Всички животни, които консумират се ядат без остатък. Вътрешности, очи, сърце, език, мозък.. всичко се изяжда. Имат някаква традиционна гъсеница, която отглеждат като я заразяват с някакви гъбички. Като умрат гъсениците от тях се прави бульон. Яйцата са високо ценени както във всички ориенталски култури. Соя също, като я ядат ферментирала по най-различни начини за да разградят фитиновата киселина и другите ензимни инхибитори.
Съвременен Китай няма нищо общо с това, което е било. Децата в Малая приемат над 30% от храната си под формата на захар, по ниво на ракови и сърдечни заболявания са далеч пред Щатите. Всички проучвания на хранителните навици, обаче показват че там където се яде месо, риба, мляко, яйца заболяванията са по-малко и продължителността на живота по-висока.
bam-bam написа:И понеже споделяш за въглехидратите .. как успяваш да ги заместиш и с какво ?
Въглехидратите се заместват с мазнини, а номера да ядеш нещо, което елиминира друго нещо го няма. Каквото и да хапнеш ти се пише на сметката и идва един ден в който се прави уравнението.

bam-bam написа:
Замествам въглехидратите с кашкавал,сирена, извара, кисело мляко поне по 2 кофички на ден, прясно мляко... свинско, телешко, риби, яйца, ядки, зеленчуци и плодове- цитруси предимно, черен шоколад 70-80% един си го ям през седмицата с кафето за "награда" тва ми е менюто.
Тялото ти минава от система работеща на "захар", на такава на мазнини- което е естественото състояние.. но това е процес който не става за 1 ден а може и да продължи и до 2 месеца, ако не правиш големи "нарушения". Отначало ще се чувстваш доста странно - аз първият ден на 30-40 въглехидрата имах болки в сърцето и дори питах колегите тук, те казаха че не е от храната.. но пък по-късно намерих научно четиво в което се обясняваше че при рязко намаляне на въглехидратите са възможни болки в сърцето.. та това можеш да очакваш, както и огромен глад

Но това е да време, тялото ти като мине на мазнини ще се наяждаш без хляб и винаги ще ти е леко.. аз забравих какво е това да преядеш, да ти е тежко както е след голяма порция спагети примерно.. на моменти ми липсват всички вкусотии ориз, боб, картофи, спагети, мусака, баничка и т.н.. и в такъв момент си пускам на похлупената скара една тлъста свинска пържола, малко винце слагам и сирене и ммм.. о чудо, излиза крехко червено месце и направо ти се разтапя в устата

дали да ядеш въглехидрати не знам, личен избор, няма гаранция че като не консумираш въглехидрати няма да се разболееш от нищо, но се предполага че се намаля шанса за доста болести.. аз качвам от въглехидратите и съм ги снижил до 50-80 грама на ден и са от гореизброените храни, ако не качвах може би нямаше да бъде толкова стриктен. друго си е една пица с кола, но тая комбинация ти преебава системата 100%

Последна промяна acer на 22 Фев 2015, 19:00, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Това дали ще се разболеем или не зависи и от много други фактори за да можем да ги контролираме изцяло. Ако е само храната ОК ама те са още 100 неща. Въздуха навън, жилищата в които живеем, стрес и т.н. всичко това ни разболява. Тъжно, но една голяма част от нас ще се споминат от рак рано или късно. Въпроса е всеки, който иска да бъде информиран да се грижи по най-добрия начин за нещата върху които има влияние така, че да остарее възможно най-здрав.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
acer написа:bam-bam написа:
...кисело мляко поне по 2 кофички на ден...
Пробвай и със заквасена сметана... Аз направо припадам от нея... Няма такъв кеф! Ям я само нея, директно с лъжицата от кофичката.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
НВ-ВМХ
Толкова млечни продукти не е добра идея според мен.
За инсулина има доста писано на много места... накрая така се приспособяваш към "захарта", че организма става нечувствителен и имаш диабет
За инсулина има доста писано на много места... накрая така се приспособяваш към "захарта", че организма става нечувствителен и имаш диабет

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes