Питане за термостат.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- itsi_731310
- Потребител
-
Питане за термостат.
Здравейте колеги.Нов съм в форума и ви моля за мнение.С Е46 318 бензин газ 118к съм и преди време сменях термостат в един сервиз.При въпрос към майсторите дали е нужно да се слага гарнитурка при монтажа на термостата,те ми отговориха тогава че той си имал и не е нужно.Днес загледах че нивото на антифриза е паднало,а и като стисна горния маркуч (този от разширителния съд който влиза в двигателя),или долния(този след термостата),от термостата се чува едно прицъкване- съскане.Също така като че ли има прокапване под термостата -по двигателя.Та въпроса ми е- дали при монтирането на термостата към двигателя се слага някаква гарнитурка и тъй като няма в момента от там да покапва,и това прицъкване и присъскване при стискане на маркучите при изгасен двигател е нормално?
- mcfistell
- Потребител
-
- Кара: F31 318d N47D20
Re: Питане за термостат.
Здравей,
Самият термостат си има гумено уплътнение и няма нужда от допълнителни гарнитури . Ако имаш прокапване между корпуса на термостата и двигателя може би не е добре почистено мястото където ляга термостата, не е добре затегнат или самият термостат не е качествен, но допълнителни гарнитури няма. Аз също съм се заслушвал и имам един звук като много леко дрънчене като стискам маручите идващо от термостата, но мисля че не би трябвало да е проблем това.
Самият термостат си има гумено уплътнение и няма нужда от допълнителни гарнитури . Ако имаш прокапване между корпуса на термостата и двигателя може би не е добре почистено мястото където ляга термостата, не е добре затегнат или самият термостат не е качествен, но допълнителни гарнитури няма. Аз също съм се заслушвал и имам един звук като много леко дрънчене като стискам маручите идващо от термостата, но мисля че не би трябвало да е проблем това.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- itsi_731310
- Потребител
-
Благодаря за отговора.Следя за прокапване от термостата,и ако има възнамерявам да го сваля и да намажа периферийката му с термоустойчив силикон.Дали ще е добра идея?
- mcfistell
- Потребител
-
- Кара: F31 318d N47D20
Мисля че няма да има смисъл да мажеш. На този мотор термостата отваря при 105 градуса и ако само замажеш от страни няма да удържи налягането. Ако ти прокапе по-скоро провери болтовете дали са стегнати и ако са следва сваляне на термостата и щателна проверка къде е кривината през която прокапва. Оригиналната сглобка е достатъчно надеждна.
4 мнения
• Страница 1 от 1