ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

теч на нафта - дюза или маркуче?

Мнение от roonex18 » 19 Фев 2015, 17:30

Колеги имам теч на нафта на това място където съм показал на снимката се събира самата нафта, маркучето го свалих и изглежда съвсем здраво , няма пукнатини или нещо от сорта.Въпросът ми е дали все пак не изпуска нещо от самото маркуче или е някакво уплътнение на дюзата.Също така питането ми е и за това черното кабелче което отива към дюзата за какво е?Ако се окаже , че е от дюзата мога ли сам да я ремонтирам или трябва в специализиран сервиз?Благодаря!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: теч на нафта - дюза или маркуче?

Мнение от vladi_a_i » 19 Фев 2015, 18:07

roonex18 написа:Колеги имам теч на нафта на това място където съм показал на снимката се събира самата нафта, маркучето го свалих и изглежда съвсем здраво , няма пукнатини или нещо от сорта.Въпросът ми е дали все пак не изпуска нещо от самото маркуче или е някакво уплътнение на дюзата.Също така питането ми е и за това черното кабелче което отива към дюзата за какво е?Ако се окаже , че е от дюзата мога ли сам да я ремонтирам или трябва в специализиран сервиз?Благодаря!

Това ти е умната дюза и да протичат след време :winky:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар

Re: теч на нафта - дюза или маркуче?

Мнение от roonex18 » 19 Фев 2015, 18:23

vladi_a_i написа:
roonex18 написа:Колеги имам теч на нафта на това място където съм показал на снимката се събира самата нафта, маркучето го свалих и изглежда съвсем здраво , няма пукнатини или нещо от сорта.Въпросът ми е дали все пак не изпуска нещо от самото маркуче или е някакво уплътнение на дюзата.Също така питането ми е и за това черното кабелче което отива към дюзата за какво е?Ако се окаже , че е от дюзата мога ли сам да я ремонтирам или трябва в специализиран сервиз?Благодаря!

Това ти е умната дюза и да протичат след време :winky:

Колата има проблем с паленето когато е студено..примерно около 0 градуса е долу-горе добре, паднат ли минусови пали с много въртене възможно ли е това да е проблема?Свещите са чисто нови , мерих с пробна лампа дали стига ток до тях от релето и всичко е нормално само едно не ми е ясно , защо лампата на таблото за подгряването угасва след около 4,5 секунди , а релето изключва чак след 15 секунди?

младши ентусиаст
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от M-coupe » 19 Фев 2015, 18:37

e36monsta написа:
Vanqu1sh написа:
e36monsta написа:Колеги, става дума за права генерация на m50b20 искам да я направя от началото до края с права тръба, за да може от километри да се чува :mhihi: Моля хора, запознати с такива работи да кажат за този двигател кой размер ще е добър и какво крайно гърне(двуцевка). Ако може сайт/магазин да предложите (София)

Без гърне :mhihi:

Може ли малко внимание и на мен :lol: :help:

Права генерация 55мм и крайно гърне от 328и :yes:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 19 Фев 2015, 18:40

:conf: колегата дето иска "права" тръба ... лек жокер че при продължително извънградско пътуването ще се струва "леко" уморително... тва ако колата си е евридейка, а не някаква за "изпълнения"

Потребител
Аватар
Кара: bmw e36 320i
Мечтае да кара: bmw e36 m3

Мнение от mutovski05 » 19 Фев 2015, 21:04

Здравейте. Искам да сложа гърне на 320i от 328i и въпросът ми е : как става самата смяна, защото знам е на 328 е с две тръби, на 320 с една. И ако може колеги които са правили тази замяна да кажат с какви впечатления са останали. Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m52b20 i kawasaki kx250 1999
Мечтае да кара: 2002 tii

Мнение от e36monsta » 19 Фев 2015, 22:47

M-coupe написа:
e36monsta написа:
Vanqu1sh написа:
e36monsta написа:Колеги, става дума за права генерация на m50b20 искам да я направя от началото до края с права тръба, за да може от километри да се чува :mhihi: Моля хора, запознати с такива работи да кажат за този двигател кой размер ще е добър и какво крайно гърне(двуцевка). Ако може сайт/магазин да предложите (София)

Без гърне :mhihi:

Може ли малко внимание и на мен :lol: :help:

Права генерация 55мм и крайно гърне от 328и :yes:

А няма ли да е по добре с 63мм ? :dunno:
Изображение
Обичам bmwpower-bg.net

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 20 Фев 2015, 13:15

mutovski05 написа:
Здравейте. Искам да сложа гърне на 320i от 328i и въпросът ми е : как става самата смяна, защото знам е на 328 е с две тръби, на 320 с една. И ако може колеги които са правили тази замяна да кажат с какви впечатления са останали. Благодаря предварително.

Когато се монтира гърнето се слага преходник (гащи) от 1 към 2 входа за да паснат. Всичко друго става.
По-лесния вариант ти е да си намериш гърне от е46 328 - то е с 1 вход както твоята. Само трябва да преместят едната кука защото ще опира в купето. Резултата е по-плътен боботещ шум и по-добра визия. Но си остава тиха и приятна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka21 » 20 Фев 2015, 19:42

Въпросът ми е към колегата bum_bum. Откъде мога да си поръчам тръба като тази синята(меката)? В някоя тема беше писал но така и не я намерих. :)

Потребител
Аватар
Кара: 318i 97

Мнение от 600gshr » 21 Фев 2015, 0:42

БМВ 318 ( газ ,бензин) 1997г. От няколко дни имам следният проблем : На студен двигател пали от раз , а загрее ли пали трудно или вобще непали. На топъл двигател извадих свеща и при палене нехвърля изкра на свеща, а като поистине пали си безпроблемно немени обороти работи перфектно двигателя :?: Съмнявам се за датчика на коляновия вал :roll: Даите мнение за проблема ????

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Мнение от mambata_943 » 21 Фев 2015, 0:59

600gshr написа:БМВ 318 ( газ ,бензин) 1997г. От няколко дни имам следният проблем : На студен двигател пали от раз , а загрее ли пали трудно или вобще непали. На топъл двигател извадих свеща и при палене нехвърля изкра на свеща, а като поистине пали си безпроблемно немени обороти работи перфектно двигателя :?: Съмнявам се за датчика на коляновия вал :roll: Даите мнение за проблема ????

на газ пали ли топла, или си с инжекцион

Потребител
Аватар

Мнение от 600gshr » 21 Фев 2015, 1:02

mambata_943 написа:
600gshr написа:БМВ 318 ( газ ,бензин) 1997г. От няколко дни имам следният проблем : На студен двигател пали от раз , а загрее ли пали трудно или вобще непали. На топъл двигател извадих свеща и при палене нехвърля изкра на свеща, а като поистине пали си безпроблемно немени обороти работи перфектно двигателя :?: Съмнявам се за датчика на коляновия вал :roll: Даите мнение за проблема ????

на газ пали ли топла, или си с инжекцион

Нито на газ , нито на бензин с обикновена газова съм.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Мнение от mambata_943 » 21 Фев 2015, 12:31

помислих, че е като моя проблем, но..не

Потребител
Аватар

Мнение от 600gshr » 21 Фев 2015, 14:50

Поръчах си датчик на колянов вал , като го сменя ще видя пак дали ще ми прави проблем ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 21 Фев 2015, 14:54

Тази разпънка дали ще върши работа, как мислите? :dunno:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36