Антифриз в маслото е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i

Re: Антифриз в маслото е46

Мнение от Arislan » 13 Фев 2015, 19:59

http://hdbox.bg/my_clips.php?action=edi ... tab_uclips

Извинявам се малко за качеството дано може да се види поне малко цвета на маслото.По капачката има пяна вижда се и вътре леко по мотора.Не отричам ,че може да има конденз но не ми се вярва от него да става така за месец от както го сложих.

http://hdbox.bg/w/uc-b99437f7

п.п.Ако има проблем с отваряне на клипа пробвайте с горния линк.Потребителско име logner парола 870522

Потребител
Аватар

Мнение от Arislan » 16 Фев 2015, 18:17

Клипа трябва да се отваря вече без проблем.
Ще чакам мнения за маслото :)

Потребител
Аватар

Мнение от Arislan » 18 Фев 2015, 18:35

Днес като се прибирам от работа вкарах в двора колата.Не я угасих исках да проверя нещо отзад отивам и гледам как от ауспуха една след друга лека по лека си покапват капчици.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318 CI
Мечтае да кара: танк у парламенто

Мнение от Strike » 18 Фев 2015, 20:22

Arislan написа:Днес като се прибирам от работа вкарах в двора колата.Не я угасих исках да проверя нещо отзад отивам и гледам как от ауспуха една след друга лека по лека си покапват капчици.

Ако и пушек е излизал , значи нещо се е запалило и колата е пуснала пожарната аларма и гаси затова има капчици :D
А сега сериозно : Нормално е да има капчици това е в следствие на температурната разлика студен ауспух топъл пушек :idea: ( тоест кондез) . От всичко написано досега си правя извода че караш колата на къси разстояния и мотора не загрява от там ти си поява и конденза на капачката, още по силен конденз ефект има ако си с масло Кастрол, а коментирайки че е има кафеникаф цвят маслото мисля че си с кастрол Еge . Филмираш се излишно както каза колегата по горе
и смени си майстора ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Arislan » 19 Фев 2015, 18:43

Ако проблема наистина е в мен ще се радвам много.Действително колата се кара на по къси разстояния зимата но гледам винаги да достигне стрелката на 12 преди да спра.Тогава да попитам ,да предложите някакво масло явно е ,че това в момента не е добро?Има ли някое което е по добро да кажем за такива по кратки разстояния зимата?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316ti
Мечтае да кара: 325ti

Мнение от da_ne » 20 Фев 2015, 1:52

Най вероятно е конденз. Аз съм с Кастрол и имам същите мизерии на капачката като карам градско на къси разстояния. Като карам извънградско изчезват от капачката и се натрупват на пръчката. Миналата зима и при мене филма беше голям.

На пръчката маслото си изглежда читаво така че карай. Ако края на май, началото на юни е същото положението тогава може да започваш да се притесняваш.

Потребител
Аватар

Мнение от Arislan » 26 Фев 2015, 21:33

Така направих следното нещо и за сега това ще е последното до лятото(няма да се вкарвам в повече филми шегувам се :) ) А то е ,че смених маслото с 5/40 на бмв.Искам само да ви попитам последно нещо за този конденз ,че бях чел в една тема причина за него освен карането на къси разстояния зимата е проблем с клапан на картерни газове?

Потребител
Аватар

Мнение от Arislan » 04 Мар 2015, 20:54

Знам ,че ще кажете ,че се чудя само какво да правя и да мисля но ми е интересно какви са причините за образуването на този конденз.Не ми се вярва само това ,че се кара на къси разстояния колата да е причина за това.Опитвам се да намеря някоя такава тема просто за мен си да се информирам ,но не намерих нищо.Някой ако има желание да попише или да даде някой линк към подобна подробна тема ще съм благодарен.

Предишна

Назад към E46