проблем глава 520i24v150hp
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
проблем глава 520i24v150hp
здр.БМW маняци.От много места чувах 4е са проблемни главите на тези мотори и този проблем застигна и мен.
Направи ми воден стълб в 3-ти цилиндър.Ште я сваля до ден-два и ште видя ква е хавата.Имам едно питане.Ако е спукана да се занимавам ли да я правя или да търся 2-ра употреба някаква.От Варна съм, ако може да ме насо4ите къде да я закарам. БЛАГОДАРЯ предварително. 

Сигурен ли си че точно за М50 си чувал че главите са проблемни? По-скоро е ставало въпрос за М20! Какво точно имаш предвид под "воден стълб"? Проникнала е вода в цилиндъра? Двигателят работил ли е до последно или рязко е угаснал? Ако пропуска леко вода в цилиндъра, най-вероятно си за гарнитура и шлайф на главата. Не е изключено да е пукната главата, но при М50 се случва доста по-рядко.
е21 345 0-402м 12.18

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Re: проблем глава 520i24v150hp
Колега и аз не съм чувал М50 да имат такива проблеми. Или поне ще са много рядко. И според мен би трябвало гарнитурата да ти е дала фира. Но ако наистина е глава.....ne6toto написа:здр.БМW маняци.От много места чувах 4е са проблемни главите на тези мотори и този проблем застигна и мен.Направи ми воден стълб в 3-ти цилиндър.Ште я сваля до ден-два и ште видя ква е хавата.Имам едно питане.Ако е спукана да се занимавам ли да я правя или да търся 2-ра употреба някаква.От Варна съм, ако може да ме насо4ите къде да я закарам. БЛАГОДАРЯ предварително.
Имам номера на едни хора които заварят глави в Плевен. Давали 100.000км гаранция. Но според мен ако имаш възможност вземи друга, било то и вотора употреба.
И дано е само гарнитура.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
благодаря ви колеги.свалих главата (М50),намерих каде да я закарам вав Варна и ми казаха 4е е пукната.Ще я направя тази глава и ще си я оставя,намерилсам друга здрава ,нея ще сложа.ремонта на старата ще ми струва 250лева.колкото до водния стьлб стана изжедньж.предния ден кадеше като икарус,а на другия ден при палене превартя половин оборот и стегна мотора.свалих свещите и 3-тия цилиндьр беше пьлен с антифриз.Добре 4е не зпали да се натроши.Не сьм я прегрявал преди това,но 4есто я карах в лютеницата. 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Просто гарнитурата явно не е удържала на напъна ... Ти предполагам не си я сменял никога
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Penchev написа:Просто гарнитурата явно не е удържала на напъна ... Ти предполагам не си я сменял никога![]()
Георги Пенчев
често ли дават фира

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ми не,аз така логически си разсъждавам
Никога не съм чувал някой да хване и да свали главата за такава профилактика
А и няколко коли с този мотор ,главно Е36 гледах покрай мен,как момчетата се опитваха да ги строшат от зверщини,но нищо не се случи ... или по-точно един от тях се удари в стълб с 150км/ч и нищо му нямаше а колата отиде на боклука,та двигателя така и не успя да "хвърли котва"
Георги Пенчев

А и няколко коли с този мотор ,главно Е36 гледах покрай мен,как момчетата се опитваха да ги строшат от зверщини,но нищо не се случи ... или по-точно един от тях се удари в стълб с 150км/ч и нищо му нямаше а колата отиде на боклука,та двигателя така и не успя да "хвърли котва"

Георги Пенчев
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
ne6toto написа:...Не сьм я прегрявал преди това,но 4есто я карах в лютеницата.
Бате, аз тогава трябва постоянно да я правя мойта.

- bELiAr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
- Мечтае да кара: 650i
баща ми скоро му се удави опеляка ... и от сервиза му казаха мн сериозно да си затваря капачката на водата и да не я отваря при топло (виждал съм го поне 10-15 пъти да го прави тва)ако ще я кара после защото от това също се прецаквала гарнитурата ...отсреща едни съседи същата работа та може да е от 1000 работи
300 левчета ми струваше да заварят и шлайфат главата,беше спукана някаде до изпускателните клапани на 3 цилиндьр,смениха и леглата на клапаните там.още 400 левчета за чарколак и две седмици базикня/щот си я правих сам/,след работа и стана пущината.Благодаря за помоща,особено на< mitak_o >и на,<badsharki >за раководствата.ВЕСЕЛИ ПРЕЗНИЦИ.

12 мнения
• Страница 1 от 1