Антифриз в маслото е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Антифриз в маслото е46
Здравейте
колата е 318и 118коня 99г.Преди 5-6 месеца забелязах ,че маслото ми започна леко да си променя цвета да става леко кафеникаво.Закарах колата на един познат и той установи ,че трябва да се смени гарнитурата.Поръчах си нова и след като дойде я сменихме.При разглобяването не помня точно на термостата или помпата под него имаше леко следи като ръжда предположихме ,че от там някъде е влизал антифриза в маслото.Гумичките не бяха много идеални ,но проверих и ми казаха ,че не се продават отделно за това сложихме по малко силикон при затварянето.Всичко беше наред до преди 1 седмица когато забелязах ,че маслото пак започва да си променя цвета.Как мислите може ли да е от тези уплътнения?Къде като цяло са възможностите да се смесят двете неща?
колата е 318и 118коня 99г.Преди 5-6 месеца забелязах ,че маслото ми започна леко да си променя цвета да става леко кафеникаво.Закарах колата на един познат и той установи ,че трябва да се смени гарнитурата.Поръчах си нова и след като дойде я сменихме.При разглобяването не помня точно на термостата или помпата под него имаше леко следи като ръжда предположихме ,че от там някъде е влизал антифриза в маслото.Гумичките не бяха много идеални ,но проверих и ми казаха ,че не се продават отделно за това сложихме по малко силикон при затварянето.Всичко беше наред до преди 1 седмица когато забелязах ,че маслото пак започва да си променя цвета.Как мислите може ли да е от тези уплътнения?Къде като цяло са възможностите да се смесят двете неща?
Re: Антифриз в маслото е46
Така до къде я докарах.Разглоби майстора всичко махна главата даде я на шлайфане сменихме всички гарнитури на клапани,изпускателена,всукателена,глава,капак други уплътнения които има не ги знам точно как се казват.Сега каза ,че трябва да се оправят нещата и се надявам да е така.Иначе каза ако и сега направи проблем значи блока е спукан.Но искам да ви попитам ако случайно е блока когато преди да сменим тези неща ,а сменихме само страничната гарнитура където е веригата надоло нямаше проблем за около 3 месеца и малко.Ако наистина е блока нямаше ли да смеси пак почти веднага след като там не е пипано нищо?
За мое съжаление проблема се появи отново.Маслото започна леко пак да се оцветява.Сега въпроса е как да разбера дали е от главата или блока?Някакви идеи ,че наистина взе да ми идва в повече това положение.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Спукана глава вероятно, при спукан блок маслото отива в антифриза обикновено, но не приемай това като закон, винаги има частни случаи, има начини за проверка ако толкова държиш за правиш твоя двигател. Замисли се за вариант с подмяна на цял мотор, ти имаш периферията, така че го взимаш необурудван и си решаваш проблема.
only rear wheel drive
Дам така май ще е най добре с подмяна на мотора както каза.Ще потърся да видя какъв вариант ще ми изскочи.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
А, дали не се филмираш, колега?
Антифриза направо пресича маслото...при точенето на маслото няма как да се объркаш ако се смесват...
Антифриза направо пресича маслото...при точенето на маслото няма как да се объркаш ако се смесват...
Dimitroff написа:А, дали не се филмираш, колега?
Как да се филмирам?
Предните два пъти беше станало тотално на боза и правеше едно като бяла утайка по щеката и капачката на мотора.Сега пак леко е променен цвета.Следя го да видя ще стане ли пак такова.
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Бяла утайка по капачката прави и при конденз зимата,не е задължително да меша нещо.Дига ли тисе нивото на маслото
обичам BMW
Тя не беше само по капачката ,а по верига по щеката пак и нямаше да стане от бистро цвят боза.Сега го следя нивото и не се е вдигнало но както казах пак започва леко да си променя цвета за това се притеснявам.
- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
dimitar46 написа:колега ако колата има маслоохладител е от там
Защо мислиш ,че проблема е от там ако има?
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
- bigfinger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i E46 N42B18
Ако има макар, че няма маслоохладител, в антифриза ще има масло!!!!
Защото маслото има по високо налягане
Ако му се смесва маслото с антифриз, то трябва да изчезва антифриза нали
Защото маслото има по високо налягане

Ако му се смесва маслото с антифриз, то трябва да изчезва антифриза нали

Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.
Колега,
ако ти е спукан блока, до сега да си дал фира.
Интересно ми е ти какво разбираш под оцветяване на маслото, защото маслото винаги сменя цвета си, още повече ако колата е поостаряла, кара се на бензин, а не на газ? Ако си на газ не е естествено да се смени цвета на маслото.
Също така намира ли ти се в радиатора масло в антифриза?
Един колега тук хубаво каза, че след източване на маслото се вижда дали има антифриз и това ми се струва по- добро за изследване, отколкото да сменяш гарнитури, но пък погалил си колата хубаво и докато е твоя няма да има нужда да ги сменяш. Може да се каже, че си направил един хубав, ненужен, но навременен ремонт.
Пиши каква е развръзката да научим нещо.
Успех!
ако ти е спукан блока, до сега да си дал фира.
Интересно ми е ти какво разбираш под оцветяване на маслото, защото маслото винаги сменя цвета си, още повече ако колата е поостаряла, кара се на бензин, а не на газ? Ако си на газ не е естествено да се смени цвета на маслото.
Също така намира ли ти се в радиатора масло в антифриза?
Един колега тук хубаво каза, че след източване на маслото се вижда дали има антифриз и това ми се струва по- добро за изследване, отколкото да сменяш гарнитури, но пък погалил си колата хубаво и докато е твоя няма да има нужда да ги сменяш. Може да се каже, че си направил един хубав, ненужен, но навременен ремонт.
Пиши каква е развръзката да научим нещо.
Успех!
Ще се опитам утре по обяд да направя няколко снимки или клипче ако е възможно с телефона ми и ще ги кача ако се вижда горе долу цвета на маслото за да го видите за месец на какво мяза.Нивото му леко се вдигна за това време.Колата се кара на бензин нямам газ.При всичките тези да ги нарека ремонтни дейности ми се наложи 3 пъти точене на антифриза и в него няма следа да е влизало масло.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2