Размисли BMW E46 330XD
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Madball_hardcore
- Потребител
-
Размисли BMW E46 330XD
Здравейте, колеги нов съм във форума . Спрял съм се на въпросния модел от месец някъде и по-конкретно 204кс/комби (ще обясня защо) . Като цяло нищо не знам/разбирам от BMW . Даже, без да искам да обидя или засегна някого или форума ми е леко неприятна марката (може би е от имиджа и в БГ) . Едно единствено BMW харесвам, но не е по критериите ми - E39 ! Та по същество да карам, в последните 6 месеца бизнеса ми се разрасна и извън София . За справка, януари тази година дестинацията: София-Варна я правих два пъти и отделно още три/четири на по-кратки разстояния . Като личен автомобил карам Impreza STI като за последните 6 години съм сменил две . За първи път в живота ми се качих с нежелание и изпитах ужас, че ще ходя за втори път до Варна с нея
. Нещата които искам от един автомобил само в този модел ги видях, просто не бих желал да набия 5/6K + отгоре примерно за E60 4х4 . Динамика, комфорт, ИКОНОМИЧНОСТ, стабилност (пределно ми е ясно, че не като при мен 4х4) Предпочитам комбито, първо- задницата ми изглежда завършена така, второ - понякога се налага да пътувам с малко багаж, освен рутинните неща . Четох за разликата м/у M57d30 и M57tud30 и пак държа да е варианта с 204кс. Четох доста плашещи неща за скоростната кутия (автоматичната) . Това на всяка кутия ли се случва (независимо в краткосрочен или дългосрочен план) ? При всички XD кутията е "GM", дори и ръчката ? Много ли е претенциозна откъм гориво, запушване на дюзи, рециклиране/покупка на нови ? Никога не съм карал дизел, но всичките ми лични автомобили съм ги карал с 100 октана на OMV и Sport 98+ на Lukoil . Така че отново ще сипвам на регламентирани места, а не от незнайни места ! Като цяло това са ми питанията, отделно ако по ходоовата част има нещо специфично/скъпо споделете . Аз доколкото четох и разбрах няма, освен нормалната болежка за тези коли - алуминиевите носачи . За обобщение - колата я взимам с цел дълги пътувания и предполагам, че точно там ще усетя динамиката и икономичността и .
Благодаря и успех на всички !

Благодаря и успех на всички !
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Размисли BMW E46 330XD
Ръчката няма нищо общо с GM, но там като дойде времето си за съединител с маховик, което си е пак пара. Аз карам точно това, което търсиш, но не е 4х4. Нямам грижи откакто я имам(2011-та), така че просто се постарай с избора на колата и после като я обслужиш както трябва проблем няма да има. На GM-ма не му се плаши, аз не съм имал проблем за 4 години, не съм я пипал изобщо, работи си безупречно засега и изкарва поне 250хил. км преди да се прецака и то на по-тежки коли като Х5...
Само забрави като цяло за икономичност+бмв. Такова съчетание няма.
Само забрави като цяло за икономичност+бмв. Такова съчетание няма.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Всъщност БМВ са изключително икономични автомобили.За мен конкретно, абсолютни лидери.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Шегуваш се нали, кой модел е икономичен и спрямо кой модел на конкуренцията?
5 мнения
• Страница 1 от 1