Музика в е36 купе - каква ??

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Музика в е36 купе - каква ??

Мнение от t0sh » 15 Ное 2006, 14:33

здравейте колеги, пак аз :)

значи планирам да си направя културна музика в колата. Обиколих на 1-2 места, включително Авител и Тояга. Което ме пообърка са двете коренно различни концепции:
Авител - отпред 17-ки във вратите (с преработка на кората) с кросовъри, отзад на кората нищо или с фланци нещо си, и с туба в багажника. Основната идея е музиката _отпред_, отзад само съппорт бас. Пълния комплект предложен е 5-канален усилвател захранващ 2-те предни, 2-те задни и баса.

Тояга - отпред може би 13-ки в краката с кросовъри, и две 12"-ки на задната препработена кора (щората ми заминава обаче). без бас - в багажника не звучал хич. Идеята е музиката да е вътре в купето и да идва _отзад_. Пълен комплект отпред 17-ки във вратите, отзад 12-ките и 4 канален усилвател за тях.

-> т.е. гледна точка 'музика отпред' срещу 'музика отзад'. Сега най-добре всичко нали, но още не съм милиардер, тези оферти (пълните комплекти) варират около 1600-1700 лв и без това, което не ми се дава за музика за момента поне ;) т.е. ще поразтърся 2-ра ръка повечето части и тогава, щото си е 'брало ллл'айката иначе :mhihi:

та съвети за е36-цата кой вариант по-добре? в смисъл кой да почвам на етапи, и примерно дали първо 2 17-ки отпред във вратите или да почна с 2 12"-ки на задната кора?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 15 Ное 2006, 15:03

:OT: не мога да те посъветвам на кой от двата варянта да се спреш но ще ти кажа (от личен опит!!) да не ходиш в ПРЪЧКАТА (ТОЯГА). там освен че са мърлиовци ще те изпържат и с парите, като си правиш офертата ти казват една сума а като дойде време да си вземеш колата ти обявяат с поне 100-150 лв отгоре и почват да ти говорят едни глупости как трябвало за това и онова по още някой лев...

успех с озвучаването :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 15 Ное 2006, 21:58

Бе има плеари добри за по 150-200лв,още някое усилвателче за 150-200лв и една туба пак около 200лв едни хубави колонки на Херц в краката и отзад на кората(фабричните кадето са)и ще си царя.....
Мани ги тия лиглиовци от авител и пръчката... :evil: :evil: :evil: +некои метър кабел......;)
Мога да помагам за плеъра;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 15 Ное 2006, 22:28

първо колега, разбери колко пари искаш да похарчиш и музика тип "дум дум" ли искаш или качествено - мед за ухото колкото и да усилваш ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 15 Ное 2006, 22:40

stanchev написа:първо колега, разбери колко пари искаш да похарчиш и музика тип "дум дум" ли искаш или качествено - мед за ухото колкото и да усилваш ?

А така;)От тук трябваше да тръгнем....аз препорачвам 2-рия вариант

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 15 Ное 2006, 22:42

На мен ми харесва идеята ти за 2- 12"ки отзад(с преработена кора),а отпред можеш да сложиш Хертц!Тубата в купетата не ми звучи добре,според мен тя е за коли-хечбек!Аз съм с една 12ка отзад и Херцове на мястото на оригиналните с усилвател и свири прилично(e,не кърти но...доволно!) ;)
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Мнение от body » 15 Ное 2006, 23:52

Сложна е тази с музиката.Заложи твърдо на 2 броя басаJBL 12" на задната кора на наи големите елипси на пайнер или по добре на кръглите от 205лв,в краката пайнер най големия,във вратите пак пайнер.Може и JBL ама ще е излишно солено.От там нататък със сигурност ще се наложи корекция тук там или подсилване на предна или задна линия,но това може да става във времето.Ще се изкефиш и на началото.Моята музика е подобна от 2 години о още като я слагаха и намерих косури и знам какво трябва да правя,ама не остава време а и БМВ-то го карам рядко.Та цифрата е над 1500 лева знай го.За музика горе долу Минаваш на BOSHMAN изцяло и ще си пак доволен от далаверата.Продал съм техника тяхна ама каквото и да си говорим това си е компромис

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 16 Ное 2006, 0:18

преди време си правих музиката в тояга в е36 купе ....
направиха обеми във вратите и отзад с елипси отзад и 13ки опред ...
и бас каса в багажника ... и се разбра, че баса ще се чува предимно отвън ... и сложихме достатъчно силен за да се чува и вътре .... ефекта беше доста добър според мен ....

ако искаш ми пусни на лична маил да ти пратя снимки да видиш изпълнението на външен вид ...

но все пак сега в е46цата баса си го слагам на отвора за ски сака
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Аватар

Мнение от body » 16 Ное 2006, 0:30

Бас на ски сака говори лошо!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 16 Ное 2006, 0:47

body написа:Бас на ски сака говори лошо!

защото !?
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

Аватар

Мнение от body » 16 Ное 2006, 0:54

Лъха на Евтино!!! Стига ли ти??? Нали знаеш за евтиното.Предполагам че Е46цата е и толкова мощна.Има такъв термин за такива коли КАМУФЛАЖ.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 16 Ное 2006, 1:03

body написа:Лъха на Евтино!!! Стига ли ти??? Нали знаеш за евтиното.Предполагам че Е46цата е и толкова мощна.Има такъв термин за такива коли КАМУФЛАЖ.

кво па общо има евтиното с тва, че ще е на ски сака касата ...

и кажи ми, че тва изпълнение е евтино

http://www.toyaga.org/bg/gallery/subaru/subaru%202006
http://www.toyaga.org/bg/gallery/subaru/subaru%202006/index_html/816/816

аз съм с МТХ ама идеята е същата

пък и тука мериме кое свири качествено не кое е скъпо или евтино
е верно, е че много евтино и много хубаво няма ....ама все пак

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 16 Ное 2006, 16:41

за отпред в краката не свири ли лошо? и изобщо ако слагам отпред, за който и да е вариант, не е ли изхвърляне на пари да са 13-ки в краката? офертите са за преработена кора на вратата и 17-ки там с пищялки (по 80 кинта на врата за работата)

та да конкретизирам въпроса:
А) на първо време да сложа само отпред във вратите 2 17-ки с кросовър през усилвател, или
Б) да плесна отзад на кората 12"-ките през усилвател?

усилвателя ще е 4/5 канален в зависимост крайната цел дали е с туба отзад или без - и всичко да минава през него - кое звучи по-добре? А/Б?

отзад са по-мощни, но пък 'на концерт гледаме към сцената, а не седиме с гръб' - и доста познати са с концепцията отпред 17-20, отзад (почти) нищо и туба в багажника. Не съм сядал в кола която отпред е слабо но отзад на кората а 2*12"

:help:

п.с. парите покрай ремонта на апартамента попривършиха, та на първо време ще е нещо стартово втора ръка, но коя концепция? 1000 кинта да кажем крайна цел за нещо прилично, ВТОРА ръка, но да гали ухото ;)

ЕДИТ: п.п.с. плеъра е сони 6-та серия, нищо особено но бива - има си изходите за всичко. по-натам ще се ъпгрейдва ;)

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 16 Ное 2006, 17:18

Първо да кажа че съм седан но става и а купе
Махннал съм оригиналната кора и на нейно място нова с две елипси на Алпин и субче на пайнер 306двц отпред в вратите на кората съм поставил блаупункт (просто такива имах на момента) 13-ки и фабричните високи са свалени и на тяхно място други от Конрад
Плеара е Алпин 9835 в него си има всичко необходимо за разделянето на звука както му е реда баса отзаде на кората се захранва от усилвател JBL 320в рмс
ето снимка на вратата преди да сложа блаупункта на тапета Изображение
Снимка на задната кора
Изображение

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 16 Ное 2006, 17:22

Забравих да спомена един важен фактор :!:
Отзаде за да се побере всичко това няма и помен от тенекията :mhihi:
Както се казва изкуството иска жертви
Също така от финансова гледна точка колкото и да не ти се дават пари за плеар по добре ги дай от колкото после кросовери у глупости и пак няма да свири така добре
Бих те посъветвал да дадеш към 1к за плеар на Алпин или Пионер
за да имаш качествен звук 8)

Следваща

Назад към Car аудио и видео