Проблем със стъклото на багажника. Е 46 комби.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E 46, 330 xi Touring

Проблем със стъклото на багажника. Е 46 комби.

Мнение от Konstantin_Todorov » 04 Фев 2015, 10:19

Колеги, моля за помощ, ако някой се е сблъсквал със същия проблем или има идея какво може да е. Отключвам колата с ключа, паля и след няколко секунди стъклото на багажника ми се отваря, когато го затворя, отново се отваря след няколко секунди и така няколко пъти докато го затворя за пореден път и не се отвори. Когато отворя стъклото и се заслушам се чува как постоянно механизмът сработва. Така се борим вече 2-ра сутрин. Автомобилът е Е 46 Touring, 2002г, 330 xi, ако има значение за установяване на проблема. Рових се в търсачката по темите, но нищо подобно не видях като проблем да е разисквал някой, извинявам се , ако не е така. Благодаря предварително на всички отзовали се.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, Е91
Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09

Re: Проблем със стъклото на багажника. Е 46 комби.

Мнение от cgm » 05 Фев 2015, 1:14

Колега, мисля че има писано за проблема.
Най-вероятно снопа кабели между 5-тата врата и купето.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 05 Фев 2015, 11:32

Konstantin_Todorov написа:Колеги, моля за помощ, ако някой се е сблъсквал със същия проблем или има идея какво може да е. Отключвам колата с ключа, паля и след няколко секунди стъклото на багажника ми се отваря, когато го затворя, отново се отваря след няколко секунди и така няколко пъти докато го затворя за пореден път и не се отвори. Когато отворя стъклото и се заслушам се чува как постоянно механизмът сработва. Така се борим вече 2-ра сутрин. Автомобилът е Е 46 Touring, 2002г, 330 xi, ако има значение за установяване на проблема. Рових се в търсачката по темите, но нищо подобно не видях като проблем да е разисквал някой, извинявам се , ако не е така. Благодаря предварително на всички отзовали се.

При мен имаше същия проблем.Напръсках с ВД и спря.

Потребител
Аватар

Мнение от Konstantin_Todorov » 05 Фев 2015, 16:30

Благодаря за отговорите. Ще напръскам с ВД 40 и ще видим какъв ефект ще има. Ако няма ще трябва да се гледат кабелите! :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d Touring и E21 316
Мечтае да кара: Кола без ръжда и с S-ков двигател

Мнение от E.Alexandrov » 08 Фев 2015, 11:27

Колега, аз имам същия проблем и не можах да го открия решение. Кажи ми ако сработи с WD40 и къде точно да пръсна. Аз проблема съм го решил като съм махнал бушона отговарящ за актуатора на стъклото. Така не се отваря ни с ключ, ни с копче , но поне не ме дразни. Даже вече забравих че имам такава екстра :D

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330D Touring 2005

Мнение от alan » 08 Фев 2015, 23:03

Прекълцан кабел около оста на чистачката на самото стъкло. Има две много тънки кабелчета към ключа, с който отваряш стъклото. И при мен беше така и аз директно отрязах (прекъснах) едното кабелче. Сега ключа не работи, съответно не ми се отваря стъклото и нямам грижи. И без друго не го ползвах.
Успех

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 09 Фев 2015, 2:54

Най-вероятните проблеми са:
1. Бутона на стъклото (S172) или инсталацията между бутона и GM модула.
Изображение

2. Релето за отваряне на стъклото (K90) или инсталацията между него и GM модула.
Изображение

Отварянето се управлява с маса и всяко нарушаване на изолацията на кабела с опиране до маса задейства отварянето.
Според мен най-вероятен е бутона. Можете да проверите като свалите пластмасовата кора и разкачите буксата му (X01120). Ако проблема продължава проверявате нататък.

Потребител
Аватар

Мнение от Konstantin_Todorov » 10 Фев 2015, 14:57

Здравейте, колеги! По съвета на колегата напръсках с ВД40, а относно това къде - абсолютно във всяка дупка, която видях когато отворих стъклото на багажника. Отделно изкарвах колата няколко дена навън през деня ( гаражът в който паркирам е страшно влажен и отвсякъде тече) и откакто съм напръскал нямам никакъв проблем, вече 3,4 дена, дано да е така и занапред! Поздрави и безаварийно! :bchug:

Назад към E46