320д 150

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

320д 150

Мнение от loveca1001 » 06 Фев 2015, 0:46

Колеги четох доста по темата за този автомобил общо взето за проблема ми ,карам колата от година В началото ми се струваше че всичко е ок.но забелязвам че колата е по мъдна и като че ли подаване на газ несе истрелва а се мъчи до към 3000 оборота след това тръгва осеЗаемо.Четох за агр клапани , ремап и още какво ли не разбира се си мисля най лошото дали нещо не свързано с турбото? Въпроса ми е как да проверя дали прави достатъчното налягане? А и несъм карал друга такава кола но спред мен проблем си има и съм бая напатил от сервизи затова реших да попитам за съвет първо тук.Ако колега от Стара загора се отзове за пробно возене същи ще съм мн благодарен !благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: 320д 150

Мнение от oci » 06 Фев 2015, 8:29

loveca1001 написа:Колеги четох доста по темата за този автомобил общо взето за проблема ми ,карам колата от година В началото ми се струваше че всичко е ок.но забелязвам че колата е по мъдна и като че ли подаване на газ несе истрелва а се мъчи до към 3000 оборота след това тръгва осеЗаемо.Четох за агр клапани , ремап и още какво ли не разбира се си мисля най лошото дали нещо не свързано с турбото? Въпроса ми е как да проверя дали прави достатъчното налягане? А и несъм карал друга такава кола но спред мен проблем си има и съм бая напатил от сервизи затова реших да попитам за съвет първо тук.Ако колега от Стара загора се отзове за пробно возене същи ще съм мн благодарен !благодаря предварително.

Диагностика и ще видиш кога тръгва турбото :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 06 Фев 2015, 9:23

Залагам на дебитомер.
Изключи му буксата и пробвай как ще върви :)
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d
Мечтае да кара: e30

Мнение от Javorov1103 » 06 Фев 2015, 14:12

Като цяло БМВ не са силни в ниските, може и това да си е нормалния начин на работа на ДВГ, примерно едно ТДИ или Д4Д тръгва от по-ниски обороти да дърпа. Не е задължително изобщо да имаш проблем или поне такъв свързван с вървежа на колата. Но диагностиката ще покаже всичко.
Поздрави
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от TSMT » 06 Фев 2015, 16:42

Може и да не е от турбото. Ами ако е от филтъра за твърди частици? Аз имах същите симптоми преди да махна ДПФ+катализатора. След отстраняването им, колата беше като друга. Ако не си ги махнал може да е от това! Иначе както е написал колегата не е зле и диагностика да направиш за повече инфо. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 06 Фев 2015, 17:36

TSMT написа:Може и да не е от турбото. Ами ако е от филтъра за твърди частици? Аз имах същите симптоми преди да махна ДПФ+катализатора. След отстраняването им, колата беше като друга. Ако не си ги махнал може да е от това! Иначе както е написал колегата не е зле и диагностика да направиш за повече инфо. :)

Колега нещо си сбъркал раздела какъв филтър за твърди частици на този мотор :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 06 Фев 2015, 20:00

loveca1001 написа:Колеги четох доста по темата за този автомобил общо взето за проблема ми ,карам колата от година В началото ми се струваше че всичко е ок.но забелязвам че колата е по мъдна и като че ли подаване на газ несе истрелва а се мъчи до към 3000 оборота след това тръгва осеЗаемо.Четох за агр клапани , ремап и още какво ли не разбира се си мисля най лошото дали нещо не свързано с турбото? Въпроса ми е как да проверя дали прави достатъчното налягане? А и несъм карал друга такава кола но спред мен проблем си има и съм бая напатил от сервизи затова реших да попитам за съвет първо тук.Ако колега от Стара загора се отзове за пробно возене същи ще съм мн благодарен !благодаря предварително.

вакуум маркучи :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от TSMT » 07 Фев 2015, 10:05

oci написа:
TSMT написа:Може и да не е от турбото. Ами ако е от филтъра за твърди частици? Аз имах същите симптоми преди да махна ДПФ+катализатора. След отстраняването им, колата беше като друга. Ако не си ги махнал може да е от това! Иначе както е написал колегата не е зле и диагностика да направиш за повече инфо. :)

Колега нещо си сбъркал раздела какъв филтър за твърди частици на този мотор :dunno:

Да, прав си. При вас бяха 2 катализатора. МОя грешка :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 09 Фев 2015, 16:28

TSMT написа:
oci написа:

Да, прав си. При вас бяха 2 катализатора. МОя грешка :ok:

и при нас като при вас :mhihi: все тая нали сме едно :mhihi:
и аз съм е90 и нямам ДПФ :mhihi:

Назад към E46