320д 150
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- loveca1001
- кандидат ентусиаст
-
320д 150
Колеги четох доста по темата за този автомобил общо взето за проблема ми ,карам колата от година В началото ми се струваше че всичко е ок.но забелязвам че колата е по мъдна и като че ли подаване на газ несе истрелва а се мъчи до към 3000 оборота след това тръгва осеЗаемо.Четох за агр клапани , ремап и още какво ли не разбира се си мисля най лошото дали нещо не свързано с турбото? Въпроса ми е как да проверя дали прави достатъчното налягане? А и несъм карал друга такава кола но спред мен проблем си има и съм бая напатил от сервизи затова реших да попитам за съвет първо тук.Ако колега от Стара загора се отзове за пробно возене същи ще съм мн благодарен !благодаря предварително.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: 320д 150
loveca1001 написа:Колеги четох доста по темата за този автомобил общо взето за проблема ми ,карам колата от година В началото ми се струваше че всичко е ок.но забелязвам че колата е по мъдна и като че ли подаване на газ несе истрелва а се мъчи до към 3000 оборота след това тръгва осеЗаемо.Четох за агр клапани , ремап и още какво ли не разбира се си мисля най лошото дали нещо не свързано с турбото? Въпроса ми е как да проверя дали прави достатъчното налягане? А и несъм карал друга такава кола но спред мен проблем си има и съм бая напатил от сервизи затова реших да попитам за съвет първо тук.Ако колега от Стара загора се отзове за пробно возене същи ще съм мн благодарен !благодаря предварително.
Диагностика и ще видиш кога тръгва турбото

- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Залагам на дебитомер.
Изключи му буксата и пробвай как ще върви
Изключи му буксата и пробвай как ще върви

Ако нема у глава, има у Google.
- Javorov1103
- Потребител
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: e30
Като цяло БМВ не са силни в ниските, може и това да си е нормалния начин на работа на ДВГ, примерно едно ТДИ или Д4Д тръгва от по-ниски обороти да дърпа. Не е задължително изобщо да имаш проблем или поне такъв свързван с вървежа на колата. Но диагностиката ще покаже всичко.
Поздрави
Поздрави
- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Може и да не е от турбото. Ами ако е от филтъра за твърди частици? Аз имах същите симптоми преди да махна ДПФ+катализатора. След отстраняването им, колата беше като друга. Ако не си ги махнал може да е от това! Иначе както е написал колегата не е зле и диагностика да направиш за повече инфо. 

- oci
- старши ентусиаст
-
TSMT написа:Може и да не е от турбото. Ами ако е от филтъра за твърди частици? Аз имах същите симптоми преди да махна ДПФ+катализатора. След отстраняването им, колата беше като друга. Ако не си ги махнал може да е от това! Иначе както е написал колегата не е зле и диагностика да направиш за повече инфо.
Колега нещо си сбъркал раздела какъв филтър за твърди частици на този мотор

- streetracing12
- младши ентусиаст
-
loveca1001 написа:Колеги четох доста по темата за този автомобил общо взето за проблема ми ,карам колата от година В началото ми се струваше че всичко е ок.но забелязвам че колата е по мъдна и като че ли подаване на газ несе истрелва а се мъчи до към 3000 оборота след това тръгва осеЗаемо.Четох за агр клапани , ремап и още какво ли не разбира се си мисля най лошото дали нещо не свързано с турбото? Въпроса ми е как да проверя дали прави достатъчното налягане? А и несъм карал друга такава кола но спред мен проблем си има и съм бая напатил от сервизи затова реших да попитам за съвет първо тук.Ако колега от Стара загора се отзове за пробно возене същи ще съм мн благодарен !благодаря предварително.
вакуум маркучи

- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
oci написа:TSMT написа:Може и да не е от турбото. Ами ако е от филтъра за твърди частици? Аз имах същите симптоми преди да махна ДПФ+катализатора. След отстраняването им, колата беше като друга. Ако не си ги махнал може да е от това! Иначе както е написал колегата не е зле и диагностика да направиш за повече инфо.
Да, прав си. При вас бяха 2 катализатора. МОя грешка

- oci
- старши ентусиаст
-
TSMT написа:oci написа:TSMT написа:Може и да не е от турбото. Ами ако е от филтъра за твърди частици? Аз имах същите симптоми преди да махна ДПФ+катализатора. След отстраняването им, колата беше като друга. Ако не си ги махнал може да е от това! Иначе както е написал колегата не е зле и диагностика да направиш за повече инфо.
Да, прав си. При вас бяха 2 катализатора. МОя грешка
и при нас като при вас

и аз съм е90 и нямам ДПФ

9 мнения
• Страница 1 от 1