Съвети за полиуретанови тампони !!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320 d

Съвети за полиуретанови тампони !!!

Мнение от nishto1li4no » 29 Яну 2015, 16:22

Колеги имам следния проблем! Закупих си тампони за предни носачи Лемфьодер нали уж най-добрите! Да ама не! Като хвана носача с ръка и го местя! Колата няма никаква стабилност в гумите! Казват ми че тампона е боклук че материала бил много мек и наистина е така! Посъветваха ме да сложа полиуретанови тампони и съм забравял за проблема! дОБРЕ обаче как ще се промени комфорта от возенето? Някой ми казва че при употребата на тези тампони железата обират всички вибрации и следователно заминават по често! Казват ми и че колата става много твърда и много блъска при дупки и неравности! Някой ако ползва такива моля кажете как е при вас! В чудо се видях направо! А и имало некви турски били уж добри някой ползвал ли ги е и как е? Дайте съвет кво да правя !!!! :confused: :banghead:

Потребител
Аватар
Кара: 320d E46

Re: Съвети за полиуретанови тампони !!!

Мнение от PB9122 » 01 Фев 2015, 4:44

Ами по неравности си ги чуваш.Шарнирите си заминават по-бързо.Аз лично по-стегнато управление не усетих.Имам два на 3000км. Продавам ги.......

Потребител
Аватар

Мнение от nishto1li4no » 01 Фев 2015, 15:15

верно ли никой нищо не знае ?

Потребител
Аватар

Мнение от nishto1li4no » 02 Фев 2015, 10:22

Стегнато окей, но щом ги продаваш значи не си доволен. Кажи ми някой хубави тогава ти кои ползваш! Нали ти казвам взех на Лемфьодер оказаха пълно менте! Мек материал носача се мърда! Гумата прави 2 см луфт ли е ко е нз!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Фев 2015, 11:04

Полиуретана е с различна твърдост, купуваш според желанието колко "стегната" искаш да е колата. Има колега, който ги произвежда и продава в търговския форум, обърни се към него за повече инфо. Има и такъв, който внася Пауърфлекс, също можеш да питаш каквото те интересува. Като цяло полиуретановите тампони са с много по-дълъг живот, но си плащаш цената за това, а и има смисъл, ако смениш всички тампони на моста с такива.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 04 Фев 2015, 11:42

Аз съм с Powerflex UK и съм общо взето доволен.Докато се вработят вози малко по-твърдо.Разликата с обикновените тампони е ,че ако паднеш в дупка , колата отскача след удъра!Обикновените тампони,особено ако са маслени поемат удъра и не отскача!
Има много варианти: колега от форума продава TRW,можеш да си купиш и само вътрешните и на преса да се набият,полиуретанови....
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D

Мнение от Gedo » 04 Фев 2015, 20:04

От 5 години с Powerflex - видимо нямат никакви признаци на износване. В началото, когато ги сложих се усещаха по-твърди и колата дърпаше в коловозите (не е от ширината на гумите :mhihi: ). В момента се чувстват перфектно като пътно поведение. За българските нямам наблюдения, но тези определено си струваха парите. Имам чувството, че ще надживеят автомобила.

Потребител
Аватар

Мнение от nishto1li4no » 04 Фев 2015, 23:13

добре стабилна ще е , но при употребата на тези тампони биалетите и шарнирите не се ли разбиват по често ? при вас как е? абе ще ги пробвам и ще кажа как е ! мерси все пак ! !!!! :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S

Мнение от KpuB4o » 05 Фев 2015, 1:30

Колега преди година смених тампоните с такива на Meyle HD усилени се водят и мисля че това е златната среда, нито много друса а и колата си е стабилна. 60 лв ги купих, важно е обаче да са усилени, обикновените не струват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 05 Фев 2015, 9:02

ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Назад към E46