Проблем с фаровете ?!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с фаровете ?!

Мнение от edinakow » 25 Яну 2015, 11:53

Здравейте , ще може ли някой от колегите да ми обясни защо моите "фарове" си светят долу казах си , че ще заради обикновените крушки взех си ксенон "уж" сложих го пак същия к*р отвътре съм ги дигнал до горе но файда никаква те изобщо не се дигат нагоре ... съвсем малко пак предишната ми е46 доста се дигаха може ли да е заради лайт модула ?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с фаровете ?!

Мнение от bgpavlp » 26 Яну 2015, 7:28

Лайт модула се кодира, за да ти работи врътката за надолу-нагоре на фаровете. Ако функцията е изключена, ти си въртиш копчето но моторчетата не работят.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

Потребител
Аватар

Мнение от edinakow » 27 Яну 2015, 14:58

Те се дигат малко на горе и малко надолу разбираш ли смисъл , че много малко мърдат трябва да се смени ли лайт модула ? и затова фаровете ми светят надолу пак кат пусна халогени-те да ви кажа често повече свети от къси-те ... моля помогнете

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 27 Яну 2015, 23:28

Регулирай ги ръчно, колега.
На самите фарове има два отвора, чрез който ръчно регулираш горе-долу и ляво дясно.
Потенциометъра на лайт модула е за финна корекция - трябва да са добре регулирани ръчно и с потенциометъра само дорегулираш.

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 27 Яну 2015, 23:55

Фаровете имат ли автоматично регулиране? Ако е така трябва да имаш по един датчик на носачите на двете десни колела. Ако се скапе някой от датчиците набива грешка в лайт модула и той като "не знае" реалното положение на окачването ги регулира "fail safe" надолу за да е сигурно, че не заслепяваш. Аз имах същия проблем преди време - при контакт фаровете отработваха много малко движение нагоре-надолу (оригинален ксенон с автоматично регулиране). Оказа се, че на предния датчик му се беше счупило и въобще липсваше лостчето (една малка биалетка, дето струваше 2 пъти повече от баш биалетката на стабилизиращата щанга :kuku: ) за връзка с носача, при което рамото на датчика се беше завъртяло в произволно положение и съответно имаше записана грешка в лайтмодула. Смених датчика с все биалетката, изчисти се грешката и всичко си отиде на мястото.
Последна промяна rve на 27 Яну 2015, 23:57, променена общо 1 път

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 27 Яну 2015, 23:56

Toй е бил с халогенни крушки - което означава, че няма автоматично регулиране, Тишо.

Само и единствено фабричните ксенонови фарове са оборудвани със система за динамично регулиране на височината.

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 28 Яну 2015, 0:01

Да знам, но малко объркано го е написал колегата. След втория прочит разбрах, че става дума за лайт модул с изнесен потенциометър.

Колега, най-добре застани на равно срещу някоя права стена и действай с врътките на самите фарове.

Потребител
Аватар

Мнение от edinakow » 04 Фев 2015, 22:20

Проблем е оправен ходих да на регулатор за фарове и всичко е ОК благодаря ви :)
Темата може да е заключите :) :OT:

Назад към E46