Прекъсване докато е студена ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Прекъсване докато е студена ?

Мнение от Atanas328 » 03 Фев 2015, 20:37

Колеги,откакто я имам колата го прави това ,не съм му обръщал внимание,но така и е не мога да разбера от какво е .
Докато е студена колата интервално през 6-7 секунди някъде както работи гладко ,прекъсва за кратко около секунда и оборотите падат до 550 някъде ,след което възстановява 6-7 секунди работи добре и пак същото.Мине ли стрелката за температурата синия сектор ,т.е като загрее проблема изчезва. Имате ли идеи от какво може да е ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Re: Прекъсване докато е студена ?

Мнение от axel.folu » 03 Фев 2015, 21:25

Ами стъпковия мотор не правеше ли тази беля ама той мисля постояно я правеше и играеха оборотите постоянно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e46-323-2.5CI
Мечтае да кара: E46M3,E92

Мнение от vankodve » 03 Фев 2015, 22:23

Atanas328 написа:Колеги,откакто я имам колата го прави това ,не съм му обръщал внимание,но така и е не мога да разбера от какво е .
Докато е студена колата интервално през 6-7 секунди някъде както работи гладко ,прекъсва за кратко около секунда и оборотите падат до 550 някъде ,след което възстановява 6-7 секунди работи добре и пак същото.Мине ли стрелката за температурата синия сектор ,т.е като загрее проблема изчезва. Имате ли идеи от какво може да е ?

Здравей колега, имах същия проблем с прекъсване на студено, при се оказа бобина, колата заспа след смяната, на топло нямах проблем и трудно хванахме виновника за прекъсването, успех и пиши каква е била причината

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 04 Фев 2015, 1:20

Май си прав колега верно че беха такива симптоми

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 04 Фев 2015, 12:38

vankodve написа:
Atanas328 написа:Колеги,откакто я имам колата го прави това ,не съм му обръщал внимание,но така и е не мога да разбера от какво е .

Здравей колега, имах същия проблем с прекъсване на студено, при се оказа бобина, колата заспа след смяната, на топло нямах проблем и трудно хванахме виновника за прекъсването, успех и пиши каква е била причината

и аз имам същия проблем на 528и, само докато е студена се получава, иначе са си бетон оборотите.
интересно за бубината, но каква е логиката?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e46-323-2.5CI
Мечтае да кара: E46M3,E92

Мнение от vankodve » 04 Фев 2015, 12:54

axel.folu написа:Май си прав колега верно че беха такива симптоми

Закачете колата на студен мотор, наблюдавайте дали ще набива мисфайр на някой цилиндъра, при мен така хванахме бобината, но задължително първото палене сутрин колата да е закачена и да се чете, успех

Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: E36

Мнение от Chope » 04 Фев 2015, 12:58

Ваноси Колега, доста често срещано е, оправя се със смяна на О пръстените.

Потребител
Аватар

Мнение от niksana_ » 25 Сеп 2016, 11:25

И в крайна сметка реши ли проблема с прекъсването на студен мотор, че и аз имам същите симптоми и не знам от къде да започна. Ако е бубина как се проверява?

Назад към E46