Ключа се ОТобучава ?!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Ключа се ОТобучава ?!

Мнение от Tsureto » 19 Ное 2014, 14:38

Четох из форума,но не намерих обяснение,защо ключа го прави това нещо.Значи,знам как да обуча ключа да заключва/отключва,но питането ми е,защо се отобучава самият ключ,прави го рядко,но за 2 месеца,два пъти спираше да функционира,после трябваше да отварям вратата (нямаше да ви казвам как :kuku: ),да дам на контакт и да го обуча наново.Та,защо спира да работи ?
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Re: Ключа се ОТобучава ?!

Мнение от DoesNot » 19 Ное 2014, 14:45

И при мен го имаше в студено време. Смених му батерията и е ок :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 03 Фев 2015, 15:08

Сменяна е..но пак го прави :(
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320DA
Детайли за колата: FL

Мнение от default_pz » 03 Фев 2015, 17:23

Моя ключ на два пъти отказва да работи, след като съм работил наблизо по дистанционно управление на бетон-пушка. Предавателя й работи на същата честота, с много висока мощност (~ 1-3км обсег)... и колата отказва, иска наново обучение. Това е един вариант...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 03 Фев 2015, 20:57

И както аз нямам ключалки на вратите кво правим ако не иска да отключи ? :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318CI
Мечтае да кара: е92

Мнение от desislav88 » 04 Фев 2015, 1:34

Аз съм с ромбоидния ключ и при мен е така 2 пъти го обучавам за 4 месеца,но преди два дена спря пак заключих я от дистанционното на ключа и след двадесет минути като се върнах при колата не искаше да се отключи от бутоните,от ключалката се отключва всичко и стъклата могат да се вдигат и свалят. Пробвах да го обуча но този път не става не пробвах всички варианти. Ключа е правен преди 8 месеца. Имам оригиналния пластмасовия и този без бутоните. Не знам какво да правя вече. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 04 Фев 2015, 20:21

По принцип всяко електронно устройство, което работи на тази честота (433,92 MHz) или близка и излъчва сигнал с по-висока мощност може да създаде смущения в работата на дистанционните функции на ключа. В това число спадат: радиоапаратура, дистанционни управления на гаражни врати, радиотелефони, радиоуправляеми играчки, ел. двигатели без филтри, промишлени устройства и т. н. Не е толкова странно, че ключът "забравя" колата понякога - затова е и предвидена функцията за ново инициализиране (обучаване) на ключа. Не забравяйте и факта, че повечето афтърмаркет ключове на пазара (визирам последния пост за ключа, правен преди 8 месеца) са с обикновена батерия, която не се зарежда и е съвсем нормално при ниско напрежение на същата да се наруши комуникацията между ключа и колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 05 Фев 2015, 0:38

desislav88 написа:Аз съм с ромбоидния ключ и при мен е така 2 пъти го обучавам за 4 месеца,но преди два дена спря пак заключих я от дистанционното на ключа и след двадесет минути като се върнах при колата не искаше да се отключи от бутоните,от ключалката се отключва всичко и стъклата могат да се вдигат и свалят. Пробвах да го обуча но този път не става не пробвах всички варианти. Ключа е правен преди 8 месеца. Имам оригиналния пластмасовия и този без бутоните. Не знам какво да правя вече. :banghead:

Като не знаеш го отнеси да го погледне някой ключар. Ако си от Сф и аз мога да ти ударя едно рамо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 22 Мар 2015, 21:59

Здравеите колеги искам да попитам някой ще може ли да ми каже някой в РУСЕ които се занимава с програмиране на ключове и да ми програмира един защото имам само един ,преди време започна да отваря и затваря когато поиска и поръчах един от колега от форума но в последствие разбрах че трябва да се програмира (добави)към EWS и така си остана непрограмиран .Искам само да кажа ,че не съм в БГ и колата я няма знам че трябва да взема с мен EWS-а и новия ключ но искам да ми препоръчате някои които се занимава с тези работи и ако може да ми кажете колко пари върви едно програмиране долу горе .Благодаря предварително

Потребител
Аватар

Мнение от agopov » 23 Мар 2015, 12:03

Доста са хората, които може да ти свършат работа. Но накратко тези, които най си разбират от работата:

Единия е Ицо (от Пежо), нямам номер за връзка, но мога да го набавя.
Другия е VRPerformance, забравих улицата, зад жабешкото - сервиз ЮВИ, във форума има телефон за връзка с момчето :)
На Ирида има някакви, дето разбрах че пипали също, но нямам информация колко кадърно биха свършили тази работа.

Успех

Назад към E46