Пулсира педала на спирачката
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Пулсира педала на спирачката
Здравейте, става дума за 320д 136 коня. Като натисна педала на спирачката и се усеща едно подскачане в самия педал , но не както при ABS, а през по-голям интервал и по плавно. Във волана или в предницата не се усещат вибрации. Смених дисковете и накладките, даже и единия спирачен апарат, че нещо задържаше и пак същата работа. Има ли представа някой от какво може да е?
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Re: Пулсира педала на спирачката
По принцип това е симптом на крив спирачен диск , но щом са нови .. колко километра и каква марка са ? Да не са биле менте ?
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Случва се по главината, там къде ляга диска да се наслои ръжда.По този начин диска ляга накриво и бие.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
Дисковете и накладките са PAGID. А при криви дискове не трябва ли да ми бие на волана. Аз съм имал криви дискове преди доста време и си спомням че го усещах във волана.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vortep написа:Дисковете и накладките са PAGID. А при криви дискове не трябва ли да ми бие на волана. Аз съм имал криви дискове преди доста време и си спомням че го усещах във волана.
Виж наистина дали пък не са монтирани "неправилно" в смисъл такъв,когато сменях моите а и когато сменям винаги минавам с машина главината и т.н да е максимално чисто..идея накриво което ти няма да забележиш,ще се отрази.
Отделно провери си гумите,джантите дали не са криви - от тях също ще се получава този ефект.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Gqbriel написа:vortep написа:Дисковете и накладките са PAGID. А при криви дискове не трябва ли да ми бие на волана. Аз съм имал криви дискове преди доста време и си спомням че го усещах във волана.
Виж наистина дали пък не са монтирани "неправилно" в смисъл такъв,когато сменях моите а и когато сменям винаги минавам с машина главината и т.н да е максимално чисто..идея накриво което ти няма да забележиш,ще се отрази.
Отделно провери си гумите,джантите дали не са криви - от тях също ще се получава този ефект.
Ако са гуми или джанти ще се усеща и на волана, а колегата е казал, че има само трептене на педала.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
sannikolaus написа:Gqbriel написа:vortep написа:Дисковете и накладките са PAGID. А при криви дискове не трябва ли да ми бие на волана. Аз съм имал криви дискове преди доста време и си спомням че го усещах във волана.
Ако са гуми или джанти ще се усеща и на волана, а колегата е казал, че има само трептене на педала.
Не винаги !Точно така съм в момента аз..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
Не знам пичове, сега гледах едно клипче на което казват, че отклонението при повечето нови дискове е 0,006мм, допуска от производителя бил 0.001мм и за това препоръчвали след монтаж шлайфане който отнема тези 0,005мм от там идвало пулсирането в педала. Може и да са глупости само да си продават машините.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Да и като си купиш ОЕМ сигурно шлайфаш - тва са глупости според мен
Sent from nokia 6310
Sent from nokia 6310
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Криви дискове отпред се усещат на волана, криви дискове/овални барабани отзад се усещат в педала...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
nickstorm написа:Криви дискове отпред се усещат на волана, криви дискове/овални барабани отзад се усещат в педала...
Единственото адекватно мнение до тук,обаче е с дискове отзад и най-вероятно те са криви.
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
В интерес на истината задните дискове са леко корозирали около 1см по периферията на диска т.е. не е лъснат целия диск все едно накладката не е лепнала към края на диска. Иначе като дебелина са като нови 19мм. Ще взема да ги сменя и тях дано е от там проблема че е много дразнещо.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
vortep написа:В интерес на истината задните дискове са леко корозирали около 1см по периферията на диска т.е. не е лъснат целия диск все едно накладката не е лепнала към края на диска. Иначе като дебелина са като нови 19мм. Ще взема да ги сменя и тях дано е от там проблема че е много дразнещо.
Е преди да ги смениш вземи виж дали найстина са криви

- vortep
- кандидат ентусиаст
-
GecataBMW-E46 написа:vortep написа:В интерес на истината задните дискове са леко корозирали около 1см по периферията на диска т.е. не е лъснат целия диск все едно накладката не е лепнала към края на диска. Иначе като дебелина са като нови 19мм. Ще взема да ги сменя и тях дано е от там проблема че е много дразнещо.
Как да разбера дали с криви? Трябва да отида някъде да ми ги замерят, което означава на място където имат машина за шлайфане. Там и да не са криви 100% ще кажат че трябва да се шлайфат айде по 30 кинта на диск сигурно е цената + ще кажат нови накладки. То по-добре за 120-130 да си взема едни дискове нови.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
vortep написа:GecataBMW-E46 написа:vortep написа:В интерес на истината задните дискове са леко корозирали около 1см по периферията на диска т.е. не е лъснат целия диск все едно накладката не е лепнала към края на диска. Иначе като дебелина са като нови 19мм. Ще взема да ги сменя и тях дано е от там проблема че е много дразнещо.
Как да разбера дали с криви? Трябва да отида някъде да ми ги замерят, което означава на място където имат машина за шлайфане. Там и да не са криви 100% ще кажат че трябва да се шлайфат айде по 30 кинта на диск сигурно е цената + ще кажат нови накладки. То по-добре за 120-130 да си взема едни дискове нови.
Ти си знаеш може и на обикновен струг да се завъртят и да се види дали,каде и колко бият.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2