колебания в оборотите м50б25

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34,E38,E70
Мечтае да кара: Eleanor

колебания в оборотите м50б25

Мнение от borovina » 01 Фев 2015, 14:14

От доста време имам един проблем с оборотите на колата и така и не мога да открия от какво е.
Оборотите играят между 700 и 800 оборота на празен ход.Пробвах със смяна на стъпково моторче, и смяна на бубини ,но разлика нямаше свещите са добри ,така че също ги изключвам.Работата е там че понякога изчева това колебание и може примерно да поработи половин час стабилно и после пак да се появи.
Ако някой е имал сходен проблем ще съм благодарен да сподели как се е справил с него.

Потребител
Аватар

Re: колебания в оборотите м50б25

Мнение от daniel_tdrv » 01 Фев 2015, 22:33

Здравей колега имам същият проблемм може би вече от два месеца смених свещи, после я и правиха диагностика оказа се че ламбда сондата е позаминала смехих и нея но все още се появяваше след това я закачих на друг компютър и се оказа че дебитомера ми трябва да се настрои защото някакво махало се било разместило и утре вече ще я водя да го настроят и се надявам да изчезне защото е дразнещо и неможе да се кара спокойно прекъсва и на свободна между първа и втора при спиране.Техника ми каза че докато карам с обикновенно
АГУ ше имам построянно този проблем защото при някоя от детонациите от газта се разтройва дебитомера,препоръча ми в бъдеще да сложа инжекцион АГУ но няма пари затова ще я карам така , затова провери дебитомера и кабелите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 02 Фев 2015, 21:51

Изчисти дросела ако има налепи от масло от картерната вентилация и не затваря плътно, виж да не смуче паразитен въздух от маншона на дебитомера по-специално отдолу дори и отгоре да изглежда нов, кихалка ако има инсталирана, вакум маркучета, гарнитури смукателен колектор абе всичко. Прегледай компа на колата понякога има свойствата да се затлачва отводнителната система от листа и боклуци и при дъжд или мивка се пълни с вода джоба в който е разположен компа, което му нанася трайни увреждания като например придърпване на бензин и газ и с обикновена и с инжекцион, клатене на обороти, невъзможност за връзка с компютър закачаш колата на диагностика и не намира еку през две програми на бмв и една универсална докато колата работи :mhihi:
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34,E38,E70
Мечтае да кара: Eleanor

Мнение от borovina » 05 Фев 2015, 13:22

Проблема се реши с друг дебитомер .Оказа се наистина ,че от обикновената газова уретба при някоя от детонациите дебитомера се разстройвал и почва да работи нестабилно,но за щастие преди време си купих един за резерва тъй като трудно се намират и след като го сложих работата на двигателя се оправи напълно.

Назад към E34