изгорял ксенон
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Re: изгорял ксенон
А само едната кружка може ли да се смени тук? Няма ли да свети по-различно от другата (старата)?
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
anttonev написа:А само едната кружка може ли да се смени тук? Няма ли да свети по-различно от другата (старата)?
Само ако е китайска свети различно , оригиналните си светят като хората или 90 % от тях.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
на пръв поглед светеше по същият начин съшият цвят беше, момчето в магазина каза че вечер ще осветява по-добре от старата като се постъмни ще я видя най много да свети малко по силно но цвета е същият бял.
- kalmuchito
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 330d
bigdady написа:Резултатът беше крушка както и предполагах. Купих нова филипс оригинална 134лв.Старата беше пак филипс и едвам я свалих май никога небеше сменяна. Поне се научих да сменям ксенон в ютуб видях как стана лесно е.
Извинявам се ако е имашо дръги теми но бях напът и не съм търсил изобщо.
Еми ето супер.... както казахме и по горе не е задължително баласта да е преебан

- deathwingbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- Мечтае да кара: Тесличка
Колега не че се заяждам ама 134лв за крушка. Не те ли заболя ?
аз си взех 2 по 12лв
... защото едната от старите взе да не пали от време на време
Те колегите ти казаха цена предварително, така че ти си знаеш.
Разлика не вярвам да има такава че да се усети на око.
аз си взех 2 по 12лв

Те колегите ти казаха цена предварително, така че ти си знаеш.
Разлика не вярвам да има такава че да се усети на око.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
еми заболя ме няма да те лъжа, но оригиналния филипс е горе-долу толкова където и да съм гледал а китаец няма да си сложа на колата, иначе сега свети доста по-добре сравнение със стария.Ще видиме колко ще изкарат
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
има какво ли не на пазара вече..
аз все съм се стремял да купувам осрам или филипс до сега..
но един познат си взе някакви китаиски за 12лв и светят по добре от осрама ми за 130 лв..
със сигурност няма да живеят колкото осрам но..
относно съмненията за баласт занапред просто размени крушките и ще разбереш//
аз лятото си измихмотора и единия ми баласт не работешекакто трябва..
като изсъхна се оправи
аз все съм се стремял да купувам осрам или филипс до сега..
но един познат си взе някакви китаиски за 12лв и светят по добре от осрама ми за 130 лв..

със сигурност няма да живеят колкото осрам но..
относно съмненията за баласт занапред просто размени крушките и ще разбереш//
аз лятото си измихмотора и единия ми баласт не работешекакто трябва..
като изсъхна се оправи
- AVK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Porsche Carrera GT
Китайски...не благодаря
Сложих такива на 5000к. Един път не светнаха и двете крушки от първия път...или едната или другата или никоя. От втория или третия светваха и нямаше нищо общо с Филипса който свалих (85122+) Точно 3 дни ги изтърпях и си взех Osram ORIGINAL XENARC 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
AVK написа:Китайски...не благодаряСложих такива на 5000к. Един път не светнаха и двете крушки от първия път...или едната или другата или никоя. От втория или третия светваха и нямаше нищо общо с Филипса който свалих (85122+) Точно 3 дни ги изтърпях и си взех Osram ORIGINAL XENARC

Аз от експерименти съм събрал една торба китайски баласти и крушки вече

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- omegaart
- ентусиаст
-
Не ви знам какви баласти и крушки си взимате , но аз 1 път не съм имал проблем с крушките дето съм си поръчал от ebay 7 $ 2 броя и чак сега смених една от тях ( 3 години и отгоре ) , отделно си поръчах още 1 комплект да си имам. Баласти също съм въртял за тест на един познат + съм купувал за бая познати. Всеки прави квото го устройва , аз понеже не виждам грам разлика в крушките като светене си взимам китайски и не набивам пари за глупости.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
omegaart написа:Не ви знам какви баласти и крушки си взимате , но аз 1 път не съм имал проблем с крушките дето съм си поръчал от ebay 7 $ 2 броя и чак сега смених една от тях ( 3 години и отгоре ) , отделно си поръчах още 1 комплект да си имам. Баласти също съм въртял за тест на един познат + съм купувал за бая познати. Всеки прави квото го устройва , аз понеже не виждам грам разлика в крушките като светене си взимам китайски и не набивам пари за глупости.
Да речем, че си бил късметлия, аз не съм

Иначе сега съм с оригинални баласти. От 3-4 комплекта китайски крушки само един се закрепи да свети за по-дълъг период. Цени от 12 до 30лв. на крушка. Другите или се палеха за секунда и угасваха. Или пък се запалят покараш малко и вземат та угаснат

Обяснявам си го с това, че баласта има някаква нетърпимост към толеранса на параметрите на китайските и крушки и ги гаси преждевременно, когато нещо не го кефи тока на консумация и пада върху крушката. Явно китаеца, за да работи стабилно трябва да работи с китаец

Лето две и седемнаесто.
- omegaart
- ентусиаст
-
Nickelback написа:omegaart написа:Не ви знам какви баласти и крушки си взимате , но аз 1 път не съм имал проблем с крушките дето съм си поръчал от ebay 7 $ 2 броя и чак сега смених една от тях ( 3 години и отгоре ) , отделно си поръчах още 1 комплект да си имам. Баласти също съм въртял за тест на един познат + съм купувал за бая познати. Всеки прави квото го устройва , аз понеже не виждам грам разлика в крушките като светене си взимам китайски и не набивам пари за глупости.
Да речем, че си бил късметлия, аз не съмПък и тия едновремешните крушки (казваш 3 години) бяха да кажем мааалко по-истински. На Е36-ците бях с китайски комплект ксенон. От първите. Струваше към 500лв. Е за 4 години крушка не смених. Светеха си еднакво до края и го продадох заедно с фаровете.
Иначе сега съм с оригинални баласти. От 3-4 комплекта китайски крушки само един се закрепи да свети за по-дълъг период. Цени от 12 до 30лв. на крушка. Другите или се палеха за секунда и угасваха. Или пък се запалят покараш малко и вземат та угаснатУж добре беше, и като тръгнах към Гърция миналата година и едната от крушките спря да свети. Угасих/запалих фаровете - не. Така няколко пъти - не и не. Угасих колата изчаках няколко минути - светна. Направи го още няколко пъти
Хвърлих ги къде куче не минава и си взех от ebay оригинални за 100лв двете. Никакви ядове с тях (очаквано).
Обяснявам си го с това, че баласта има някаква нетърпимост към толеранса на параметрите на китайските и крушки и ги гаси преждевременно, когато нещо не го кефи тока на консумация и пада върху крушката. Явно китаеца, за да работи стабилно трябва да работи с китаецА при положение, че си имам още един комплект оригинални баласти, китайски баласти няма да сложа, ше ме извиняват
Аз съм с оригинални баласти, таман 2 комплекта имам , щото обичам да съм си застрахован

Ето от този съм си ги пазарувал преди крушките. http://www.ebay.co.uk/itm/2PCS-D2S-35W- ... 4630438f2c
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Е не знам... Има поне две модификации на баластите за Е39 само. Може да си с по-новия, а аз със по-стария. И по-новия да е така проектиран, че да има по-голям допуск към толеранса на крушките, нямам идея
Аз генерален извод не мога да си направя. Трябва някой да седне и да тества. Просто ми писна да се занимавам и приключих тоя въпрос 

Лето две и седемнаесто.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
аз говоря за крушки D2S
не съм ги пробвал никога тези китайски.. но просто видях че светят по добре от моите осрам
все пак си предпочитам оригинала ..
но тук има един тънак момент..
технологията на ксенона през 97 - 98 е била доста космическа иновация..
тези коли ги помня тогава в германия по аутобаните светеха като извънземни .. кои беше виждал такива светлини...
и тогава е било и по скъпо..
сега всеки трети производител на крушки има технологията и ако крушките са направени както трябва няма проблем че са китаиски или френски и тн..
но аз не смея още да пробвам нещо различно от филипс и осрам..
може да си е и моя глупостта но.. явно съм консерва.. 
не съм ги пробвал никога тези китайски.. но просто видях че светят по добре от моите осрам

все пак си предпочитам оригинала ..
но тук има един тънак момент..
технологията на ксенона през 97 - 98 е била доста космическа иновация..
тези коли ги помня тогава в германия по аутобаните светеха като извънземни .. кои беше виждал такива светлини...
и тогава е било и по скъпо..
сега всеки трети производител на крушки има технологията и ако крушките са направени както трябва няма проблем че са китаиски или френски и тн..
но аз не смея още да пробвам нещо различно от филипс и осрам..

- bigdady
- младши ентусиаст
-
В крайна сметка ги сменяш веднъж на няколко години, не е толкова голяма загуба, един приятел на е46цата слага 100 различни китаеца и тая кола не светеше никога в тъмното добре, че имаше силни халогенни.Някой пък може да ги е оцелил всичко е според зависи.
Иначе аз мисля да си активирам дневните и да не карам през деня на къси така ще изкарат значително повече.

61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5