318 iS на газ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagema » 16 Ное 2006, 0:38

ако може да зарибите всички, че газта е кофти гориво и те дасе откажат да карат на нея много ще се радвам, ще падне и цената както по-горе бях написал :mhihi: :mhihi: :mhihi:
БАВАРКА-ТУПАЛКА
Изображение
http://s8.bg.bitefight.org/c.php?uid=56285

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 16 Ное 2006, 0:53

viper70 написа:А ти си врътни делкото на газ и иди да си купуваш гумени въздуховоди ....егати некомпетентността вземи малко книги да про4етеш ...
а колкото за това дали не се 4упи мотора ами най ве4е сменям гарнитури на заклети газаджии и къв ми е кеф да им сменям инжекционните помпи.. ама халал да им е то далаверата им от газта отива за консумативи :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Кажи им :winky:

П.С. А ся ми обяснете как на М42 се връща аванса с ключе 10, че нещо не вдявам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viper70 » 16 Ное 2006, 0:56

мога да ти кажа как да си върнеш аванса не с 10 ми 180 градуса :mhihi: :mhihi: :mhihi: даже и клю4е няма ти трябва :mhihi:
Карам винаги на безин ... нямам газ няма и да има :twisted:

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 16 Ное 2006, 0:59

viper70 написа:мога да ти кажа как да си върнеш аванса не с 10 ми 180 градуса :mhihi: :mhihi: :mhihi: даже и клю4е няма ти трябва :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Бе не ме влече да си правя всяка сутрин центровка преди да тръгна за работа, все пак живея в снежен район и ми стига да рина сняг всяка сутрин :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viper70 » 16 Ное 2006, 1:01

що бре то от сватбарските на ауспуха ша издуха снега и няма да го ринеш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Ное 2006, 1:12

Абе хора кво се дърляте немога да разбера,кво е лошото на Газта,Сони бате за паленето хората са го измислили не колата да работи само ан ГАЗ а и ан бензин и се пали на бензин докато загре и после се минава ан ГАЗ ма кой ли ги прави тея неща нали ще спести 2 лева,циганска работа.За Газовите инжекциони няма да говора просто е безпредметно,ако една кола е направена добре на Газ и центрована и се пали както трябва и съответно се експлатира си върви чудесно без проблеми,не говориме за съмоуки майстори дето слагат Газови уредби с помоща на чук,тесла и от тоя род инструменти
Аз лично мисля че газта си е хубаво нещо при тези цени на бензина(па той щото е и перфектен и няма вода в него)Някой каза за ходенето до морето ми да ще отида 2 пъти и ще си избия повече от половината уредба :winky:
Немога да разбера някой хора,немат пари за хляб ма серът върху газта,само на бензин ще карам до гроб (да не се обиди някой)Момчета гледайте еалистично на нещата :winky:

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 16 Ное 2006, 1:28

Scott написа:Абе хора кво се дърляте немога да разбера,кво е лошото на Газта,Сони бате за паленето хората са го измислили не колата да работи само ан ГАЗ а и ан бензин и се пали на бензин докато загре и после се минава ан ГАЗ ма кой ли ги прави тея неща нали ще спести 2 лева,циганска работа.За Газовите инжекциони няма да говора просто е безпредметно,ако една кола е направена добре на Газ и центрована и се пали както трябва и съответно се експлатира си върви чудесно без проблеми,не говориме за съмоуки майстори дето слагат Газови уредби с помоща на чук,тесла и от тоя род инструменти
Аз лично мисля че газта си е хубаво нещо при тези цени на бензина(па той щото е и перфектен и няма вода в него)Някой каза за ходенето до морето ми да ще отида 2 пъти и ще си избия повече от половината уредба :winky:
Немога да разбера някой хора,немат пари за хляб ма серът върху газта,само на бензин ще карам до гроб (да не се обиди някой)Момчета гледайте еалистично на нещата :winky:

Карай на газ, кат си вземеш БМВ, не се плаши тва е хубаво нещо :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viper70 » 16 Ное 2006, 1:35

Ами на мен ми е все тая кой с каkво ще кара аз съм избрал да карам на бензин който иска да кара на газ да си кара ако трябва да се направи равносметка незнам кое колко ще дойде може би малко по евтино но малко по евтино ще е да се кара на газ

1 Филтър въздушен на 5000 км
2 зимата с парното е ужас * аман от газари дето им е угодно да топлят изпарителя а не купето*
3 1 гърне на година или на 2 зависи от производителя
4 мотрониците се 4юдят как да работят * ма мноо ги бърка газарите кат има некаде вакум ко от туй 4е ня бензин няма да варви *
5 ако се ползва само газ то се скапва системата на бензин * най малкото инжекционната помпа и пада налягането *
6 непонятно защо ама и газ да не изпуща си смарди на газ и тва е
7 4есто се налага да се ходи за пререгулиране *10 лв *
8 4еста подмяна на свещи
9 Не съм талибан да ходя с бомба в багажника :mhihi:

Ето ви 9 неща заради които не карам на газ

Бензин
1 освен цената 4е е по дебела друг минус няма

П.С. зарибявайте се на газ колкото може пове4е 4е да падне цената на бензина ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 16 Ное 2006, 1:37

е кво лошо да караш на газ
ако въртиш доста км на ден и целта ти е да вършиш работа, а не да придизвикваш гримаси у разни отворковци по светофарите ... къв е проблема ...
слагаш една газова инсаталация за 1000 1200 лв за дазаеш, че проблем няма да видиш ... и колата си върви доста прилично ...

е неказвам, че ако някой сложи газ на 3л двигател .. или на ///М-ка примерно няма да е смешно ... ма за 1.8 1.6 ... къв е проблема ....
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 16 Ное 2006, 1:42

viper70 написа:Ами на мен ми е все тая кой с каkво ще кара аз съм избрал да карам на бензин който иска да кара на газ да си кара ако трябва да се направи равносметка незнам кое колко ще дойде може би малко по евтино но малко по евтино ще е да се кара на газ

2 зимата с парното е ужас * аман от газари дето им е угодно да топлят изпарителя а не купето*
4 мотрониците се 4юдят как да работят * ма мноо ги бърка газарите кат има некаде вакум ко от туй 4е ня бензин няма да варви *
5 ако се ползва само газ то се скапва системата на бензин * най малкото инжекционната помпа и пада налягането *
8 4еста подмяна на свещи

Бензин

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

:driving: :yes:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 16 Ное 2006, 11:02

Пичагите дето ходите за по 60 лв. до морето и обратно,искам да ви запитам от колко време карате на ГАЗ :?:
Защото аз съм навъртял около 60к++ на ГАЗ и много добре знам ,че всичко описано по горе от опозицията :mhihi: е вярно.
1.Да колата харчи повече и има смисъл само ако правиш дълги разтояния ежадневно :!: (има се в предвид 150-200км.)
2.Да ходи се на ГЪЗ анализатор редовно да не кажа задължително но е мжду 5 - 10к км.
3.Да сменят се по често кабели и свещи :!:
4.Да когато стане -20 колата пали на газ, но друг е въпроса какво разтояние ще успееш да минеш преди да изгасне(ако не е добре заграла)
Отговора е 200-300м.,защото газта замръзва и ти умираш прав :!:
Личен опит беше ми заминала бензиновата помпа и една от зимите ми се разказа играта :mhihi:
5.Е каква ми е далаверата за градско като Фиат Типо 1.6 два вала 90 кс. ми даваше разход 16-19 градско газ.
И не ми казвайте,че не е регулирана щото ще се обадя на тоя дето му я продадох ще я дам на който иска да я регулира ще сложиме по 1к.
и ще видиме колко е майстор.(справка колкото и да се души,както и леко да я караш най добрия резултат който можеш да получиш е 14 на нула за газта на 100км. градско в софия :mhihi: ма тва лятото)
За сравнение ще кажа,че на извън градско с леко каране дава разход 7.5-8.0
С яко каране на ръба на възможностите 160-170км/h дава разход 12-13.

Е извода е,че ми дреме на К..о че аз ще дам 150лв за нафта до морето и обратно,но ще и разцепя газицата от ръчка и няма да спирам за центровка на Карнобат. ;) :mhihi:
Па който го кефи нека се самоизмъчва.
Това важи за всички гадни двупотони газови уредби с изключение на Газовия Инжекцион :!:

За малко да забравя всички които твърдят,че колата им върви повече на газ от колкото на беензин ,могат да бъдат сигурни,че дюсите са им за чистене и бензиновите им помпи не са в час.
Всико друго е илюзия ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 16 Ное 2006, 15:14

viper70 написа:Ами на мен ми е все тая кой с каkво ще кара аз съм избрал да карам на бензин който иска да кара на газ да си кара ако трябва да се направи равносметка незнам кое колко ще дойде може би малко по евтино но малко по евтино ще е да се кара на газ

8 4еста подмяна на свещи

Бензин

няка ти отговоря точка по точка:
1.Един филтър е смешни пари.Ти ако си решил да пестиш от филтри нямам думи.Аз и на бензин да съм филтрите и маслата си ги сменям по-често отколкото трябва дори.
2.Със слагането на изпарител да наливаш максимум още 500гр. вода,за да се отоплява и той.Не виждам къде ще се скрие хубавото парно като нито обема на охладителната система се увеличава до толкова,че да не може да се сгрее течността.Просто пипни на две карани еднакво време коли с и без газово маркучите към парното и ще видиш,че са еднакво топли.Има ли разлика?
3.Тука си прав.Покупка на качествено гърне отстранява този проблем.Отделно и като цяло си е добре колата да е със качествени гърнета-тихо,не гният отвънка и т.н.
4. я прескачам нямам мнение тука.
5.Системата се скапва от мърлячество.Припалване и покарване на колата на бензин предотвратява този проблем донякъде.
6.Бензина смърди не по-малко.Смърди кола която вентила и е вътре по-принцип ама и ти да си наливаш бензина не отвън ми вътре ще ти мирише.Изхода е да се монтира вентила отвънка.Моя е вътре ама оставям капака вдигнат за 1 минутка докато платя и всичко е точно.
7.Регулировката ако не си кулав и сам можеш да си я правиш.
8.Със свещи за по 1лв е ясно,че ще ги сменяш често.Аз като съм с NGK никакви проблеми.
9.Кажи ми за някой конкретен случай на злополука заради газова???Защото аз мога да ти кажа,че съм виждал изпепелени коли от разливане на бензин...Един приятел му бяха запалили умишлено колата,а беше с газова-целия салон горя,всичко замина,а колата е хечбек с газова-що не гръмна???

Бензина освен,че е по скъп натрупва доста нагар по горивните камери,клапаните,колекторите.Газта е много по-чиста.Другото което е бензина отмива тънкия слой масло от цилиндъра и износването е повишено.На трето място отзад излизат много по-малко вредни емисии.
Максималната скорост на газ и на мен ми е по-висока.И приятели са ми споделяли това мнение.На бензин може да вдига по-бързо километрите,но на газ макар и по-бавно достига по-висока скорост.

sonny браво на баща ти,че така сменя всичко подред ама можеше да се сети да попрегледа изпарителя и клапана.Почистване,смяна на мембрани а може и целия изпарител да си смени и ще види голямата разлика в подобрена работа и нисък разход.Ама негова си работа де.
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 16 Ное 2006, 15:37

sonny написа:Чаай ся, ние неговориме за чайници или за ония де са си задраскали емблемата, те щом емблема са задраскали кво остава за горивото. Ние говорим за АВТОМОИЛИ :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 16 Ное 2006, 16:02

довечера съм в Пловдив айде който е против газта да влезе в колата ми и да усети миризма на газ да види кво парно имам ще му изгоря шушоните да си направи едно кръгче да види как си върви мазно :!: вижте сега изпарител чисто нов БРЦ клапани -всичко е перфект :!: преди година и аз като някои виках кво-БМВ-газ-никога ама сега забрави да я карам на Бензин навъртам километри а на бензин май ще ми се спече Ла..ото :mhihi:
Изображение

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 16 Ное 2006, 17:28

Едно време купих 325iX с газова. Първите 1000 км го карах на бензин - никакви проблеми. После реших да пробвам какво е да караш на газ. Минах през едни газаджии да и побаят, напълних бутилката (60 литра) и след 300 км газта свърши. Напълних пак - пак свърши за 300км. Взех да смятам и не видях къде ми е далаверата. Пък да не говорим като гръмна веднъж и айде 150 кинта за дебитомер... веднага при газаджиите да я свалят. Свалиха я - и ми иска 20 кинта за демонтажа. Оставих му цялата газова със бутилката и всичко.

Доскоро беше евтино да се кара дизел и всички си накупиха разни дизели. Сега нафтата е по скъпа от 95, защото се търси повече. Сега са "модерни" газовите инжекциони - моля се повече хора да наслагат и бензина да стане по евтин от газта.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

ПредишнаСледваща

Назад към E30