изгорял ксенон

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Re: изгорял ксенон

Мнение от anttonev » 29 Яну 2015, 18:24

А само едната кружка може ли да се смени тук? Няма ли да свети по-различно от другата (старата)?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 29 Яну 2015, 18:52

anttonev написа:А само едната кружка може ли да се смени тук? Няма ли да свети по-различно от другата (старата)?

Само ако е китайска свети различно , оригиналните си светят като хората или 90 % от тях.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 29 Яну 2015, 19:29

на пръв поглед светеше по същият начин съшият цвят беше, момчето в магазина каза че вечер ще осветява по-добре от старата като се постъмни ще я видя най много да свети малко по силно но цвета е същият бял.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 330d

Мнение от kalmuchito » 29 Яну 2015, 19:34

bigdady написа:Резултатът беше крушка както и предполагах. Купих нова филипс оригинална 134лв.Старата беше пак филипс и едвам я свалих май никога небеше сменяна. Поне се научих да сменям ксенон в ютуб видях как стана лесно е.
Извинявам се ако е имашо дръги теми но бях напът и не съм търсил изобщо.

Еми ето супер.... както казахме и по горе не е задължително баласта да е преебан :ok: :ok:
:)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D
Мечтае да кара: Тесличка

Мнение от deathwingbg » 29 Яну 2015, 21:28

Колега не че се заяждам ама 134лв за крушка. Не те ли заболя ?
аз си взех 2 по 12лв :mhihi: ... защото едната от старите взе да не пали от време на време ;)
Те колегите ти казаха цена предварително, така че ти си знаеш.
Разлика не вярвам да има такава че да се усети на око.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bigdady » 30 Яну 2015, 12:20

еми заболя ме няма да те лъжа, но оригиналния филипс е горе-долу толкова където и да съм гледал а китаец няма да си сложа на колата, иначе сега свети доста по-добре сравнение със стария.Ще видиме колко ще изкарат
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 01 Фев 2015, 10:55

има какво ли не на пазара вече..
аз все съм се стремял да купувам осрам или филипс до сега..
но един познат си взе някакви китаиски за 12лв и светят по добре от осрама ми за 130 лв..
:dunno:
със сигурност няма да живеят колкото осрам но..

относно съмненията за баласт занапред просто размени крушките и ще разбереш//
аз лятото си измихмотора и единия ми баласт не работешекакто трябва..
като изсъхна се оправи
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Porsche Carrera GT

Мнение от AVK » 01 Фев 2015, 13:25

Китайски...не благодаря :nono: Сложих такива на 5000к. Един път не светнаха и двете крушки от първия път...или едната или другата или никоя. От втория или третия светваха и нямаше нищо общо с Филипса който свалих (85122+) Точно 3 дни ги изтърпях и си взех Osram ORIGINAL XENARC :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 01 Фев 2015, 13:38

AVK написа:Китайски...не благодаря :nono: Сложих такива на 5000к. Един път не светнаха и двете крушки от първия път...или едната или другата или никоя. От втория или третия светваха и нямаше нищо общо с Филипса който свалих (85122+) Точно 3 дни ги изтърпях и си взех Osram ORIGINAL XENARC :bowdown:

:yes:
Аз от експерименти съм събрал една торба китайски баласти и крушки вече :mhihi: Прави са хората, че евтиното излиза скъпо, а най-скъпо ми е времето дето съм си затрил с тия експерименти. Повече няма да повторя :)
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 01 Фев 2015, 14:07

Не ви знам какви баласти и крушки си взимате , но аз 1 път не съм имал проблем с крушките дето съм си поръчал от ebay 7 $ 2 броя и чак сега смених една от тях ( 3 години и отгоре ) , отделно си поръчах още 1 комплект да си имам. Баласти също съм въртял за тест на един познат + съм купувал за бая познати. Всеки прави квото го устройва , аз понеже не виждам грам разлика в крушките като светене си взимам китайски и не набивам пари за глупости.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 01 Фев 2015, 14:31

omegaart написа:Не ви знам какви баласти и крушки си взимате , но аз 1 път не съм имал проблем с крушките дето съм си поръчал от ebay 7 $ 2 броя и чак сега смених една от тях ( 3 години и отгоре ) , отделно си поръчах още 1 комплект да си имам. Баласти също съм въртял за тест на един познат + съм купувал за бая познати. Всеки прави квото го устройва , аз понеже не виждам грам разлика в крушките като светене си взимам китайски и не набивам пари за глупости.

Да речем, че си бил късметлия, аз не съм :dunno: Пък и тия едновремешните крушки (казваш 3 години) бяха да кажем мааалко по-истински. На Е36-ците бях с китайски комплект ксенон. От първите. Струваше към 500лв. Е за 4 години крушка не смених. Светеха си еднакво до края и го продадох заедно с фаровете.

Иначе сега съм с оригинални баласти. От 3-4 комплекта китайски крушки само един се закрепи да свети за по-дълъг период. Цени от 12 до 30лв. на крушка. Другите или се палеха за секунда и угасваха. Или пък се запалят покараш малко и вземат та угаснат :banghead: Уж добре беше, и като тръгнах към Гърция миналата година и едната от крушките спря да свети. Угасих/запалих фаровете - не. Така няколко пъти - не и не. Угасих колата изчаках няколко минути - светна. Направи го още няколко пъти :ranting: Хвърлих ги къде куче не минава и си взех от ebay оригинални за 100лв двете. Никакви ядове с тях (очаквано).
Обяснявам си го с това, че баласта има някаква нетърпимост към толеранса на параметрите на китайските и крушки и ги гаси преждевременно, когато нещо не го кефи тока на консумация и пада върху крушката. Явно китаеца, за да работи стабилно трябва да работи с китаец :dunno: А при положение, че си имам още един комплект оригинални баласти, китайски баласти няма да сложа, ше ме извиняват :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 01 Фев 2015, 14:57

Nickelback написа:
omegaart написа:Не ви знам какви баласти и крушки си взимате , но аз 1 път не съм имал проблем с крушките дето съм си поръчал от ebay 7 $ 2 броя и чак сега смених една от тях ( 3 години и отгоре ) , отделно си поръчах още 1 комплект да си имам. Баласти също съм въртял за тест на един познат + съм купувал за бая познати. Всеки прави квото го устройва , аз понеже не виждам грам разлика в крушките като светене си взимам китайски и не набивам пари за глупости.

Да речем, че си бил късметлия, аз не съм :dunno: Пък и тия едновремешните крушки (казваш 3 години) бяха да кажем мааалко по-истински. На Е36-ците бях с китайски комплект ксенон. От първите. Струваше към 500лв. Е за 4 години крушка не смених. Светеха си еднакво до края и го продадох заедно с фаровете.

Иначе сега съм с оригинални баласти. От 3-4 комплекта китайски крушки само един се закрепи да свети за по-дълъг период. Цени от 12 до 30лв. на крушка. Другите или се палеха за секунда и угасваха. Или пък се запалят покараш малко и вземат та угаснат :banghead: Уж добре беше, и като тръгнах към Гърция миналата година и едната от крушките спря да свети. Угасих/запалих фаровете - не. Така няколко пъти - не и не. Угасих колата изчаках няколко минути - светна. Направи го още няколко пъти :ranting: Хвърлих ги къде куче не минава и си взех от ebay оригинални за 100лв двете. Никакви ядове с тях (очаквано).
Обяснявам си го с това, че баласта има някаква нетърпимост към толеранса на параметрите на китайските и крушки и ги гаси преждевременно, когато нещо не го кефи тока на консумация и пада върху крушката. Явно китаеца, за да работи стабилно трябва да работи с китаец :dunno: А при положение, че си имам още един комплект оригинални баласти, китайски баласти няма да сложа, ше ме извиняват :ok:

Аз съм с оригинални баласти, таман 2 комплекта имам , щото обичам да съм си застрахован :) Със сигурност при китайските неща има доза късмет , но съм определено доволен за момента как се държат.
Ето от този съм си ги пазарувал преди крушките. http://www.ebay.co.uk/itm/2PCS-D2S-35W- ... 4630438f2c

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 01 Фев 2015, 15:56

Е не знам... Има поне две модификации на баластите за Е39 само. Може да си с по-новия, а аз със по-стария. И по-новия да е така проектиран, че да има по-голям допуск към толеранса на крушките, нямам идея :dunno: Аз генерален извод не мога да си направя. Трябва някой да седне и да тества. Просто ми писна да се занимавам и приключих тоя въпрос :yes:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 01 Фев 2015, 16:01

аз говоря за крушки D2S
не съм ги пробвал никога тези китайски.. но просто видях че светят по добре от моите осрам :dunno:
все пак си предпочитам оригинала ..
но тук има един тънак момент..
технологията на ксенона през 97 - 98 е била доста космическа иновация..
тези коли ги помня тогава в германия по аутобаните светеха като извънземни .. кои беше виждал такива светлини...
и тогава е било и по скъпо..
сега всеки трети производител на крушки има технологията и ако крушките са направени както трябва няма проблем че са китаиски или френски и тн..
но аз не смея още да пробвам нещо различно от филипс и осрам.. :dunno: може да си е и моя глупостта но.. явно съм консерва.. :smoke:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bigdady » 01 Фев 2015, 19:02

В крайна сметка ги сменяш веднъж на няколко години, не е толкова голяма загуба, един приятел на е46цата слага 100 различни китаеца и тая кола не светеше никога в тъмното добре, че имаше силни халогенни.Някой пък може да ги е оцелил всичко е според зависи. :) Иначе аз мисля да си активирам дневните и да не карам през деня на къси така ще изкарат значително повече.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39