Зумер за фаровете

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Зумер за фаровете

Мнение от vld » 15 Ное 2006, 16:28

Някой направи ли го и по важното някой ще ми го направили в колата :help:
Писна ми да ми пада акомулатора от тъпите фарове :mhihi:

:help: :help: :help:
Изображение

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 15 Ное 2006, 16:36

Аз обмислям варианта да си ги направя направо с ключа да се пускат ама се не ми остава време :( , кога ли и на мен ще ми падне акомулатора :confused:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 15 Ное 2006, 16:38

В практикер ли беше, в бриколаж ли беше, абе има готови зумери, даже във форума се писа по въпроса. ПОЛЗВАЙТЕ търсачката :twisted:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 15 Ное 2006, 16:43

Имаше ама се затри... :)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Ное 2006, 17:22

Не се е затрила темата.
Има си я в направи си сам Дилян е обяснявал нещо,но аз устанах с впечатление.че не е доизкусурено така,че :help: :help: :help:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagema » 15 Ное 2006, 17:44

Аз имам една идея за автоматично включване и изключване на фаровете при запален двигател, се включват след изгасване на двигателя и те изгасват, това се прави с 1 ценер диод на 13волта и 1 реле което дасе включва от ценера и( съответно да вкл. фаровете и да ги изключва)
БАВАРКА-ТУПАЛКА
Изображение
http://s8.bg.bitefight.org/c.php?uid=56285

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 15 Ное 2006, 17:54

dagema написа:Аз имам една идея за автоматично включване и изключване на фаровете при запален двигател, се включват след изгасване на двигателя и те изгасват, това се прави с 1 ценер диод на 13волта и 1 реле което дасе включва от ценера и( съответно да вкл. фаровете и да ги изключва)

Те фаровете и без това не светят при неработещ двигател. Проблемът е габаритите.... Тука при мен един колега в момента изтипосва една схемичка.... Идеята е наистина фаровете да се палят и гасят автоматично според това дали двигателят работи.... (при мен фаровете работят и на контакт, при изгасен мотор, иначе само габарити). Обаче сме го замислили габаритите и те да гаснат автоматично след някакъв период от време (минута-две). Пък като палиш, да се включват автоматично....

Бе аз с реленца мога, ама електрониката малко ми куца и не съм много на ТИ с нея. Мога да организирам логиката, но не са ми ясни стойностите :( Ама стане ли готова схемичката, ще я кажа...
It's not who You are, it's who You know...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagema » 15 Ное 2006, 18:35

ето схемата Изображение
начин на работа е връзвасе към + и - на акумолатора, напрежението е под 13влт. и ралето няма да се включи след запалване на двигателя алтернатора подава нарежение по-голямо от стйноста на ценер диода 13.2влт. ( 13.5- 14.4влт.) диода ще пропусне напрежение към релето и то ще сработи а контакта на релето връзвате фаровете това всеки го знае :yes:
БАВАРКА-ТУПАЛКА
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Re: Зумер за фаровете

Мнение от GEORGIEV » 15 Ное 2006, 19:53

vld написа:Някой направи ли го и по важното някой ще ми го направили в колата :help:
Писна ми да ми пада акомулатора от тъпите фарове :mhihi:

:help: :help: :help:

Старата ми Е30-ка имаше зумер и беше вързан с"+" от копчето за фарове а" -"от ключето за пускане на плафоните това в колонката пред вратата и зумера писва само когато остане на фарове и тръгнеш да излизаш :mhihi:
Смятам че връзването е елементарно и всеки може да го направи ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gbkmkw » 15 Ное 2006, 20:25

за това с ценера пробвано ли е?
аз имам замисал с реле време което се захранва при контакт и след време според настройки се включва.то командва реле за касите и направо габарити(през диод).целта на диода е при обикновенно включване на габарити да не трагнат касите!и така ключовете за светлините изобщо не влиаят!остава подрробноста ако платката не сработи да не си мислим че сме на фарове,за това моге на нормално затворениа контатк да се закачи зумер които да свири докато се включат фаровете!
BMW forever
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от SeSe » 15 Ное 2006, 20:51

Кефи ме като идея ама са точно не ми се занимава... :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 15 Ное 2006, 20:57

А дали евентуално ще могат да се използват паркинг светлините след тунинга? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gbkmkw » 15 Ное 2006, 20:58

в това е проблема.трябва време и малко ровичкане,иначе ефек би имало даже един пат да те спаси.да не говорим за запазванв на ключовете!
BMW forever
Изображение Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 15 Ное 2006, 21:01

GEORGIEV написа:...зумер и беше вързан с"+" от копчето за фарове а" -"от ключето за пускане на плафоните това в колонката пред вратата и зумера писва само когато остане на фарове и тръгнеш да излизаш...

Аз така го направих, само дето взех директно от кутията на алармата минуса, демек която и врата да се отвори, зумера си свири. Малко глупаво, но е важно, че фаровете вече не се забравят пуснати... :D

ЕДИТ:
Нинам защо, но когато е на паркинг светлини (независимо дали са леви или десни) и отворя вратата зумера пак свири. На какво се дължи това, при положение, че за да пуснеш паркинг светлините копчето за фаровете трябва да е на позиция 0 :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagema » 15 Ное 2006, 23:41

Значи това с ценера не съм го изпробвал защото днес ми хрумна идеята за автоматично вкл.и изкл. на фаровете без дасе подсещаш за тях но невиждам причина да не работи
БАВАРКА-ТУПАЛКА
Изображение

Следваща

Назад към E30