Как да вържа подгрева ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- d840
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530D
Как да вържа подгрева ?
Колеги въпроса ми е следният,
Колата ми е 99та с асц, лятото купих кожа която има подгрев. Тъй като стария салон нямаше тая екстра, липсват и копчетата за включването на подгрева... Та намерих си цяла конзолка с управлениено и копчетата за подгрева, но е с копче дсц, а не с асц... Това копче има ли други генерални функции ? Ще ми работи ли асц-то през това копче или трябва да се преправя? И за подгрева ще трябва ли някякво друго управление или всичко е в kонзолата с kопчетата и проcто трябва да намеря схема и да и навържа захранването и седалките?
Колеги сложих копчето ! Въпроса сега е как да вържа подгрева (къде) ?Колата беше с обикновен салон, сложих и кожен ел. С подгрев.. Вързах седалките да се движат ( пуснах им + и - ) и останаха по 2 свободни кабела от седалка, предполагам именно за подгрева.. Оригинално имах само копче за АСЦ на конзолата под климатроника, затова намерих такава с копчета за подгрева на седалките 2бр. , 1 копче дсц и 1 за щора.. Общо 4 копчета. Буксата пт колата пасна на новата конзола , но на буксата има само кабелчета за асц (дсц) само и другите позиции са празни. Гледах на един приател с подгрев на същата кола , на неговата букса беше пълно с кабели, лто в средата влизаше дебел червен кабел... Предполагам захранващ... В моя случай трябва само да удължа кабелите под седалката да стигнат до конзолата и да ги сложа на правилната букса , или трябва и захранване да се слага (има ток до седалката за да се движи) .. Прилагам снимки тук и в последното мнение на козолата,буксата на колата, буксата наконзолата, кабелите на лява и дясна седалка...
Колата ми е 99та с асц, лятото купих кожа която има подгрев. Тъй като стария салон нямаше тая екстра, липсват и копчетата за включването на подгрева... Та намерих си цяла конзолка с управлениено и копчетата за подгрева, но е с копче дсц, а не с асц... Това копче има ли други генерални функции ? Ще ми работи ли асц-то през това копче или трябва да се преправя? И за подгрева ще трябва ли някякво друго управление или всичко е в kонзолата с kопчетата и проcто трябва да намеря схема и да и навържа захранването и седалките?
Колеги сложих копчето ! Въпроса сега е как да вържа подгрева (къде) ?Колата беше с обикновен салон, сложих и кожен ел. С подгрев.. Вързах седалките да се движат ( пуснах им + и - ) и останаха по 2 свободни кабела от седалка, предполагам именно за подгрева.. Оригинално имах само копче за АСЦ на конзолата под климатроника, затова намерих такава с копчета за подгрева на седалките 2бр. , 1 копче дсц и 1 за щора.. Общо 4 копчета. Буксата пт колата пасна на новата конзола , но на буксата има само кабелчета за асц (дсц) само и другите позиции са празни. Гледах на един приател с подгрев на същата кола , на неговата букса беше пълно с кабели, лто в средата влизаше дебел червен кабел... Предполагам захранващ... В моя случай трябва само да удължа кабелите под седалката да стигнат до конзолата и да ги сложа на правилната букса , или трябва и захранване да се слага (има ток до седалката за да се движи) .. Прилагам снимки тук и в последното мнение на козолата,буксата на колата, буксата наконзолата, кабелите на лява и дясна седалка...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна d840 на 27 Яну 2015, 17:34, променена общо 3 пъти
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!
- huligana90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: BMW X6М
Re: Замяна на копче адц, с копче дсц
Ще работи нищо, че пише АСЦ или ДСЦ. За подгрева още не съм свързал моя но общо взето само някъде трябва да сложиш бушон.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Замяна на копче ASC, с копче DSC
За подгрева имаше една две теми с подробности описано кое как а за бутона няма да има проблем стига да го свържеш по анлогичен начин като другия. А ако ти се знаимава може да смениш и предната част на бутона че да си пише ASC.
Последна промяна gentata на 10 Дек 2013, 22:45, променена общо 2 пъти
- d840
- кандидат ентусиаст
-
Re: Замяна на копче адц, с копче дсц
Писах темата през телефона
Сложих копчето и си работи асц-то !
Като слагах салона му прекарах + от таблото и му сложих бушон.. Трябва ли друг + да опъвам за подгрева , или 2-та кабела който излизат от седалката са само за управление ?
ако е така, на кой клемички на буксата трябва да ги закача ?

Сложих копчето и си работи асц-то !
Като слагах салона му прекарах + от таблото и му сложих бушон.. Трябва ли друг + да опъвам за подгрева , или 2-та кабела който излизат от седалката са само за управление ?
ако е така, на кой клемички на буксата трябва да ги закача ?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!
- d840
- кандидат ентусиаст
-
Re: Как да вържа подгрева ?
Никой ли няма идея на кой пинове и как се връзва подгрева ?
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
потърси ми темата.. качил съм и снимки.
няма кои знае какво..
от копчето ти идват 2 плюса. единия ти е за седлото и той е бял със син по тънък като си връзваш и на седлото и на облегалката другия бял жълта ивица. бял син влиза в седлото .. идеята е че седлото се изключва и включва като копчето контролира това. виж схемата. няма нищо трудно
няма кои знае какво..
от копчето ти идват 2 плюса. единия ти е за седлото и той е бял със син по тънък като си връзваш и на седлото и на облегалката другия бял жълта ивица. бял син влиза в седлото .. идеята е че седлото се изключва и включва като копчето контролира това. виж схемата. няма нищо трудно
- d840
- кандидат ентусиаст
-
ето и останлите снимки... ако може некой да ги качи в горния пост ще е доста полезно 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ares2
- старши ентусиаст
-
http://forum.bmw5.co.uk/topic/63956-diy ... ric-blind/
ето тук има схемата на буксата на конзолата..
хората са маркирали кабелите за щората, но има и останалите пинове
ето тук има схемата на буксата на конзолата..
хората са маркирали кабелите за щората, но има и останалите пинове
- ares2
- старши ентусиаст
-
pin 1 и pin 13 са ти сигнал за пуснати подгреви.. мисля че те са тези бял с жълто които са ти + на реотаните на двете седалки..
pin 12 и pin 22 са ти темепратурни сигнали и маи бяха бял със син в инсталацията..
те са нещо като термисотри в седлото на подгрева
пин 7 ти е основен + от бушон 32 , пин 6 ти е масата на конзолата..
проследи кои сигнал към коя седалка ще е ...
pin 12 и pin 22 са ти темепратурни сигнали и маи бяха бял със син в инсталацията..
те са нещо като термисотри в седлото на подгрева
пин 7 ти е основен + от бушон 32 , пин 6 ти е масата на конзолата..
проследи кои сигнал към коя седалка ще е ...
- d840
- кандидат ентусиаст
-
Навързах всичко , прокарах кабели от седалките до конзолата, но така и не ме огря да ми е топло на трътката.
нямам идей вече...

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
При тези с цялата лайстна, фейсовата, се прекарват два бушона. Единия е силовия а другия управляващ. Но се прекарва и К-буса, без него не тръгва отоплението при фейс. На пре фейс не знам дали е така.
Сега видях че си с цяла лайстна, вързал ли си к-буса? Трябва и освен от централната конзола до седалката, да прекараш и от конзолата до бушоните- 2 бушона иначе не тръгва. Намери схемата във ВДС-а и там пише всичко, кое на кой пин и т.н.
Сега видях че си с цяла лайстна, вързал ли си к-буса? Трябва и освен от централната конзола до седалката, да прекараш и от конзолата до бушоните- 2 бушона иначе не тръгва. Намери схемата във ВДС-а и там пише всичко, кое на кой пин и т.н.

- ares2
- старши ентусиаст
-
това се загледах за к линията че ще трябва и нея да я има.. в инсталацията е бял/червен/жълти пръстени
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Той колегата май нищо не е прекарал.
Значи от седалките до конзолата по два кабела от всяка седалка и по една маса от всяка седалка. Предполагам че масата може и да я вързал.
От конзолата един захранващ + и един управляващ и к-буса също и трябва да тръгне отоплението.
Ползвал съм ВДС-а, защото има описание на всичко.
Значи от седалките до конзолата по два кабела от всяка седалка и по една маса от всяка седалка. Предполагам че масата може и да я вързал.
От конзолата един захранващ + и един управляващ и к-буса също и трябва да тръгне отоплението.
Ползвал съм ВДС-а, защото има описание на всичко.

- ares2
- старши ентусиаст
-
аз като си сложих подгрева бях с тези отделните копчета.
скоро се бях залетял да слагам конзолата.. но май не ми се занимава че имам някакви кастъм бутони там на празните места и конзолата ще пречи.. а и конзила с доста функции се намира трудно..
а ка линията дали са я сложили за диагностика? предполагам че може да ти тества дали работи щората.. подгрева.. хитро
скоро се бях залетял да слагам конзолата.. но май не ми се занимава че имам някакви кастъм бутони там на празните места и конзолата ще пречи.. а и конзила с доста функции се намира трудно..
а ка линията дали са я сложили за диагностика? предполагам че може да ти тества дали работи щората.. подгрева.. хитро
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ами без к-бус не работи подгрева. Не е само за диагностика. Но при вързано всичко без к, не работи. Връзвам к-бус и веднага тръгва подгрева.

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2