Как да вържа подгрева ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530D

Как да вържа подгрева ?

Мнение от d840 » 07 Дек 2013, 20:31

Колеги въпроса ми е следният,
Колата ми е 99та с асц, лятото купих кожа която има подгрев. Тъй като стария салон нямаше тая екстра, липсват и копчетата за включването на подгрева... Та намерих си цяла конзолка с управлениено и копчетата за подгрева, но е с копче дсц, а не с асц... Това копче има ли други генерални функции ? Ще ми работи ли асц-то през това копче или трябва да се преправя? И за подгрева ще трябва ли някякво друго управление или всичко е в kонзолата с kопчетата и проcто трябва да намеря схема и да и навържа захранването и седалките?

Колеги сложих копчето ! Въпроса сега е как да вържа подгрева (къде) ?Колата беше с обикновен салон, сложих и кожен ел. С подгрев.. Вързах седалките да се движат ( пуснах им + и - ) и останаха по 2 свободни кабела от седалка, предполагам именно за подгрева.. Оригинално имах само копче за АСЦ на конзолата под климатроника, затова намерих такава с копчета за подгрева на седалките 2бр. , 1 копче дсц и 1 за щора.. Общо 4 копчета. Буксата пт колата пасна на новата конзола , но на буксата има само кабелчета за асц (дсц) само и другите позиции са празни. Гледах на един приател с подгрев на същата кола , на неговата букса беше пълно с кабели, лто в средата влизаше дебел червен кабел... Предполагам захранващ... В моя случай трябва само да удължа кабелите под седалката да стигнат до конзолата и да ги сложа на правилната букса , или трябва и захранване да се слага (има ток до седалката за да се движи) .. Прилагам снимки тук и в последното мнение на козолата,буксата на колата, буксата наконзолата, кабелите на лява и дясна седалка...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна d840 на 27 Яну 2015, 17:34, променена общо 3 пъти
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5
Мечтае да кара: BMW X6М

Re: Замяна на копче адц, с копче дсц

Мнение от huligana90 » 08 Дек 2013, 10:11

Ще работи нищо, че пише АСЦ или ДСЦ. За подгрева още не съм свързал моя но общо взето само някъде трябва да сложиш бушон.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: Замяна на копче ASC, с копче DSC

Мнение от gentata » 08 Дек 2013, 11:41

За подгрева имаше една две теми с подробности описано кое как а за бутона няма да има проблем стига да го свържеш по анлогичен начин като другия. А ако ти се знаимава може да смениш и предната част на бутона че да си пише ASC.
Последна промяна gentata на 10 Дек 2013, 22:45, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Замяна на копче адц, с копче дсц

Мнение от d840 » 10 Дек 2013, 0:55

Писах темата през телефона :oops:
Сложих копчето и си работи асц-то !
Като слагах салона му прекарах + от таблото и му сложих бушон.. Трябва ли друг + да опъвам за подгрева , или 2-та кабела който излизат от седалката са само за управление ?
ако е така, на кой клемички на буксата трябва да ги закача ?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Как да вържа подгрева ?

Мнение от d840 » 17 Дек 2013, 15:42

Никой ли няма идея на кой пинове и как се връзва подгрева ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 22 Дек 2013, 22:06

потърси ми темата.. качил съм и снимки.
няма кои знае какво..
от копчето ти идват 2 плюса. единия ти е за седлото и той е бял със син по тънък като си връзваш и на седлото и на облегалката другия бял жълта ивица. бял син влиза в седлото .. идеята е че седлото се изключва и включва като копчето контролира това. виж схемата. няма нищо трудно
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от d840 » 27 Яну 2015, 17:36

ето и останлите снимки... ако може некой да ги качи в горния пост ще е доста полезно :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 27 Яну 2015, 22:52

http://forum.bmw5.co.uk/topic/63956-diy ... ric-blind/
ето тук има схемата на буксата на конзолата..
хората са маркирали кабелите за щората, но има и останалите пинове
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 27 Яну 2015, 23:36

pin 1 и pin 13 са ти сигнал за пуснати подгреви.. мисля че те са тези бял с жълто които са ти + на реотаните на двете седалки..
pin 12 и pin 22 са ти темепратурни сигнали и маи бяха бял със син в инсталацията..
те са нещо като термисотри в седлото на подгрева

пин 7 ти е основен + от бушон 32 , пин 6 ти е масата на конзолата..

проследи кои сигнал към коя седалка ще е ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от d840 » 30 Яну 2015, 18:36

Навързах всичко , прокарах кабели от седалките до конзолата, но така и не ме огря да ми е топло на трътката. :D нямам идей вече...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Яну 2015, 19:16

При тези с цялата лайстна, фейсовата, се прекарват два бушона. Единия е силовия а другия управляващ. Но се прекарва и К-буса, без него не тръгва отоплението при фейс. На пре фейс не знам дали е така.
Сега видях че си с цяла лайстна, вързал ли си к-буса? Трябва и освен от централната конзола до седалката, да прекараш и от конзолата до бушоните- 2 бушона иначе не тръгва. Намери схемата във ВДС-а и там пише всичко, кое на кой пин и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 30 Яну 2015, 20:52

това се загледах за к линията че ще трябва и нея да я има.. в инсталацията е бял/червен/жълти пръстени
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Яну 2015, 21:52

Той колегата май нищо не е прекарал.
Значи от седалките до конзолата по два кабела от всяка седалка и по една маса от всяка седалка. Предполагам че масата може и да я вързал.
От конзолата един захранващ + и един управляващ и к-буса също и трябва да тръгне отоплението.
Ползвал съм ВДС-а, защото има описание на всичко.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 30 Яну 2015, 23:06

аз като си сложих подгрева бях с тези отделните копчета.
скоро се бях залетял да слагам конзолата.. но май не ми се занимава че имам някакви кастъм бутони там на празните места и конзолата ще пречи.. а и конзила с доста функции се намира трудно..

а ка линията дали са я сложили за диагностика? предполагам че може да ти тества дали работи щората.. подгрева.. хитро
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Яну 2015, 23:15

Ами без к-бус не работи подгрева. Не е само за диагностика. Но при вързано всичко без к, не работи. Връзвам к-бус и веднага тръгва подгрева.
Изображение

Следваща

Назад към E39