спирачната помпа на Е39 не се обезвъздушава
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
спирачната помпа на Е39 не се обезвъздушава
колеги колата е Е39 2.0 150кс. бензин смених и спирачната помпа но няма обезвъздушаване цял ден се мъча и нищо самата помпа единият кръг няма спирачна течност и надува само въздух не знам кои кръг е но е тръбата от към предната броня казанчето е пълно до горе и помпата работи със сигурност но не иска да засмуче течност от казанчето ако има нещо специфично което не е като на др. коли и някои знае ще съм благодарен да сподели ................ извинявам се ако съм в грешен раздел моля темата да бъде преместена благодаря предварително
- Дидо ди
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 3.5 V8
- Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
- Детайли за колата: Без задни гърнета
Re: спирачната помпа на Е39 не се обезвъздушава
може да пробваш със спринцовка да издърпаш въздуха от съответния щуцер за обезвъздушаване докато не засмуче спирачна течност...поне на помпа за съединител метода проработи 

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Компресора през капачката на казанчето и надувай 

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Дидо ди написа:може да пробваш със спринцовка да издърпаш въздуха от съответния щуцер за обезвъздушаване докато не засмуче спирачна течност...поне на помпа за съединител метода проработи
Идейно е със спринцовка- аз го правя с уред за обезвъздушаване, но принципа е същият.

колеги не разполагам със компресор кажете какъв е номера със спринцовката идеята ми е да се напълни самата помпа а на колелата мисля че трябва да стане и със помпане на педала или греша
никои ли няма идея как точно става номера със спринцовката или поне какво мога да направя с подръчни матеряли на паркинга не да ходя във сервиз че аз вече я смених помпата
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Ico_881 написа:никои ли няма идея как точно става номера със спринцовката или поне какво мога да направя с подръчни матеряли на паркинга не да ходя във сервиз че аз вече я смених помпата
То колегата го е написал ..
" може да пробваш със спринцовка да издърпаш въздуха от съответния щуцер за обезвъздушаване докато не засмуче спирачна течност "
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Помпата няма да засмуче течност, докато има въздух в системата и не се направи обезвъздушаване по стандартния начин от спирачните апарати - тоя въздух трябва да излезе отнякъде, а от едната страна е затворено, докато от другата го бута налягането на помпата.
Вдигаш едно по едно подред колелата на колата.Сваляш колелото и отвиваш нацяло пробката на спирачния цилиндър.Слагаш един лехен под колелото и отвиваш капачката на казанчето за спирачна течност.Следи се казанчето да е постоянно пълно и доливаш ако нивото падне.И така докато това,което излиза от дупката на пробката е точно това,което наливаш като бистрота и цвят и не се появяват балончета.Вземи чиста спирачна течност,а тази от лехена изхвърли.Завиваш пробката без хамалско пристягане,че ако я превъртиш ще сменяш и цилиндъра.Избърсваш каквото е оляло,слагаш колелото и почваш следващото.Като направиш процедурата за всичките четири колела,затваряш казанчето и се мяташ на колата и пробваш при рязко спиране на асфалт дали следите са еднакви.После само се навеждаш да провериш дали няма капка някъде по цилиндрите и ...честито!!!Това е!
благодаря за отговорите проблема е решен със помоща на капачка от туба която навих на казанчето и ръчна помпа с която надувах при отворени пробки на колелата едно по едно и загасен двигател направи ми впечатление че не трябва да се пали колата или натиска педала преди да са обезвъздушени и двете предни или и двете задни ако е само едно без значение предно или задно нищо не става
Ico_881 написа:благодаря за отговорите проблема е решен със помоща на капачка от туба която навих на казанчето и ръчна помпа с която надувах при отворени пробки на колелата едно по едно и загасен двигател направи ми впечатление че не трябва да се пали колата или натиска педала преди да са обезвъздушени и двете предни или и двете задни ако е само едно без значение предно или задно нищо не става
Честито! Диаметъра на тръбичките е малък,а са и дълги.То пак си е ставало ама не ти се е чакало.Масло си е пак! Но пробай,все пак на асфалт ,дали са еднакви чертите.
11 мнения
• Страница 1 от 1