318 iS на газ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- Memphys
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Е30-ски
!!Asen_X написа:Той човека питаше дали да вземе ИС-ка, на която вече са й сложили газ, а не той да й слага. Поне аз така разбрах.
В България едва ли има някой, който в Е30 да налее достатъчно пара за найстина читава газова уредба с газов инжекцион. От това следва, че повечето газифицирани зверчета са оборудвани с нещо ефтинко, при чиито монтаж са спазени всички добре известни български стандарти за мърлява работа в някой квартален трафопост.
По-добре не рискувай .... М42 е възможно най-лошия избор за газифициране.
Точно така, най-после някой да се ориентира по темата, и аз съм против газовите, само развалят бавареца и едва ли ще си взема с газово, ако нямам друг избор и взема такава то ако тръгна да го махам може половината работи да не му работят(помпа, инжектори ...), прав ли съм? Ако не поправете ме
- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
Ако е бил с ГИ вероятно ще са си ок тия работи...ама по-вероятно е да е била с карбураторно газово и там вече незнам ... един авер има на инжекция сложено такова карбураторно .... отвреме на време се обажда като Т55 на бойно учение 

- Putzmeister
- кандидат ентусиаст
-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... rc+sequent
Има бе, има и Е30ки с харна газ. Тука само се плуе пропанът, ама не за друго - просто не го познавате това гориво! Не, че аз съм по-наясно, но като се отиде при хора, които са - всичко си заспива. Все пак като се впрегнат правилно всичките 100+ октана върви по-добре на газ. А ако си ентусиаст - махаш ограничители и т.н. От газ лошо няма - само подценяване.
Успех с покупката - ако колата не е карана с газова инжекция - по-добре недей да я купуваш, а търси повече.
Ае весело
Има бе, има и Е30ки с харна газ. Тука само се плуе пропанът, ама не за друго - просто не го познавате това гориво! Не, че аз съм по-наясно, но като се отиде при хора, които са - всичко си заспива. Все пак като се впрегнат правилно всичките 100+ октана върви по-добре на газ. А ако си ентусиаст - махаш ограничители и т.н. От газ лошо няма - само подценяване.
Успех с покупката - ако колата не е карана с газова инжекция - по-добре недей да я купуваш, а търси повече.
Ае весело

Дай 102% от себе си! Винаги...
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
sonny написа:JANI написа:само не мога да разбера защо вси4ки сте такива ербапи , все пак 4овека му се кара бмв , верно 4е в момента няма кяр при тея цени на бензина оба4е на пролет катс тане 2 и... бензина не става работата И КРАЙНА СМЕТКА Е.....ТИ ТВА ВСЕ ПАК Е КУП4ИНА ЖЕЛЯЗО НЯМА ДА ЖИВЕЯТ С НАС ТЕЯ КОЛИ не съм ли прав . Не изкам никой да обидя все пак всеки има разли4ни финансови възможности. поздрави на вси4ки
Ми не си прав, аз сутрин влизам в колата паля и тръгвам, ама няма газ. Баща ми сутрин влиза в колата върти докато падне първия акумулатор (чисто нов), сваля го, слага го да се зарежда и взима 100А който също е чисто нов, след което почва да върти, докато се скапе стартера, след това сваля старетра, носи на ремонт, сла го го и пак почва да върти, на 5 ден колата едвам запалва. Ама няма бензин. Ха сега ти познай що няма бензин и дали и 10лв да стане бензина (то естествено тогава и газта ще ста 8.64) ще си сложа газ.
Като го прочетох се просълзих... от смях разбира се

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Колегата Putzmeister го каза най-добре като че ли.Непознато е това гориво за някои,а други имат впечатления върху автомобили чийто уредби не са изправни...Аз също мога да кажа,че кола на бензин присецва,няма обороти,мощност,пуши и т.н. ама това не е заради горивото бензин ами,че карбуратора или инж. не е наред.
Моя личен и любителски опит с тия уредби основно ме впечатлява това при този вид гориво:лесна центровка при карбураторните коли(досега не съм имал инжекционна кола с газова уредба и там не зная как седят нещата
),много по-малко вредни емисии в атмосферата,по-мека и плавна работа на мотора.При изправна кола и уредба разхода градско скача с литър максимум два,което сметнато грубо пак си е далавера.Извън града разхода ми е колкото и на бензин и тука вече идва голямата икономия.
Главен недостатък за мен лично е натрупването на вода в гърнетата и бързото им изгниване.Газта при горенето си отделя и по-голяма температура и казват,че и това влияе на изпускателната система,но за мен това не ми е проблем да си я подменям по-често.
Прочетох мения от рода "газовите развалят колата..."Искам да попитам какво им се разваля?Аз досега повреда съм нямал заради газовата само бензиновата помпа ми правеше чалъми ама това задето я бях оставил на сухо дълго време,но сега имам и бензин и винаги всички маркучи,клапани и т.н. седят "накиснати" и нямам проблеми-само цъкам копчето и заминавам на бензин.Какво според вас се разваля на колата и кой какви повреди е имал по вина на LPG-то?
На sonny проблема не го броя,защото замен това е повредена кола или газова.Говоря при изправна газова система какви аварии сте имали...?
Моя личен и любителски опит с тия уредби основно ме впечатлява това при този вид гориво:лесна центровка при карбураторните коли(досега не съм имал инжекционна кола с газова уредба и там не зная как седят нещата

Главен недостатък за мен лично е натрупването на вода в гърнетата и бързото им изгниване.Газта при горенето си отделя и по-голяма температура и казват,че и това влияе на изпускателната система,но за мен това не ми е проблем да си я подменям по-често.
Прочетох мения от рода "газовите развалят колата..."Искам да попитам какво им се разваля?Аз досега повреда съм нямал заради газовата само бензиновата помпа ми правеше чалъми ама това задето я бях оставил на сухо дълго време,но сега имам и бензин и винаги всички маркучи,клапани и т.н. седят "накиснати" и нямам проблеми-само цъкам копчето и заминавам на бензин.Какво според вас се разваля на колата и кой какви повреди е имал по вина на LPG-то?
На sonny проблема не го броя,защото замен това е повредена кола или газова.Говоря при изправна газова система какви аварии сте имали...?

8.32
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Мойто мнение е - може и по-добре да е на газ да се кара, според някой, ама щом са я направили колата така на бензинец така ще си я търкалям
Пък и с тия тръби, клапани, бутилки и подобни много ще ми стане грозна и разпробита колицата
и ще мирише на войнишки чорапи
Газ

Газ

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- viper
- Crash Master
-
Карай на бензин баце... до паркинга на метрото
Ние, тъпанарите с газовите си ги караме постоянно и навсякъде

Ние, тъпанарите с газовите си ги караме постоянно и навсякъде

Последна промяна viper на 15 Ное 2006, 18:56, променена общо 1 път
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
viper написа:Карай на бензин баце... до паркинга на метрото![]()
![]()
![]()
Ние, тъпанарите с газовите си ги караме постоянно и навсякъде![]()
Ти пък откъде реши, че карам до паркинга на метрото . За 6 последните 6 месеца имам 13500 км. навъртяни с М20 лапачката, като повечето време карам с 98 или 100 и през тия 6 месеца съм бил 2 месеца сумарно в чужбина с други коли

Защо се изказваш неподготвен като не знаеш

viper написа:Като го прочетох се просълзих... от смях разбира сеТи ли си слагал газовицата на баща ти или някой от т.н. "майстори"?
Питам, щото мойта газова за 80 000 километра никога не е гърмяла и винаги е палела... дори при -20 по целзий....
Мноо зле си станал вече, НЕ газта несъм я слагал аз, а някой като ТЕБЕ, разбирач и специалист. Карай си на газ, а аз шси карам на бензин, дреме ми, че сипвам по 10-20 кинта на ден, на газ ако карам ше сипвам половината за гориво и още три пъти по толкоз ще давам по газаджии, за нови гърнета, за нови свещи и филтри на по 5-10хил. На всеки сменен филтър на газаджия и т.н. Да неговорим, че както караме ние, с тая газ неиздържат много ни клапани, ни нищо, така че карайте си вие икономистите на газ и лапайте лютеница, аз щси карам на бензин и щси ям царска туршия

- viper
- Crash Master
-
Ами, да - караме си на газ и ни е добре... и вместо да го даваме турбо-бензо-гъзари и да наливаме грешни пари на лукойл с разликата си доставяме някой и друг кеф от който вие сте лишени
А, по техническата част - ако си беше направил труда да прочетеш малко за пропан-бутана щеше да се светнеш, че освен цената има и други предимства... доста повече отколкото недостатъци. За скапването на мотора няма да коментирам... т.н. майстори си търсят всевъзможни извинения за да ти свалят кожата за ремонта
За гърнетата.. и всяка година да давам по 50 лева за ауспух, пак е много по-изгодно на газ.
За експлозийте - те са специалитет на бензинджийте. С газта може да даваш предварение колкото си искаш, ама детонация няма да чуеш. От друга страна, сипи 92 или врътни малко делкото и направо си резервирай глава при Джаворчо
За ербапите с много кинти - живи и здрави да сте, харчете ги със здраве
Само не забравяйте, че никой нищо не е отнесъл...

А, по техническата част - ако си беше направил труда да прочетеш малко за пропан-бутана щеше да се светнеш, че освен цената има и други предимства... доста повече отколкото недостатъци. За скапването на мотора няма да коментирам... т.н. майстори си търсят всевъзможни извинения за да ти свалят кожата за ремонта

За експлозийте - те са специалитет на бензинджийте. С газта може да даваш предварение колкото си искаш, ама детонация няма да чуеш. От друга страна, сипи 92 или врътни малко делкото и направо си резервирай глава при Джаворчо

За ербапите с много кинти - живи и здрави да сте, харчете ги със здраве

Последна промяна viper на 15 Ное 2006, 19:15, променена общо 1 път
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
viper написа:Ами, да - караме си на газ и ни е добре... и вместо да го даваме турбо-бензо-гъзари и да наливаме грешни пари на лукойл с разликата си доставяме някой и друг кеф от който вие сте лишени![]()
![]()
Я сега обясни точно от кой кеф съм лишен

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
ddt написа:Експлозии?!???!?!?viper написа:Ами, да - караме си на газ и ни е добре... и вместо да го даваме турбо-бензо-гъзари и да наливаме грешни пари на лукойл с разликата си доставяме някой и друг кеф от който вие сте лишени![]()
![]()

- viper
- Crash Master
-
Ей, бензинджйте - много кефите. Довечера като сипвам ще си спомня за вас
С добро разбира се - направихме темата Важна