Проблем БМВ Е46 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 5er E39
Мечтае да кара: BMW 4er

Проблем БМВ Е46 320д

Мнение от MKirilov » 20 Яну 2015, 20:15

Колеги здравейте, имам следният проблем, от ъгловата снатка на малкият термостат и тече антифриз по точно избива когато издувам колата от 3 хиляди оборота на горе смених уплатнението на на въпросната ъглова снатка с по дебело и малко намали теча но почна да ми избива антифриз и от друга снатка искам да попитам този теч на антифриз дали може да ми се е прецакал охладителя на ЕГР клапана или е от нещо друго ??? моля помогнете

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Проблем БМВ Е46 320д

Мнение от zvetiko » 21 Яну 2015, 10:07

MKirilov написа:Колеги здравейте, имам следният проблем, от ъгловата снатка на малкият термостат и тече антифриз по точно избива когато издувам колата от 3 хиляди оборота на горе смених уплатнението на на въпросната ъглова снатка с по дебело и малко намали теча но почна да ми избива антифриз и от друга снатка искам да попитам този теч на антифриз дали може да ми се е прецакал охладителя на ЕГР клапана или е от нещо друго ??? моля помогнете

Колега, охладителя на ЕГР клапана е най-обикновен топлообменик, тип тръба в тръба и освен да потече от някъде, няма какво да му се прецака. Това, че тече от някъде антифриз, показва, че трябва да смениш съответните уплътнения с каквито трябва- нито по-тънки, нито по-дебели. Е сигурно има някаква вероятност да се пробие тръбата, по която минават изгорелите газове и те да започнат да надуват, но това е по-скоро в сферата на фантастиката и ще го усетиш и по други признаци. ;)

Потребител
Аватар
Кара: BMW 5er E39
Мечтае да кара: BMW 4er

Re: Проблем БМВ Е46 320д

Мнение от MKirilov » 21 Яну 2015, 10:20

да колега разбирам. спрях се на това решение щото един приятел е имал същият проблем, забравих да спомена че въпросният автомобил пуши синьо автомобила е 320Д Е46 136 коня 2000г

Назад към E46