Проблем с накладките свирят
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ma6inatora
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
- Детайли за колата: 520I 150hp
Проблем с накладките свирят
Колеги искам да попитам за следният проблем който имам с накладките. Смених ги предните с нови но почна понякога когато спирам да издават звук като на локомотов тиууу. Много е дразнещо просто, но не го прави постоянно а понякога. Искам да попитам за съвет как може да се оправи без да ги сменям. Мерси предварително
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Проблем с накладките свирят
аз съмс текстар и те свирят така
Последна промяна ares2 на 14 Яну 2015, 12:44, променена общо 1 път
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
ma6inatora написа:Колеги искам да попитам за следният проблем който имам с накладките. Смених ги предните с нови но почна понякога когато спирам да издават звук като на локомотов тиууу. Много е дразнещо просто, но не го прави постоянно а понякога. Искам да попитам за съвет как може да се оправи без да ги сменям. Мерси предварително
Не можеш да ги оправиш спекли са се,сменяй ги с истински евтиното винаги излиза скъпо
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
И жълтите EBC леко свирят/едва се чува/, но не са се спекли и не са евтини
Може да се появява докато все още са нови накладките и се напасват с диска. Колко км. вече си изминал с тях?

- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Не са спекли, не ги сменяй! Предполагам свирят когато е по-студено ?
- gsi_leo
- младши ентусиаст
-
- Кара: LX62314
- Мечтае да кара: e31 860
- Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна
Колега като ги сменя тия накладки смени ли дисковете,или поне обърна ли внимание дали не са за смяна,когато почнат така да свирят единственото решение е да се свалят и минат на не много едър шмиргелов камък,а ако са много окопани дисковете ти долната част на накладката се штреква под 45 градуса в разтояние около 10мм
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...
...готов да помогне всекиму...
- ma6inatora
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
- Детайли за колата: 520I 150hp
Значи колеги да когато е по студено прави така.
Дисковете са идеални нямат ръбове и имат много хляб в тях като нови са направо.
Не винаги свирят а понякога когато натискам леко педала натиснали рязко проблем няма.
Казаха ми че на повечето канала посредата на феродото което е е плитък и е хубаво да се направи малко по голям и да ги сваля и да ги мина с една ножовка малко и на асфалта да ги мина защото канала се пълни бързо и леко спичат.
Незнам и аз честно вече.
Дисковете са идеални нямат ръбове и имат много хляб в тях като нови са направо.
Не винаги свирят а понякога когато натискам леко педала натиснали рязко проблем няма.
Казаха ми че на повечето канала посредата на феродото което е е плитък и е хубаво да се направи малко по голям и да ги сваля и да ги мина с една ножовка малко и на асфалта да ги мина защото канала се пълни бързо и леко спичат.
Незнам и аз честно вече.
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
И при мен така се получи нови дискове хубави,накладки хубави и на студено леко свирят.И се чудя защо
се набутах едни пари

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Направи по 1 канал с ножовката, и не би трябвало да имаш проблем.
- bohcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
- Детайли за колата: ебати бавареца :)
Аз 3 години карам е39 и три пъти сменях накладки и веднъж предни дискове сладаг евтини , скъпи и бая скъпи и резултата е винаги един е същи вече при самото спиране на колата в покои се си пресвирват. Разликата между скъпи и евтини е че скъпите са по меки свършват по бързо и много цапат джантите. За сширане немога да преценя.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
моите свирят само в определени моменти.. не мога да разбера дали когато е топло навън.. но не е винаги
четох една статия от известен формула 1 механик, че почти всички проблеми идвали от наслагвания на феродо по самия диск и нямало дори понятие като "криви дискове" всичко било от наслоявания от феродо при неправилно спиране или неподходящи накладки към метала на дисковете.
при мен преди години тресеше при спиран. нови накладки, нови дискове, регулирана предница, прави джанти и гуми. здрави накраиници и рейка.
тествах това което този човек каза в темата.. караш със 100 например и задържаш плавно спирачката няколко минути за да изчисти всичко от диска..
след тази процедура тресенето при мен спираше до следващото натрупване след кофти спирания
четох една статия от известен формула 1 механик, че почти всички проблеми идвали от наслагвания на феродо по самия диск и нямало дори понятие като "криви дискове" всичко било от наслоявания от феродо при неправилно спиране или неподходящи накладки към метала на дисковете.
при мен преди години тресеше при спиран. нови накладки, нови дискове, регулирана предница, прави джанти и гуми. здрави накраиници и рейка.
тествах това което този човек каза в темата.. караш със 100 например и задържаш плавно спирачката няколко минути за да изчисти всичко от диска..
след тази процедура тресенето при мен спираше до следващото натрупване след кофти спирания

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
^^ тва ми се струва, че е като тия хапчетата на психологическа основа 
иначе до колегата, мазал ли си ги от външната страна с нещо такова:

иначе до колегата, мазал ли си ги от външната страна с нещо такова:

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Моите ги мазах с медна грес, която може би намалява ефекта, но пак леко се чува свирене.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Накладките имат пластина на плочката, която предотвратява свиренето. На хубавите накладки е от правилният материал и правилното закрепване, някои модели накладки я имат просто за украса, други изобщо я нямат. Липсата и може да се компенсира с нанасяне на грес за накладки. Освен това има 5-6 точки, в които се докосва плочката на накладките и които трябва да се почистят добре и след това да се нанесе от греста.
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Мойте не свирят. Отзад Текстар накладки и дискове, отпред накладки текстар. Според мен е до комбинация диск накладка - в смисъл такъв, че дадени накладки просвирва с едни дискове а с други не.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2