Съвместимост на ABS блок?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525D
- Мечтае да кара: BMW M5 Competition
Съвместимост на ABS блок?
Здравейте колеги,понеже ми дефектира ABS блока и сега ще го сменям вярно ли е че щом моя е 001 серията и този които ще взема втора употреба трябва да е 001 иначе нямало да ми върши работа.Питам ви защото днес един познат ми каза така че трябва да е от същата серия иначе не ставал.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Re: Съвместимост на ABS блок?
Да ти ползвам и аз темата, на мен ми казаха, че ставало 005, само се изолирал някакъв датчик.
Та, в голямата тема за АБС не видях мнение по въпроса, ако може някой по-запознат да сподели пробвал ли е заменката и дали е възможна.
Ако не е ... поради какви причини ?
Та, в голямата тема за АБС не видях мнение по въпроса, ако може някой по-запознат да сподели пробвал ли е заменката и дали е възможна.
Ако не е ... поради какви причини ?

- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
- Мечтае да кара: само BMW-та
Аз незнам да има възможност, защото модул 005 е за коли с DSC. Освен датчика на модула има и други неща. Там има и други настройки в колата, които се правят.
Освен това има и малка разлика в кабелчетата и буксата, датчици.
Аз не съветвам подмяна с друг модул освен с 001.
Sent from my LG G2 mini using Tapatalk
Освен това има и малка разлика в кабелчетата и буксата, датчици.
Аз не съветвам подмяна с друг модул освен с 001.
Sent from my LG G2 mini using Tapatalk

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525D
- Мечтае да кара: BMW M5 Competition
Ясно колеги,благодаря за отговорите.Намерил съм до тук 2 варианта за 350 с монтаж от тях изчистване на грешката която е записана от моя блок и тест.Другия вариант е 250лв. но трябва аз да си го монтирам на място при човека и да си водя диагностик.Днес ми се обадиха и за трети вариант но още незнам дали е 001 и каква е цената,утре ще ми кажат.Първия вариант за сега е най-удачен и след това мисля да направя това от темата с топлоизолацията на блока.
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
аре стига глупости ве грешки мрешки 005 е за дсц няма нищо общо със асц т.е не става а шибаните джамбази искат по 400-500 лв за 10 годишна опечена електроника която ако работи най вероятно ще се скапе скоро
нищо не сам чистил закачих го откачих акумулатора закачих го и ламбите угаснаха платих си 150 кинта и още си работи
нищо не сам чистил закачих го откачих акумулатора закачих го и ламбите угаснаха платих си 150 кинта и още си работи
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
- Мечтае да кара: само BMW-та
Ако не си с DSC няма смисъл да кодираш само за промяна на един ВИН. Взимай модула, монтирай си го сам и карай смело. Монтажа е за 10 мин., развиваш 6 болта и подменяш!
Незнам защо трябва да се дават толкова много пари за ненужни допълнителни действия!
Няма каква грешка да чистиш, тя е в стария блок който сменяш....как ще изчистят грешка като го няма блока
...незнам
...може би са някакви факири тези майстори 
Или пък "диагностик"
...... много загубено време и пари. Сваляш стария, монтираш новия, минаваш 50 метра и всичко ще се види!
Незнам защо трябва да се дават толкова много пари за ненужни допълнителни действия!
Няма каква грешка да чистиш, тя е в стария блок който сменяш....как ще изчистят грешка като го няма блока

Или пък "диагностик"

7 мнения
• Страница 1 от 1