Смяна на салон за е46 с не падаща седалка.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 316i/1.9/105hp седан

Смяна на салон за е46 с не падаща седалка.

Мнение от Groundhog » 21 Яну 2015, 22:17

Колеги не можах да получа ясен отговор от използването на търсачката за това пиша тема. Колата е е46 седан 2000г. като облегалката на задната седалка е с опция за падане и е на две части. Искам да сменя салона с кожен и получих оферти, но при тези салони облегалката е цяла, не пада. И двата салона са от седан е46. Въпроса ми е дали не падащата задна седалка ще стане на мястото на падащатата такава без много преправяне или ако има такова преправяне какво е то. Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Re: Смяна на салон за е46 с не падаща седалка.

Мнение от sannikolaus » 22 Яну 2015, 11:07

Колега, аз наскоро смених моята непадаща задна седалка с такава, която облегалката е на 4 части. Захващането им е корено различно, но с малко преправяне стана. Седалката е със същото захващане, но облегалката към нея е с различно. Тези, които са с цели облегалки се захващат в двата края на облегалката. Погледни твоята с какво захващане е. Ако искаш мога да ти пратя снимка на старата си облегалка отзад, за да видиш захващането дали е като твоето.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от torettos » 22 Яну 2015, 13:10

Колега, и аз съм се замислил да сменя моята не падаща цяла седалка с такава с падаща.И ако можеш да качиш снимки ще ти бъда благодарен :bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 22 Яну 2015, 13:39

И на моят седан не пада на никъде задната седалка. А ми се иска да имаше възможност. Сега на няколко пъти за пренос на предмет по 110 см. дълъг и 60 см широк съм се чудил как да го вкарам в колата.
В багажника стърчи и ще изпадне по пътя. През задните врати пък не влиза нищо по широко от 40 см.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 316i/1.9/105hp седан

Мнение от Groundhog » 22 Яну 2015, 15:39

sannikolaus написа:Колега, аз наскоро смених моята непадаща задна седалка с такава, която облегалката е на 4 части. Захващането им е корено различно, но с малко преправяне стана. Седалката е със същото захващане, но облегалката към нея е с различно. Тези, които са с цели облегалки се захващат в двата края на облегалката. Погледни твоята с какво захващане е. Ако искаш мога да ти пратя снимка на старата си облегалка отзад, за да видиш захващането дали е като твоето.

Иначе самата форма на облегалките на двата модела съвпада ли (размери, извивки и т.н), пасва ли си на мястото?

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 23 Яну 2015, 20:41

sannikolaus написа:Колега, аз наскоро смених моята непадаща задна седалка с такава, която облегалката е на 4 части. Захващането им е корено различно, но с малко преправяне стана.

Това значи ли, че ще е възможно и монтиране на задна седалка от комби на седан?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 23 Яну 2015, 22:51

chris_barnes написа:
sannikolaus написа:Колега, аз наскоро смених моята непадаща задна седалка с такава, която облегалката е на 4 части. Захващането им е корено различно, но с малко преправяне стана.

Това значи ли, че ще е възможно и монтиране на задна седалка от комби на седан?

И аз бих искал отговор на този въпрос :)

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 25 Яну 2015, 9:49

В понеделник мога да снимам закопчаването на задната седалка и по-точнo на облегалката. Като форма, извивки, са съвсем еднакви цялата облегалка и тези, които са на части, но самото захващане е различно. От комби на седан НЕ става!

Последно избутване Groundhog от 25 Яну 2015, 9:49

Назад към E46