проблем с реглаж на фарове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
проблем с реглаж на фарове
Колеги.. Преди около месец си направих ревизия на фаровете.. отворих ги и сложих нови водачи, смених безрефлекторния фар с вътрешна част с лупа.. Като за всичко ползвах основата и останалото от моите фарове.. След като ги монтирах спря да работи реглажа.. проверих бушоните в жабката и в багажника.. здрави са.. До преди това работеха без проблем.. Някакви идеи дали нямат отделен бушон или точния им бушон в жабката? Става дума за е39 преди фейса.. Не съм с датчици на носачите ами с копче от вътре..
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: проблем с реглаж на фарове
Есента на миналата година сменяхме счупените водачи на фейсови фарове и след като сложихме новите водачи, се оказа, че оста, дето влиза в тях за регулирането, трябва да нареже резба в пластмасата и така да има контакт. А то, оста си влиза като у тях си, дупката широка. Наложи се да смачкаме основата на водачите, да стесним дупката и пак единия фар после не работеше реглажа. Не знам дали при теб това може да е причина, просто споделям за тези водачи. Или уцелихме калпава партида или, не знам. Но ако ги бяхме монтирали така, както си бяха, ефекта щеше да е нула и язък за усилието да разглобим фаровете, беше приключение.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
този реглаж ако си без автоматичното регулиране се контролира от лаит модула и от копчето ти
провери си добре ли включена буксата на фара за реглажа им.
чуваш ли дали машинките изобщо се обаждат на фаровете? трябва да се чуе ако работят..
ако си кодирал нещо по лаит модула и си задал че си с ксенон то следователно няма да имаш опция за ръчен реглаж..
всички коли с фабричен ксенон са с автомачитен реглаж и тогава за него си отговаря друг модул, а не лаит модула
провери си добре ли включена буксата на фара за реглажа им.
чуваш ли дали машинките изобщо се обаждат на фаровете? трябва да се чуе ако работят..
ако си кодирал нещо по лаит модула и си задал че си с ксенон то следователно няма да имаш опция за ръчен реглаж..
всички коли с фабричен ксенон са с автомачитен реглаж и тогава за него си отговаря друг модул, а не лаит модула
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
Всичко си влиза плътно.. Нови водачи си купих от БМВ Русекар и са OEM-ски.. Паснаха си плътно.. До сега колата дори на диагностика не е закачана.. Чак преди малко се мъчихме с DISA и Impa да я вържем.. И не искаше да направи връзка..
Общо взето по самите фарове това което смених е само "чашките" - рефлектора.. Всичко влиза плътно.. Моторчета не се чуват дори да се напъват..

Общо взето по самите фарове това което смених е само "чашките" - рефлектора.. Всичко влиза плътно.. Моторчета не се чуват дори да се напъват..
- ares2
- старши ентусиаст
-
рестартирай всичко .. извади клемата за малко и опитайте пак да се вържете с програмите
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
ares2 написа:рестартирай всичко .. извади клемата за малко и опитайте пак да се вържете с програмите
Пробвахме.. Утре отивам на друга диагностика да видим..
- ares2
- старши ентусиаст
-
може да пробвате нещо много примитивно но..
на тази букса бялата за реглажа да провериш с уред дали има ток и какво идва докато някои движи копчето
на тази букса бялата за реглажа да провериш с уред дали има ток и какво идва докато някои движи копчето
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
- Мечтае да кара: само BMW-та
То май това е ШИМ и незнам какво могат да измерят. Според мен това прилича на проблем който имах преди
.
Колега, пробвай с махане на акумулатора за известно време.
Sent from my LG G2 mini using Tapatalk

Колега, пробвай с махане на акумулатора за известно време.
Sent from my LG G2 mini using Tapatalk

- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Ако не стават моторчетата, ми пиши, мисля че са ми останали от старите ми фарове, да ги сложиш.
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- ares2
- старши ентусиаст
-
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Аз като сменях водачите, се наложи да развия самата ос на моторчето максимално напред, за да може да се закачи и настрои. Водачите бяха калпави дори единия не го използвах, а на негово място сложих дюбел, който пасна идеално. Късите са перфектни, но дългите на единия фар светят в небето
иначе моторчетата работят. Като в началото с новия водач, които смених с дюбел не работеше беше под напрежение. Не съм се занимавал с никакви диагностики проблема е механичен. Опитай с развиване на оста на моторчето 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
spower написа:Аз като сменях водачите, се наложи да развия самата ос на моторчето максимално напред, за да може да се закачи и настрои. Водачите бяха калпави дори единия не го използвах, а на негово място сложих дюбел, който пасна идеално. Късите са перфектни, но дългите на единия фар светят в небетоиначе моторчетата работят. Като в началото с новия водач, които смених с дюбел не работеше беше под напрежение. Не съм се занимавал с никакви диагностики проблема е механичен. Опитай с развиване на оста на моторчето
Водачи си купих направо от БМВ Русе Кар.. А пък с развиването.. развивах.. Дори вчера отварях и ги въртях пак.. Утре ще ходя вече на жичкаджия да видим дали ще хванем нещо..
12 мнения
• Страница 1 от 1