Продължават мъките с гасненето на пропан...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Продължават мъките с гасненето на пропан...
След 7 дневен престой в гаранционният сервиз на Заволи Варна си взех колата и отново започна да гасне....няма край 
Всеки месец от ноември е по 3-4 дни в сервиза на Заволи този път беше 7 дни..и проблемът остана.
Продължава да подава пропан при първо палене. Така и не могат да го оправят този проблем.

Всеки месец от ноември е по 3-4 дни в сервиза на Заволи този път беше 7 дни..и проблемът остана.
Продължава да подава пропан при първо палене. Така и не могат да го оправят този проблем.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Johnnie
- Потребител
-
- Кара: Е46 323 Ci
- Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY
Добре при излизане от сервиза на Заволи тъй наречените майстори какво ти казват,че са ремонтирали по автомобила.Според мен няма нещо,което неможе да се оправи.Просто майсторчетата трябва да се разработят малко.След като ти пуска газ при първоначално палене или газовия клапан се е прецакал и не спира газта до край или неможе да затвори.Не вярвам да са я настроели при палене да отваря газта.Другия момент е ако датчика за температурата на редуктора се е прецакал и показва,че същия е достигнал работна температура и да отваря газта.Ако ти е удобно не е лошо да качиш няколко снимки на системата кое как е навързано.Другия вариант е ако редуктора има клапан за свръх налягане да изпуска в колекторите постоянно газ и пак да я дави.
Спорен ден.
Спорен ден.
Drive the emotion
- Демирев
- ентусиаст
-
http://www.eurogas-varna.com/index.php?item=440&group=1
Не знам излиза ли нещо от линка....това е точно моят монтаж.
Не знам излиза ли нещо от линка....това е точно моят монтаж.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Johnnie
- Потребител
-
Значи за да можеш да започнеш сам да елиминираш причинителите трябва да направиш няколко неща.Това което съм ти очертал на снимката е газовият ти клапан.В зелено е бобината.За да тестваш клапана дали затваря трябва да запалиш и да прехвърлиш на газ след достигане на температура.След като колата прехвърли на газ отиваш и махаш бобината от клапана докато колата работи.Ако клапана работи правилно колата трябва да загасне.За да тестваш рейката,след като си карал на газ вечерта като се прибереш трябва да разкачиш маркуча на газта който отива към рейката.Ако колата сутринта запали без проблем значи клапанчетата на рейката ти пропускат газ в колектора при затворено положение.Мисля,че ще ти е най-лесно от филтъра,очертал съм го в жълто.Като двете процедури не ги прави заедно.Това е засега,което се сещам.
Спорен ден.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Drive the emotion
- Демирев
- ентусиаст
-
Нормално ли е газовите инжектори лекичко да тракат или по-скоро да цъкат сутрин при първо палене?
Едно цъкане като часовник се чува от тях.
Честно казано страх ме е да вадя маркучи и уплътнения за пропана. Много голям страх имам към газта.
Няма да пипам нищо по гаранционен пропан инжекцион.
Пратих втори мейл към Заволи България. Мислех и на Господари на ефира да пиша - но първо искат позвъняване и явно ще е понеделник.
Едно цъкане като часовник се чува от тях.
Честно казано страх ме е да вадя маркучи и уплътнения за пропана. Много голям страх имам към газта.
Няма да пипам нищо по гаранционен пропан инжекцион.
Пратих втори мейл към Заволи България. Мислех и на Господари на ефира да пиша - но първо искат позвъняване и явно ще е понеделник.
- Johnnie
- Потребител
-
Рейката издава шум тъй като при ниска температура има опция за подгряване.
Приятна вечер.
Приятна вечер.
Drive the emotion
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
наи-вероятно инжекторите чукат докато позагрее,нормално е това чукане

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колега ,преди да се стигне до някакво развитие на тая сага не пипай нищо по ГИ и не обяснявай тука , къде и какво си ходил да правиш .Това може да бъде повод да ти откажат гаранцията .
Според мен проблема е някаква несъвместимост на ГИ с ЕКУто на тоя мотор щото не мога да повярвам че ГИ сервиз след такава сага няма да пробва с друг компютър на ГИ или да си провери монтажа и окабеляването .
Единствения вариант който виждам е да искаш смяна на компютъра на ГИ с друг модел . Имаш право да поискаш замяна на стоката , ремонт ,отбив на цената или връщане на парите .Вече са в сила и новите промени в закона - за три повреди не е задължително да са еднакви и дори да е отстранен проблема ,можеш да искаш удовлетворяване на рекламацията по горните точки .
Според мен проблема е някаква несъвместимост на ГИ с ЕКУто на тоя мотор щото не мога да повярвам че ГИ сервиз след такава сага няма да пробва с друг компютър на ГИ или да си провери монтажа и окабеляването .
Единствения вариант който виждам е да искаш смяна на компютъра на ГИ с друг модел . Имаш право да поискаш замяна на стоката , ремонт ,отбив на цената или връщане на парите .Вече са в сила и новите промени в закона - за три повреди не е задължително да са еднакви и дори да е отстранен проблема ,можеш да искаш удовлетворяване на рекламацията по горните точки .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
А по принцип от сервиза какво казват за колата и с какви думи ти я върнаха този път? "Перфектна е!", "Нищо й няма!", "Вече е ОК!" или нещо друго?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Демирев
- ентусиаст
-
Jordana написа:Колега ,преди да се стигне до някакво развитие на тая сага не пипай нищо по ГИ и не обяснявай тука , къде и какво си ходил да правиш .Това може да бъде повод да ти откажат гаранцията .
Много сложна стана. Просто не знам кога ще свършат мъките ми със Заволито и Еврогаз 3000 Варна???
Само искам да се отърва от това дефектно газово и да си взема парите!
Повече няма да погледна никакъв газов инжекцион и въобще никаква газ!
И 25 ст. литъра ЛПГ да е. От днес нататък само бензин!
- Демирев
- ентусиаст
-
turbo написа:А по принцип от сервиза какво казват за колата и с какви думи ти я върнаха този път? "Перфектна е!", "Нищо й няма!", "Вече е ОК!" или нещо друго?
7 дни стоя от 2 до 9 януари 2015 в гаранц.сервиз на Заволи Варна и още на следващата сутрин взе да гасне.
Наложи се за пореден път да вадя бушона на ГИ - за да спре да гасне и да тръгна.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
я запали колата прежали 100 лева и отиди при някои колега които е запознат и няма да те излъже с нищо,ти досега тия 100 лева си ги дал в бензин като неможеш да си ползваш газовата.Другия варянт отиваш и казваш сваляите газовото щом неможете да го настроете и връщаите парите

- Демирев
- ентусиаст
-
unikalen88 написа: отиваш и казваш сваляите газовото щом неможете да го настроете и връщаите парите
И те отвръщат - колко хиляди искаш?
Май въобще не си имал работа с бг. гаранционен сервиз???
Ако ставаше толкова лесно - нямаше втора поредна зима да се мъча с газов гаранционен ижекцион.
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Прежали тая гаранция , и без това нищо не правят и отиди при някой колега дати оправи инжекциона и си карай с кеф. До сега бях забравил за проблема ако бях на твое място. 

- Демирев
- ентусиаст
-
Писах по-назад вече. Никой газаджия във Варна окръг не се наема да оправя газов инжекцион, който не е монтирал той.
Чужд монтаж не оправят никъде в околноста!
Още повече се плашат някои газаджии като видят Е46 и италиански газов инжекцион от непозната марка.
Хем в големи сервизи ходя в голям град и като вдигна капака и видят Заволи и се дърпат назад две крачки...ааа това за първи път го чувам...аз нямам софтуер за такъв инжекцион
Ама сития на гладен не вярва и докато не изпаднете в мойто положение всичко ще ви се струва майтап.
Чужд монтаж не оправят никъде в околноста!
Още повече се плашат някои газаджии като видят Е46 и италиански газов инжекцион от непозната марка.

Хем в големи сервизи ходя в голям град и като вдигна капака и видят Заволи и се дърпат назад две крачки...ааа това за първи път го чувам...аз нямам софтуер за такъв инжекцион

Ама сития на гладен не вярва и докато не изпаднете в мойто положение всичко ще ви се струва майтап.