Проблем с паленето на e 46, 330 xd!!! ПОМОЩ!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- angel_finance
- Потребител
-
Проблем с паленето на e 46, 330 xd!!! ПОМОЩ!!!
Здравейте на ВСИЧКИ!!! Имам следния проблем: От около десетина дни колата спря да пали.....помпата, която е под седалката не се чува да работи, но понякога заработва, и когато тя заработи колата пали, но проблема е, че не винаги работи и не знам какъв е проблема?! Само да споделя, че мислех, че е от нафтата и горивния филтър се е забил, но го подмених и проблема си остана!!! Акумулаторът е нов, гориво - половин резервоар, въртял съм по половин час, докато падне и не пали. Само, когато чуя помпата, че работи тогава пали. МОЛЯ някои, ако са имали подобни проблеми да споделят от опита си!!! Предварително Ви БЛАГОДАРЯ!!!
Последна промяна angel_finance на 12 Яну 2015, 16:09, променена общо 1 път
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Проблем с паленето на e 46, 330 xd!!! ПОМОЩ!!!
Колега, одобрих ти темата, но си мисля, че вече си намерил промлема. Какво точно искаш да постигнеш тук?
Never mistake motion for action...
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Може би иска да се убеди че наистина нафтовата помпа е умряла - спряла е да вдига налягането на нафтата?
Със старото ми Мондео 1.8 ТД така се наложи всичко да сменя и накрая закачане на стенд на нафтовата помпа лукас...
- още преди да успея да се кача на автобуса след 15-20 мин ми звънят от сервиза че помпата вече не вдига и 1 бар налягане.
Ама за 330 хд не ми се мисли какви пари е и дали рециклиране на неговата ще я оправи или трябва да търси по-новичка.
Представям си какви пари е нафтовата помпа за 330 ХД
Със старото ми Мондео 1.8 ТД така се наложи всичко да сменя и накрая закачане на стенд на нафтовата помпа лукас...
- още преди да успея да се кача на автобуса след 15-20 мин ми звънят от сервиза че помпата вече не вдига и 1 бар налягане.
Ама за 330 хд не ми се мисли какви пари е и дали рециклиране на неговата ще я оправи или трябва да търси по-новичка.
Представям си какви пари е нафтовата помпа за 330 ХД

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Evkata написа:Сменяй помпата под шоф. седалка и си готов ..
+1 това е проблема

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Evkata написа:Сменяй помпата под шоф. седалка и си готов ..
Помпата се управлява от реле,намиращо се под жабката. Проверете първо него,защото сега имам 2работещи помпи по тази причина а релето беше 22лв....случаят беше същия, чуя ли помпата пали не я ли чуя не. Усппех
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
+1 за релето зад жабката!
- angel_finance
- Потребител
-
Колеги, Огромно БЛАГОДАРЯ на Всички отзовали се да ми помогнат да се справя с проблема!!! Оказа се, че проблемът с паленето при мен идваше от релето, което се намира зад жабката, и то не че беше изгоряло, а нещо контактите му явно бяха патинясали. След профилактика на същото /от специалист, който цял живот се е занимавал с такива работи/ сега всичко е ОК..... Е купих си и нова помпа и ново реле, но ще ми бъдат засега като резерв. Още веднъж БЛАГОДАРЯ на всички......без Вас не бих могъл да се справя сам!!!

10 мнения
• Страница 1 от 1