Седалки от англичанка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Седалки от англичанка

Мнение от batvlady79 » 11 Яну 2015, 13:18

Здравейте и Честита Нова година на всички !

Интересува ме има ли нещо специфично като се инсталират предни седалки от кола с десен волан на такава с ляв ?

Какво трябва да се размени заради "кантара" на пасажерската седалка ? Пиропатроните между лява и дясна седалка еднакви ли са или са различни ? Ще е необходим ли поялник или просто трябва инсталацията на кантара да се свали и да се сложи на другата седалка заедно с мрежата ? Изобщо трябва ми по-детайлно описание да не объркам нещо.

Конкретно - имам обикновени седалки с подгрев и ще слагам рекаро с подгрев.

Предварително благодаря !
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Седалки от англичанка

Мнение от unikalen88 » 11 Яну 2015, 15:09

ако са ел.с памет ще ти останат бутоните от другия краи и е малко кофти,а за това да имаш кантар на твоята седалка се обезмисля,защото кантара при проишествие спестява отварянето на бега,а пък в шофиорската седалка няма бег,следователно отиваш и ти спират кантара софтуерно,щото ката или иначе няма да го ползваш,другия варянт е при тапицер да ти свали от пасажерската кантара и да го сложи на шофиорската,щото при англииските седалки шоферската става на пасажерска и обратно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 11 Яну 2015, 18:51

unikalen88 написа:ако са ел.с памет ще ти останат бутоните от другия краи и е малко кофти,а за това да имаш кантар на твоята седалка се обезмисля,защото кантара при проишествие спестява отварянето на бега,а пък в шофиорската седалка няма бег,следователно отиваш и ти спират кантара софтуерно,щото ката или иначе няма да го ползваш,другия варянт е при тапицер да ти свали от пасажерската кантара и да го сложи на шофиорската,щото при англииските седалки шоферската става на пасажерска и обратно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А след като спреш кантара софтуерно, при евентуално проишествие ще се отвори ли airbag-а на пасажерската седалка?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batvlady79 » 11 Яну 2015, 21:13

Имам познат тапицер, естествено че ще ги размени кантарите, мразя наполовина свършена работа. Искам да го направя както трябва да е. Не са ел. седалките, с ръчни настройки са.

Въпросът ми е конкретно дали буксата на кантара, която влиза в голямата жълта букса под седалката ще влезе без проблем в жълтата букса на другата седалка ? Кантарите на леви и десни седалки еднакви ли са ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sannikolaus » 11 Яну 2015, 23:32

batvlady79 написа:Имам познат тапицер, естествено че ще ги размени кантарите, мразя наполовина свършена работа. Искам да го направя както трябва да е. Не са ел. седалките, с ръчни настройки са.

Въпросът ми е конкретно дали буксата на кантара, която влиза в голямата жълта букса под седалката ще влезе без проблем в жълтата букса на другата седалка ? Кантарите на леви и десни седалки еднакви ли са ?

Буксите са еднакви. Кантарите няма значение дали са от кола с лява или дясна дирекция, нито дали са обикновени или рекаро. Аз смених моя обикновен салон с полукожено рекаро. Май се оказва, че рекарото е от дясна дирекция и мисля от стария си салон да взема кантара на пасажерската седалка и да го сложа на рекарото. Питам се, сега като и шофьорската седалка има кантар, дали няма да дава пак грешки и да свети Airbag-a? Дали трябва да махна кантара на шофьорската седалка за да е ОК всичко? И на мен не ми се нрави това със софтуерното изключване на кантара, но не искам да свалям тапицарията и на двете седалки. А и както вече попитах, но не получих отговор, при евентуално произшествие, ако е изключен кантара с NCSExper ще се отвори ли AirBag-a на пасажерската седалка ако има човек на нея?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batvlady79 » 11 Яну 2015, 23:53

Пробвай тогава на шофьорската седалка да извадиш малката букса (само тази на кантара) от голямата жълта букса и после закачи жълтата обратно. Просто ще остане да виси свободна, аз за това се сещам - ще има кантар, но няма да я закачен, така си спестяващ разглобяването.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 12 Яну 2015, 1:03

доколкото знам на шофиорската седалка няма кантар и незнам как стои въпроса с инсталацията под шофиорската седалка.Но тебе и не те интерисува,след като прехвърлиш кантара на пасажерската седалка тои си се включа кадето му е мястото.Ако колегата оси чете нека се вкючи ,тои е БОГА :bowdown: на тия истории
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sannikolaus » 12 Яну 2015, 12:09

unikalen88 написа:доколкото знам на шофиорската седалка няма кантар и незнам как стои въпроса с инсталацията под шофиорската седалка.Но тебе и не те интерисува,след като прехвърлиш кантара на пасажерската седалка тои си се включа кадето му е мястото.Ако колегата оси чете нека се вкючи ,тои е БОГА :bowdown: на тия истории

И аз мисля, че на шофьорската няма кантар, но не искам да свалям тапицерията и на двете рекаро седалки, а да сваля кантара от пасажерската седалка на стария салон и да го сложа на рекарото на пасажера. Въпросът е дали наличието на кантар на шофьорската седалка ще отчита грешка?
Oci, помагай, моля! :) :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 12 Яну 2015, 13:43

ами няма да го включаш и няма да има грешка ако изобщо искарва грешка
Изображение

Назад към E46