EWS anti-tampering protection проблем на газ!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
EWS anti-tampering protection проблем на газ!
Здравейте колеги. Искам да ви кажа за един проблем. Собственик съм на е46 318i 1.9 преди фейслифта. Година на производство 1999. Преди около година реших да премина към алтернативно гориво и монтирах газова система Ланди Ренцо. От тогава започна следният проблем. При по-дълго шофиране, например извън града или при движение с постоянна скорост моторът гасне и се самозапалва принудително (в движение докато съм на скорост с над 80-90км/ч). Първо закрах колата на диагностика и излезе следната грешка "EWS anti-tamperig protection", или все едно колата ми загрява и ews-а я гаси принудително. В един сервиз ми казаха че газовата ми система е обд2 а колата ми е обд1 и от там се получава някаква колизия или неразбирателство между кома на колата и този на газовата система. Разкачиха комуникацията и при разкачена комуникация това гаснене го няма но постоянно ми светва чека. В друг сервиз пак ми вързаха деата компа и пак стана същият проблем. Колата по стрелка не съм забелязвал да е прегрявала и не зная вече какво да правя и как да постъпвам. В трети сервиз ми казаха че проблема е в ews-a, но такова гаснене про каране на бензинне се е случвало. Дайте съвет.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Re: EWS anti-tampering protection проблем на газ!
не съм сигурен правилно ли разбрах проблема, но самозапалване имаме най-често след неспазено топлинно число на свещите
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Re: EWS anti-tampering protection проблем на газ!
Самозапалва се защото е на скорост в движение примерно с 90км/ч. Прави го само когато се кара на газ, извън града. При диагностика "ews anti tampering protection" . И вече нз какво става..
3 мнения
• Страница 1 от 1