Теч на масло при покой

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Теч на масло при покой

Мнение от sean-john » 10 Яну 2015, 13:12

Знам,че има много теми свързани с проблема доста от тях съм ги изчел,но моят проблем е по различен.От край време знам,че колата ми губи масълце,затова смених гумената гарнитура точно под масления филтър където тялото влиза в блока...там беше омаслено и гарнитурата изпускаше,до тук добре.Колата обаче продължи да губи масло и си оставя следи под нея (капе, не го гори).Бях я оставил 2-3 седмици без да я мърдам или паля и след като я отместих отдолу се беше образувала сериозна локва прясно бистро масло (точно преди да я оставя го смених Castrol Edge 5/30) та мисълта ми е,кои са вариантите колата да губи масло в покой,аз се сещам само за 2...гарнитура на картера или от датчика за ниско ниво на маслото...моля ако има други споделете ги за да разреша и този проблем.Благодаря!

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Re: Теч на масло при покой

Мнение от Convertible » 10 Яну 2015, 13:58

от доста места може да е. най - добре на канал или на подемник да избършеш и измиеш отдолу хубаво и след седмица да видиш от къде тече :yes:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 10 Яну 2015, 14:24

А аз си мислех,че като е само в покой вариантите са по малко,тогава нека се изтрие тази тема,няма смисъл от още една.Благодаря!

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 10 Яну 2015, 16:10

Като легнах под колата разбрах къде е проблема...некъдърника който ми е сменял маслото явно е преебал резбата на пробката за източване на картера...опитах се да я дозатегна с много малко (съвсем малко сила приложих) и болта превъртя.Не тече или нещо,но явно няма сила да притегне до толкова,че да смачка медния дифтунг и с времето подлизва по малко...огледах мястото,но ми се вижда много тънък метала за по голям болт (с нова резба) има ли някакъв вариант да се оправи това ? Ще поеме ли метала следващия номер болт(резба) или някакъв друг начин има ли?Или направо да търся втора ръка картер за да съм спокоен ?

Потребител
Аватар
Кара: bmw 525tds
Мечтае да кара: bmw F10

Мнение от mladenvv » 10 Яну 2015, 18:45

Колега на мен на пробката на картера ми правиха нова резба(в сервиза дето ми сменяваха маслото) и става.Но ми казаха да внимавам ако сменявам сам маслото,че втори път вече става сложно,нямало да може нова резба.Сега съм с нова резба и нов болт и вече 3 смени не е текло нищо,но при мен и преди не течеше а сълзеше по много малко.Успех :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 10 Яну 2015, 19:06

Ясно,мерси колега :yes:

ентусиаст
Аватар
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 10 Яну 2015, 20:29

Има един начин с едни пружинки. Най - лесно и еФтино е с тях. А резба в картера на място аз не бих направил.
Изображение
и печели награди с него

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 10 Яну 2015, 20:55

Я го кажи този вариант :mhihi: ако мога да го направя с тях ще е най добре...иначе за резбата още не съм решил как точно ще се прави...може да сваля картера и да сменя гарнитурата(че май подлизва и от нея малко) и тогава да се направи новата резба...все още обмислям.За свалянето на картера се свалят и скоростите нали ? Или бъркам?

п.с. сега видях как се сваля картер...не се свалят скоростите просто може да се освободят малко от тампоните и двигателя се освобождава също и се надига леко 4-5 см...не ще се занимавам аз иска си условия.

ентусиаст
Аватар
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 10 Яну 2015, 23:24

Не съм много наясно и аз. Има някакви пружинки мисля са медни, който мисля се слагат на болта. Медта се смачква и болта уплътнява. Важно е мисля да има все пак останало нещо от оригиналната резба. Потърси из нета, мисля и тук из форума учеше някаква тема.
Изображение
и печели награди с него

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 10 Яну 2015, 23:31

Мерси ще разровя да видя какво ще излезе...резба останала има просто не е много,защото болта се натяга леко и превърта.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 96' e39 520
Детайли за колата: m52b20

Мнение от hishnika » 11 Яну 2015, 11:56

Колега ти сигурен ли си че резбата е заминала е не самия болт да е скъсан точно в началото на резбата на самия болт, защото ми се е случвало ( от бмв са направили самия болт кух и яко някой реши да го пренатегне болта се къса и резбата на картера се запазва)

Има вериятност и медната дифтунга да не е сменяна, като при повторно ползване си сълзи...

Варианти бол, от прекарване на нова по голяма резба до сваляне на картера и неговата замяна.

Ако не ме лъже паметта оригиналния болт е 15Х1.5 резба...

ентусиаст
Аватар
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 11 Яну 2015, 13:23

Изображение
и печели награди с него

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 11 Яну 2015, 15:12

И не се нанизвали на болта :mhihi: иначе ето го комплекта с всичко нужно,гледах и в тубата как става http://www.ebay.com/itm/15pc-THREAD-REP ... 2ed7cc2378

Convertible мерси за насоката,незнаех,че съществуват и такива неща :) иначе източих маслото и резбата на картера е пре*бана,болта си е здрав,може някога и аз като съм сменял да съм я повредил,може и в сервиза,защото не всеки път си сменям маслото аз.Прокарах резбата с метчик и сложих тефлонова лента и затегнах (колкото може,защото превърта) сложих нова медна дифтунга,но тя така или иначе неможе да се смачка.Важното е,че сега не капе...най вероятно ще си поръчам един такъв комплект с правилния размер и ще си го направя...четох по форумите,че ставало доста здраво...

Болта е 12х1.5,един комплект от тая тел и всичко ще е наред,че като гледах как се сваля картер.... тя мътна и кървава :mhihi:

ентусиаст
Аватар
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 11 Яну 2015, 17:30

:mhihi:
Изображение
и печели награди с него

Назад към E39