Проблем дислей на таблото БМВ Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем дислей на таблото БМВ Е46
Здравейте,за първи път пиша тема,така че ако имам грешки,много се извинявам! Имам проблем с дисплея на таблото показва ми цифрите или леко размазано или бледо или се виждат съвсем леко и другите знаци,първо мислех,4е е лентовия кабел,но видях когато има проблем с него показва всички цифри,като снежинки или не ги показва,докато при мен ги вади,но или бледо някак си или не са пални,имам снимки и ще ги кача,но на тях почти не си личи,а мен много ме дразни,като се кача да карам само в дисплея гледам,ако някой може да ми даде идея или помощ някаква,ще съм много благодарен!!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем дислей на таблото БМВ Е46
MyLove написа:Здравейте,за първи път пиша тема,така че ако имам грешки,много се извинявам! Имам проблем с дисплея на таблото показва ми цифрите или леко размазано или бледо или се виждат съвсем леко и другите знаци,първо мислех,4е е лентовия кабел,но видях когато има проблем с него показва всички цифри,като снежинки или не ги показва,докато при мен ги вади,но или бледо някак си или не са пални,имам снимки и ще ги кача,но на тях почти не си личи,а мен много ме дразни,като се кача да карам само в дисплея гледам,ако някой може да ми даде идея или помощ някаква,ще съм много благодарен!!!
за да не сменях цялота табло, се сменя само дисплея и си готов, тези табла нямат лентов кабел на дисплея.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
като стопли няма да прави проблеми
на мене при яко минус вънка на климатроника ми става така и то го прави само тази зима.След 2 мин като отвърне всичко си е точно.
П.П не е с лентов кабел

П.П не е с лентов кабел

hacker4eto1 написа:като стопли няма да прави проблемина мене при яко минус вънка на климатроника ми става така и то го прави само тази зима.След 2 мин като отвърне всичко си е точно.
П.П не е с лентов кабел
И аз си мислех,че като се стопли вътре и ще се оправи,но ови не се оправя и дори вътре,като го направя на 27 градуса,пак нестава... ;(
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
тогава вадиш дисплея , и го сменяш даже мога и да ти пратя такъв 

hacker4eto1 написа:тогава вадиш дисплея , и го сменяш даже мога и да ти пратя такъв
Благодаря,но ще изчакам до уиекенда един човек,който разбира,ще го погледне ии ако вече се наложи,ще търся дисплей

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
MyLove написа:Май,ще ми се наложи да търся ново табло....
поради каква причина цяло табло ?По обширно ако може ,че за един дисплей цяло табло...
hacker4eto1 написа:MyLove написа:Май,ще ми се наложи да търся ново табло....
поради каква причина цяло табло ?По обширно ако може ,че за един дисплей цяло табло...
Погледна го човек,който разбира и видя,че платката на самото табло е сменяно с по-старо,демек преди фейслифта и ми каза,че затова се получило това размазване,някаква грешка ии пробвахме с по-новата платка и всичко си тръгна,но ми каза,че като купя табло,поне още 100 лв ще ми трябват за няккво кодиране ли,програмиране ли,нз точно какво обясни...

- oci
- старши ентусиаст
-
MyLove написа:hacker4eto1 написа:MyLove написа:Май,ще ми се наложи да търся ново табло....
Погледна го човек,който разбира и видя,че платката на самото табло е сменяно с по-старо,демек преди фейслифта и ми каза,че затова се получило това размазване,някаква грешка ии пробвахме с по-новата платка и всичко си тръгна,но ми каза,че като купя табло,поне още 100 лв ще ми трябват за няккво кодиране ли,програмиране ли,нз точно какво обясни...

Последна промяна oci на 10 Яну 2015, 16:53, променена общо 1 път
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
то е една платка вътре за целият километраж.. , и какво е това кодиране 100 лева

- oci
- старши ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:то е една платка вътре за целият километраж.. , и какво е това кодиране 100 лева![]()
Кодирането колега, е да му смени вина и километрите след това се кодира с VO-то на колата и таблото или платката която ще смениш става все едно е излезнала колата от бмв с това табло, и това важи за всички бмв-та след 2002 година за да ти работи най-малко ДСЦ-то, да не говорим, че при бмв след 2005 година там смениш ли таблото става филм ако не го кодираш.
И понеже след 2000 година са с памет която се кодира на програматор, т.е сваля се паметта чете се бинарния файл променя се слага се обратно, щом си разглабял табла сигурно знаеш къде се намира на платката, и после като се сглоби таблото се прави само VO-то.
Хайде сега откраднахте ми хляба

Цената за тази услуга върви около 50-100 лв, предвид това, че една обикновенна диагностика в повечето сервизи е 40 лв и тя е толкова и диагностика, ако не са специализирани към марката, та едва ли ще ти направят нещата, които изброих.
Дори съм сигурен, че и във форума хората които могат специфичните неща се броят на пръсти.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
oci написа:hacker4eto1 написа:то е една платка вътре за целият километраж.. , и какво е това кодиране 100 лева![]()
Кодирането колега, е да му смени вина и километрите след това се кодира с VO-то на колата и таблото или платката която ще смениш става все едно е излезнала колата от бмв с това табло, и това важи за всички бмв-та след 2002 година за да ти работи най-малко ДСЦ-то, да не говорим, че при бмв след 2005 година там смениш ли таблото става филм ако не го кодираш.
И понеже след 2000 година са с памет която се кодира на програматор, т.е сваля се паметта чете се бинарния файл променя се слага се обратно, щом си разглабял табла сигурно знаеш къде се намира на платката, и после като се сглоби таблото се прави само VO-то.
Хайде сега откраднахте ми хляба![]()
Цената за тази услуга върви около 50-100 лв, предвид това, че една обикновенна диагностика в повечето сервизи е 40 лв и тя е толкова и диагностика, ако не са специализирани към марката, та едва ли ще ти направят нещата, които изброих.
Дори съм сигурен, че и във форума хората които могат специфичните неща се броят на пръсти.
Правил съм си всевъзможни проби с тези табла

Ако нямаш с какво да го прочетеш епрома може да действаш силово и винаги когато съм го правил е действало безотказно.

С доста табла съм си играл с цел да си правя някакви експерименти с тях, на 1 2 коли мои приятелчета съм им помагал защото са ме молили да им помогна и до ден днешен няма проблеми.
П.П. Твоята работа не я оспорвам ,даже ти се възхищавам ,че си доста на вътре в материята и ,че начина по който ти го каза е правилният метод

Аз съм силов играч който разбира от програмиране и микроелектроника и за мен начина е винаги ако може да си направя някое лабораторно упражнение на бирото с цел да строша нещо дето се вика

за това и му написах на човека имам поне 3 табла които се правят по тях все някакви експерименти.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2