Проблем с ключ или централно заключване

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d Touring '00
Мечтае да кара: Самолет...

Проблем с ключ или централно заключване

Мнение от plamsy_8805 » 03 Яну 2015, 23:10

При по продължително каране поне 1 2 часа ключа започва да работи, но след като го изкарам от колата може да я отключва или заключва 1 час максимум след това спира да работи, интересното е че може да се заключи от ключа 1 2 пъти макс. после копчето за заключване спира да работи. Работят само копчетата за отключване и багажника. Ключа е ромбоиден батерията я смених пак с li-on "Panasonic" модел ML2020 преди година тъй като и с старата батерия правеше така.
Колата е 320д 06/2000година комби.
Иначе от патрона закл. и откл. си работят нормално и от копчето в колата също.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Проблем с ключ или централно заключване

Мнение от oci » 03 Яну 2015, 23:13

plamsy_8805 написа:При по продължително каране поне 1 2 часа ключа започва да работи, но след като го изкарам от колата може да я отключва или заключва 1 час максимум след това спира да работи, интересното е че може да се заключи от ключа 1 2 пъти макс. после копчето за заключване спира да работи. Работят само копчетата за отключване и багажника. Ключа е ромбоиден батерията я смених пак с li-on "Panasonic" модел ML2020 преди година тъй като и с старата батерия правеше така.

Провери да не би да има консумация ключа и да ти харчи батерията много бързо ако не се справиш бягай при ключар и ако е така смени платката и нещата ще се оправят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d Touring '00
Мечтае да кара: Самолет...

Мнение от plamsy_8805 » 03 Яну 2015, 23:22

oci написа:
plamsy_8805 написа:При по продължително каране поне 1 2 часа ключа започва да работи, но след като го изкарам от колата може да я отключва или заключва 1 час максимум след това спира да работи, интересното е че може да се заключи от ключа 1 2 пъти макс. после копчето за заключване спира да работи. Работят само копчетата за отключване и багажника. Ключа е ромбоиден батерията я смених пак с li-on "Panasonic" модел ML2020 преди година тъй като и с старата батерия правеше така.

Провери да не би да има консумация ключа и да ти харчи батерията много бързо ако не се справиш бягай при ключар и ако е така смени платката и нещата ще се оправят.

Как да проверя има ли консумация..защото и аз това си мислех/ кой елемент в ключа може да окъси нещо
в Бургас при кой ключар да отида

Потребител
Аватар
Кара: BMW 3.20d 150 H.P TOURING 2001

Мнение от yamaha_bs » 04 Яну 2015, 2:35

Аз имам същия проблем.когато е топла колата отключва заключва всичко...когато е студена обаче не иска от копчетата на ключа и трябва от ключалката.ключа ми го прави тоя на краставицата ама...май не мн сполучи нещо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 04 Яну 2015, 12:55

plamsy_8805 написа:
oci написа:

Как да проверя има ли консумация..защото и аз това си мислех/ кой елемент в ключа може да окъси нещо
в Бургас при кой ключар да отида

Отпояваш едното краче на батерията и с мултицет мериш. За ключар в Бургас идея нямам.
Последна промяна oci на 06 Яну 2015, 14:59, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от Bojidar 7 » 05 Яну 2015, 14:47

В Практикер има ключар, който се занимава.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 323 Ci
Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY

Мнение от Johnnie » 08 Яну 2015, 22:03

yamaha_bs написа:Аз имам същия проблем.когато е топла колата отключва заключва всичко...когато е студена обаче не иска от копчетата на ключа и трябва от ключалката.ключа ми го прави тоя на краставицата ама...май не мн сполучи нещо

Според мен проблема ти е в релето на централното.Моите симптоми бяха абсолютно същите на топъл автомобил всичко бе наред,но когато колата е студена започваха мъките.Купих си реле,но не намерих кой да ми го смени и се принудих да отворя старото и да го почистя.Колегата Oci в една тема беше описал как става.

Приятна вечер.
Drive the emotion

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: E46 320D
2002

Мнение от milenski75 » 08 Яну 2015, 22:39

Bojidar 7 написа:В Практикер има ключар, който се занимава.

Момчето,разбира :

Потребител
Аватар
Кара: BMW 3.20d 150 H.P TOURING 2001

Мнение от yamaha_bs » 11 Яну 2015, 10:29

Johnnie написа:
yamaha_bs написа:Аз имам същия проблем.когато е топла колата отключва заключва всичко...когато е студена обаче не иска от копчетата на ключа и трябва от ключалката.ключа ми го прави тоя на краставицата ама...май не мн сполучи нещо

Според мен проблема ти е в релето на централното.Моите симптоми бяха абсолютно същите на топъл автомобил всичко бе наред,но когато колата е студена започваха мъките.Купих си реле,но не намерих кой да ми го смени и се принудих да отворя старото и да го почистя.Колегата Oci в една тема беше описал как става.

Приятна вечер.

Благодаря ти братле

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка

Мнение от nazis » 13 Яну 2015, 22:37

Да или ключар на практикера или на мол Галерия -тези двамата са 6
А ако искаш да ти дочупят нещо по колата иди на краставицата или на стария мол и двамата са ми разваляли ключове и са големи некадърници

..............
И нещо интересно от днес
не ми работеше от 2месеца чопа на дясната врата - нито на горе нито надолу само ръчно с натискане заключвах
Днес смених стария акумулатора 70Amph със 95Amph Varta и проблема се оправи :yes:
Голямата цица разсейва добрият ебач !

Назад към E46