Замръзнала нафта 320d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Замръзнала нафта 320d

Мнение от Nikolay P. » 06 Яну 2015, 11:49

Не зареждайте нафта от ГАЗПРОМ!!! Един приятел си зареди Е60-ката в София от бензиностанция на Газпром и на следващата сутрин нафтата на лед. Точно на следващия ден друг приятел заредил Q7-цата си с нафта от Газпром в Русе и нафтата му замръзнала още на следващата сутрин. В рамките на 2 дена, двама приятеля зареждат от Газпром в два различни града и резултата един и същ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d 150hp

Мнение от Simbazz » 06 Яну 2015, 16:47

Аз немога да обвиня специално OMV , тъй като все пак резервоара ми не е бил празен и може от предходното наливане на предходната бензиностанция да не е било качествено, но все пак си мисля че при положение че OMV Max Motion e по-скъп то трябва да има добавки които да повлияят на целия резервоар(или поне качеството му при положение че съм налял 40л от него)...но очевидно не е така

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325DА touring

Мнение от kkrumov » 06 Яну 2015, 18:26

Simbazz написа:Аз немога да обвиня специално OMV , тъй като все пак резервоара ми не е бил празен и може от предходното наливане на предходната бензиностанция да не е било качествено, но все пак си мисля че при положение че OMV Max Motion e по-скъп то трябва да има добавки които да повлияят на целия резервоар(или поне качеството му при положение че съм налял 40л от него)...но очевидно не е така

Смея да твърдя, че разбирам от горива, защото работя в тази сфера и мога да ти кажа, че премиум горивото на ОМВ и специално дизела започва да парафинира при температури по ниски от -33 градуса по Целзий. Тук трябва да имаш и предвид, че когато навън е -30 градуса, колата цяла нощ е била на открито и я е духало вятър, то все едно е била на -40 градуса. Проблемът идва от това, че собствениците на стари дизели не си поддържат колите, т.е. най-малко не си подменят горивния филтър на колата, който се задръства и при ниски температури колата пали трудно. Проблем също може да дойде от свещи, акумулатор и др...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 06 Яну 2015, 18:31

Не бързай, да сипваш добавки. Най-вероятно е замръзнал клапана за нафтата в ГНП-то. Много малко вода на това място е достатъчна за да не стаботи електромагнитното клапанче. Ако се спучи пак, пробвай да загрееш ГНП-то с сешоар или духалка. Ако имаш неработещ подгрев, би следвало да имаш лампа на таблото...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 06 Яну 2015, 22:02

Стига обвинения на бензиностанции...оправете си колите!
Служебната се пълни само на ОМВ с обикновен дизел...зиме-лете пали от първи път и спи на улицата!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 06 Яну 2015, 22:23

vvasilev1 написа:Стига обвинения на бензиностанции...оправете си колите!
Служебната се пълни само на ОМВ с обикновен дизел...зиме-лете пали от първи път и спи на улицата!!!

:yes:
Когато всичко е наред няма как да не запалите :yes:
Акумулатор
Реле и свещи
Хубав горивен филтър

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Мнение от basko » 06 Яну 2015, 22:38

vvasilev1 написа:Стига обвинения на бензиностанции...оправете си колите!

Преди време карах Гранд Чероки. Маркучите за гориво са прозрачни. Имах възможност да видя нафта, точно от OMV, при температура -7 градуса ... беше станала на желе. Убеден съм, че колата трябва да е наред, но и перфектен дизел с желе няма да запали. Само който не е патил от замръзнала /желирана/ нафта веднага дава квалифисации за автомобила.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay P. » 06 Яну 2015, 23:39

Какви са тея смешки "оправете си колите" ?! Специално Q7-цата на приятеля ми, за който споменах, че е заредил нафта от Газпрома, е в перфектно състояние и човека си я обслужва на време и не пести пари по нея за каквото и да било. Как според вас, ако е от колата проблема, преди да зареди от Газпрома, с предната нафта всичко е било ок и след като се напълни резервоара с дизел от тази бензиностанцията и горивото замръзва още на следващата сутрин. Предполагам, че колата ей така изведнъж е решила точно на следващата сутрин да се скапе и няма нищо общо с менташката нафта на газпромаджиите и си е замръзнала по незнайно какви причини. Айде, моля ви се! Както и на другия ми познат с Е60-ката, няколко дена преди този случай, за който споменавам и той зарежда от Газпрома и на сутринта резервоара на лед! Човека си обслужи колата при мен с масла и филтри преди 3 месеца и всичко е 6 по нея. На диагностика подгревните свещи са ок. Голямо защитаване на големите ни вериги бензиностанции, все едно не сме яли говна всички, заради гадните горива! Двете коли са заредили на Газпром в два различни града - София и Русе. Наскоро се бяхме събрали компания и имаше оплакване от приятели и от газта им.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 06 Яну 2015, 23:59

Негативните коментари започнаха за ОМВ!!!
Аз на руски вериги ползвам само WC!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay P. » 07 Яну 2015, 0:08

Започнали са за ОМВ, но нека да се каже и да се знае къде другаде има проблем с нафтата, както и купища оплаквания. Нека хората имат информация и да са предпазливи и не се подлъгват с промоции "-7 стотинки за литър", че после помпата идва далеч повече от 7 стотинки за литър. Нека пуснем една тема, в която всеки да пише за премеждията си със заредените горива от родните ни бензиностанции.

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 07 Яну 2015, 10:08

Силно се отклонихте от темата!
Изображение

Предишна

Назад към E46